TAR BØLGEN: På Buenavista slår bølgene nesten inn på greenen, og utsikten er som navnet sier, flott.

Ta golfbølgen på Tenerife

Sola stikker i nakken, og utsikten utover Atlanterhavet gjør golfspillingen til en naturopplevelse.

 • Egil Svendsby
Publisert:

Ved «golfkysten» ligger banene på rekke og rad. I motsetning til på det spanske fastlandet er du tilnærmet garantert varmt vær hele vinteren. Den største av Kanariøyene er også den beste å dra til når nettene er lange, og kulden gjør det umulig å spille golf her hjemme.

Utvalget av baner er mer enn stort nok. De er varierte, og med et par unntak er det både greit å få tildelt starttid og ikke helt urimelige priser.

Men skal du spille Costa Adeje, som du jo bør på en tur til Tenerife, må du bestille utslag lang tid i forveien. Og ønsker du å spille Abama er ikke ordet billig det første man tenker på.

Så la oss begynne med nettopp den luksusbanen først. Der koster det enkelt og greit 200 Euro å spille, uansett årstid. Altfor dyrt egentlig, selv om banen er topp og omgivelsene enda flottere.

25.000 palmer

Her er det ikke spart på noe. Blant annet finnes det 22 kunstige vann og 25.000 palmer. Banen er kupert, mange hull har stor høydeforskjell, både oppover og nedover. En utfordrende bane der du må slite for poengene.

Utsikten er formidabel, servicen upåklagelig, Det serveres gratis bananer og kald drikke på flere hull. Og det er forbudt å gå her. Alle må ha golfbil.

DYRT OG DEILIG: Abama ved hotellet med samme navn er den dyreste banen på Tenerife.

Abama er bygget i tilknytning til hotellet med samme navn, og er derfor først og fremst beregnet på hotellets egne gjester. Og de kan kjøpe golfpakker til helt andre priser.

Men alle som vil og kan betale er selvsagt velkomne som gjester så lenge man er korrekt antrukket.

- En tøff, vakker og spesiell bane. Vi har spilt mye golf Europa rundt, men dette er en av de mest utfordrende jeg har spilt, sier Mandy Batey fra England.

Andre gode golfsteder:
Gran Canaria, Portugal, seks anbefalte

Og er det bra nok, er prisen underordnet for mange golfere.

Andre sporty aktiviteter

Men golf er ikke det eneste å fordrive tiden med dersom man har tatt turen til Tenerife.

Øya er på mange måter todelt - sol og tørt på sørsiden der de aller fleste turister bor, mer regn og grønt på nordsiden.

Med kald høst og vinter i Norge, kan jo en tur på stranden friste. Da er byene Los Cristianos eller Playa de Las Americas med sine flotte strender best. Her finner du også gode restauranter hvor ofte sjømat - naturlig nok for en øy - står i sentrum.

Å late seg på stranden og nyte god mat er dog ikke det eneste alternativet til å svinge køllene. På sørøstkysten er det flere flotte steder for vindsurfing. Best er ved El Madano men også Playa del Sur i nærheten av flyplassen er bra.

Og for deg som ønsker å forsøke deg på vanlig surfing er La Caleta og Playa Honda i nærheten av Plays de Las Americas gode alternativer.
Spanias høyeste fjell kan bestiges dersom du virkelig ønsker å få brukt kroppen. Vulkanen Teide er 3718 meter høy. Opp til 3555 meter kan alle komme.

Du kan ta gondolbanen, men vil du trimme så skal du heller gå stien opp fra bunnen av fjellet. Da starter du på 2350 høydemeter.

Sykling er også blitt populært på Tenerife. Øya er kupert, så hvis du skal opp i fjellene, er det greit å være i noenlunde god form.

Eller du kan oppleve Adrealinsjokk i Siam Park.

Fullbooket

Men det var altså golfen vi kom for denne gangen. Etter å ha forsøkt oss på dyre Abama, går vi nå for den vanskeligste banen å få utslag på, Costa Adeje.

Forrige gang vi var på golfferie her var banen fullbooket hele uken. En av grunnene er at mange reiseselskaper har denne banen på sitt program, blant annet Ving og Star Tour.

Nå hadde vi bestilt på forhånd.

POPULÆR: Mange reiseselskaper har avtale med Cista Adeje, skal du hit på egenhånd i høysesongen bør du derfor booke god tid i forveien.

Costa Adeje har en helt spesiell signatur. Da de bygde banen beholdt arkitekten de gamle terrassene som bøndene hadde laget for å holde på vannet.
Terrassene går både parallelt og på tvers av banen, og er naturlige hindringer.

Den kritthvite sanden i bunkersene er derimot ikke naturlig. Den er importert. På Tenerife er nesten all sand vulkansk svart. Men du trenger ikke teste dem.

På rekke og rad ligger Abama, Costa Adeje, Golf del Sur, Las Americas og Amarillo på sørkysten.

På øyas østligste del, en drøy times bilkjøring fra golfkysten, ligger øyas nyeste bane, Buenavista, og i nord finner du øyas eldste golfbane, ærverdige Royal Golf Club, en drøy times biltur dit også.

Begge er verd turen, men du får ingen av disse banene med på pakketilbudene fra charterselskapene.

Buenavista er en vill og vakker linksbane. Det blåser nesten alltid her, men det er en del av gamet å mestre det også. Og når bølgespruten står 20 meter til værs og nesten gjør deg våt på greenen, er naturopplevelsen alene verd turen.

Golfpakker

Ving selger golfpakke på Aparthotel Cordial Golf Plaza fra 8300 kroner i uken med avreise i november. Dette hotellet ligger ved banene Golf del Sur og Amarillo.

Hvis du ønsker å spille flere baner, er det best å kjøpe vanlig charter og så kjøpe golfpakke fra Ving i tillegg. De selger fra to til fire dager med golfverter på banen.

Golfbaner på Tenerife

Golf del Sur: Ligger like ved flyplassen sør på øya. Har 27 hull. Det er en utfordrende og variert bane med flere spektakulære hull og i vakre omgivelser.
Pris: 55-79 Euro.

VED FLYPLASSEN: PÅ Amarillo flyr flyene rett over hodet på deg, men de kommer ikke så ofte at det er til sjenanse, men mer som et morsomt innslag.

Amarillo: 18 hulls hjemmekoselig bane som ligger rett ved siden av Golf del sur. Det er en mer avslappet stemning her. Banen ligger helt nede ved Atlanterhavet.
Pris: 55-80 Euro.

Las Americas: Ligger i utkanten av den populære badebyen med samme navn, har 18 hull. En åpen moderne bane du kan spille mange ganger uten å gå lei.
Pris: 57-90 Euro.

Costa Adeje: Den mest spesielle banen av alle på Tenerife. Banearkitekten beholdt nemlig alle terrassene fra de gamle plantasjene. 18 hull.
Pris: 57-87 Euro.

Abama: Den dyreste banen for de som ikke bor på hotellet. Her er det ikke spart på noe. Vakkert, stilig, dyrt og deilig. 18 hull.
Pris: 200 Euro hele året, inkludert bil. Ikke lov uten.

Real Club de Golf de Tenerife: Denne banen ligger på nordsiden. Bygget allerede i 1932. En ærverdig bane som bare er åpent for gjestespill midt i uken. 18 hull.
Pris: 49-73 Euro

Buenavista: 18-hullsbanen ble åpnet så sent som i 2003. Designet av golflegenden Severiano Ballesteros. Ligger vakkert og vindutsatt til helt nede ved havet.
Pris: 60-90 Euro.

Publisert:

Les også

 1. Her er vinterens Kanari-nyheter

  Med Turist-Egypt liggende nede med brukket rygg, retter Ola og Kari i stedet blikket mot gode, gamle - og værtrygge…
 2. - Her er verdens beste vannparker

  (VG Nett) Elleville magasug, vannsklier i særklasse og store bølger. Det er suksesselementer for vannparkene som er…
 3. Tre nye Ryanair-ruter til Kanariøyene

  (VG Nett) Til vinteren åpner Ryanair tre nye ruter fra Norge til Tenerife og Gran Canaria.
 4. Her er høstens nye flyruter

  Norwegian starter langrute til Florida i høst, mens Ryanair setter opp flere Syden-fly.

Mer om

Reiseliv

Flere artikler

 1. Øyhopping på Kanariøyene

 2. Pluss content

  Feriebolig i utlandet: Dette får du for pengene på Lanzarote

 3. Her er vinterens Kanari-nyheter

 4. Pluss content

  Sjø eller fjell? Her er 20 gode hyttekupp i et rolig marked

 5. Hawaii for eventyrere

Fra andre aviser

 1. Her spiser du godt på Tenerife

  Aftenposten
 2. Strandpromenaden er noe av det beste med Tenerife. Vi spaserte oss gjennom severdighetene på veien.

  Aftenposten
 3. Det norske ekteparet overvintrer i et av de beste klimaene i verden

  Aftenposten
 4. Cabo de Gata – Spanias beste strender

  Aftenposten
 5. Italias mest berømte feriemål: – Kom om våren, høsten eller helst i september

  Bergens Tidende
 6. Peter Pans lyseblå lagune finnes på ordentlig – i Costa Ricas regnskog

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no