PÅ VERDENSARVLISTEN: Bergstaden Røros er en av Europas eldste trehusbyer, og en av de få gruvebyene i verden som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Foto: DAG FONBÆK

Røros kan få internasjonal turistpris

(VG Nett) Røros jubler over å være et av tre reisemål som er nominert til prisen «Destination Stewardship».

Publisert:

Det er World Travel & Tourism Council (WTTC) som har nominert Røros til den internasjonalt anerkjente Tourism for Tomorrow-prisutdelingen, melder NRK Trøndelag. Den som vinner prisen hedres for bærekraftig turisme i lokalmiljøet. De andre finalistene er Misool Eco Resort, Indonesia og Tanabe City, Japan.

- Dette er en av de prisene som er mest kjent og som virkelig legges merke til i den internasjonale reise- og turistnæringen. Prisen er en fantastisk stor anerkjennelse som alle i vår region bør være stolt av og feire, sier reiselivssjef Linda M. Ramberg.

Hilde Bergebakken er prosjektleder for bærekraftig reiseliv i Destinasjon Røros, og forteller at det har vært stor jubel over nominasjonen.

- Vi er kjempeglade, dette betyr veldig mye for Røros som attraktivt reisemål. Stadig flere utenlandske turister kommer hit for å oppleve skikkelig vinter med blant annet reinsdyrsafari, hundekjøring, langrenn på vidda og kanefart. Med nominasjonen er vi i ferd med å bryte lydmuren og å skape oss et navn på verdenskartet, sier hun.

Det er tre år siden Destinasjon Røros startet opp prosjektet som skulle ha fokus på bærekraftig turisme. I arbeidet har man konsentrert seg om utvikling på fem felt: Kunnskap- og vertskap, miljøledelse, lokal mat, bærekraftig avfallshåndtering, bærekraftig verdiskapning.

Men uten et godt utgangspunkt ville neppe Røros ha nådd opp som nominert, mener Bergebakken.

- Røros er et fantastisk sted, en levende og ekte by hvor folk bor og lever sitt hverdagsliv, samtidig som de er med å videreutvikle den gamle verdensarven, sier den glade prosjektlederen.

Hvem som blir den endelige vinneren av prisen avgjøres i midten av april.

Følg VG Reise på Twitter og Facebook !

Tourism For Tomorrow
Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no