PÅGREPET: Henrik Ulven klaget på maten ombord på vei fra Berlin til Rygge tirsdag. Ryanairs ansatte mente han laget forstyrrelser, og tilkalte politiet. Foto: PRIVAT.

Ryanair forsvarer sandwich-utrykning

(VG Nett) Ryanair hevder at de tilkalte politiet fordi Henrik Ulven (52) laget bråk om bord i flyet fra Berlin til Rygge i går.

Publisert:

Mener klagende passasjer «forstyrret»

Tre politibetjenter tok i mot nordmannen da Ryanair-flyet landet på Rygge tirsdag. Årsak: Han hadde klaget på sandwichen han kjøpte om bord på flyet.

VG Nett har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra Ryanair, etter at flyselskapet mente det var nødvendig at politiet skulle pågripe Ulven ved ankomst.

Ryanair vil ikke la seg intervjue i saken, men kommunikasjonsdirektør i Ryanair, Stephen McNamara skriver følgende i en kort e-post til VG Nett:

- Kapteinen om bord på flight FR8904 ba om politiassistanse ved ankomst etter at en passasjer laget forstyrrelser om bord i flighten. De ansatte i Ryanair ber kun om assistanse når det er absolutt nødvendig, basert på deres vurdering av den forstyrrende passasjeren.

BAKGRUNN: MENER SANDWICHEN SMAKTE GUMMI.Les hele saken her.

Overfor VG Nett vil Ryanair heller ikke kommentere om de vil forfølge saken videre.

Den utrolige historien startet da Ulven valgte å bestille en sandwich som var beskrevet som «freshly made» til 4,50 euro.

Ville returnere maten
- Da jeg fikk sandwichen så den annerledes ut enn i menyen og var myk som gummi da jeg tok en bit. Jeg synes den var uspiselig, forklarte han til VG Nett.

HVA MENER DU OM RYANAIR?FORTELL OM DINE OPPLEVELSER MED FLYSELSKAPET - OG GI DITT TERNINGKAST HER!

Ulven ville derfor returnere maten og få pengene tilbake. Han sier at han betalte for ølen han hadde bestilt, og foreslo også å bytte sandwichen i en sjokolademuffins. Forslaget skal i følge Ulven ikke ha falt i god jord hos Ryanair-flyvertinnen.

- Hun ga meg beskjed om at de kom til å melde meg til politiet, som ville møte meg når vi landet. Jeg trodde det hele var en spøk.

- Bråkte ikke

Etter å ha hørt Ryanairs forklaring avviser han sterkt at han skapte forstyrrelser om bord.

- Det gjorde jeg slettes ikke. Jeg satt helt stille og sa at jeg ikke syntes den maten var noe spesielt egnet til å spise, så det er bare tull, sier han til VG Nett onsdag.

Han sier han i dag har fått mye støtte fra venner og bekjente som er sjokkerte over saken.

- Jeg har også skrevet en bok om internasjonal kulturforståelse og holder foredrag om det, så jeg er rimelig sikker på at jeg har mitt på det tørre her, sier han.

Nå har Oslo-mannen frosset ned smørbrødet.

- Jeg har gjort det i tilfelle det skulle bli mer bråk. Smørbrødet er vel egentlig Ryanairs eiendom, for jeg har ikke betalt for den. Så de kan bare komme og hente den, sier han.

Politiet stilte ved kabindøren

Politiet på Rygge bekrefter hendelsen overfor VG Nett.

- I kabindøra fikk vi beskjed om munnhuggeri mellom de kabinansatte og en passasjer. Han fikk gå først ut av flyet og måtte rutinemessig oppgi personalia før han fikk gå. Nå er det opp til Ryanair om de vil gå videre med saken, sier politibetjent Arild Kopperud.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK!

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no