PRØVER Å REKKE KARIBIEN-CRUISE: Denne gjengen skulle ha dratt fra Gardermoen til Florida i går ettermiddag for å rekke et cruise. Det ble satt opp flere nye avganger, blant annet kl. 05.00 i dag. Flyet dro først klokken 11.30. Foto: Arild Holtren

Norwegian-forsinkelser i dag også: − Har aldri vært borti lignende

GARDERMOEN/OSLO (VG) Etter 20 timers forsinkelse og syv ganger endring i avgangstiden på Norwegian-flyet til Florida, frykter 20 av passasjerene at cruiseferien i USA ryker.

Publisert:

Cruiseferien kan ryke for

20 Norwegian-passasjerer

De skulle ha dratt fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Florida lørdag ettermiddag. Så ble det satt og flere nye avganger, blant annet kl. 05.00 i dag. Men avgangen ble utsatt til kl. 11.30.

Nå er Arild Holtren, kona og de andre passasjerene endelig i luften.

- Vi er en gjeng på 20 personer som skal rekke det samme cruiset i Miami. Nå er det helt på eggen om vi rekker det, sa Holtren (68) til VG rett før avgang.

Han og kona har bare sovet én time i natt. Den siste beskjeden fra Norwegian kom kl. 00.30 i natt.

- Da fikk vi beskjed om å komme til flyplassen uansett kl. 04. Da vi kom, var det ikke noe åpnet i det hele tatt. Etter mange klaget, åpnet de skranken kl. 05. Jeg har aldri vært borti noe lignende. Etterpå måtte vi vente ti minutter og 20 minutter, for så å få beskjed om å vente mer, sier mannen fra Skien.

Ved inngangen til helgen var mer enn 1500 flyreisende rammet av Norwegian-forsinkelser. Én Dreamliner-maskin har vært ute av drift siden onsdag, noe som har skapt store følgeforsinkelser. Samtidig har et annet fly vært forsinket.

Men til tross for dagens forsinkelser, ser det ut til at flokene begynner å løsne i Norwegians USA-trafikk.

Det har ikke lyktes å få svar på selskapets pressetelefonen i dag. I går kveld sa informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian følgende om forsinkelsene på denne flighten:

- Vi etterstreber alltid å informere passasjerene om forsinkelser så fort som overhodet mulig. I dette tilfellet har vi forsøkt å hente inn tidligere forsinkelser, og derfor har vi avventet informasjon ut til kundene. I en ideell verden skulle vi selvfølge ha sagt fra tidligere, så vi forstår at dette er frustrerende for kunden, opplyste Sandaker-Nielsen til VG.

Arild Holtren reagerer på måten selskapet informerte sine kunder underveis i ventekaoset.

- Hadde vi enda bestilt flyreisen sammen med cruiset, hadde vi kanskje fått en annen oppfølgning. Men nå setter i alle fall Norwegian opp en shuttlebuss som skal kjøre oss dit vi skal når vi kommer frem.

I går skrev VG om Hans Jørgen Solheim (34), som frykter at Norwegian-forsinkelsene har spolert vårens store Karibia-cruise. Han prøver å rekke det samme cruiset som Holtren.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no