FARMEN-LIV: Barn og unge skal få prøve seg i ulike praktiske gårdsdaktiviteter på Hallingdal Feriepark i Ål. De skal spikre, bygge, stelle dyr og klatre - på ekte «Farmen»-vis

Nå kan ungene prøve seg som bønder på ferie

Nå skal de minste få lære bondestell på «Farmen»-vis. Men ingen skal oppleve å bli sendt hjem.

Publisert:

Det er Hallingdal Feriepark på Ål som i sommer lanserer Farmen Junior, et aktivitetstiltak for å gi de minste av oss gårdsutfordinger de skal overvinne, uten moderne hjelpemidler - akkurat som i TV-serien.

Som i Voksen-Farmen er det å samarbeide også viktig i Farmen Junior:

- Vi ønsker å gi barn og unge gode og nyttige opplevelser som de kan lære noe av, samtidig som de skal få nærkontakt med dyrene og gårdslivet, sier Thorstein Berg i Hallingdal Feriepark til VG.

- Mange av de unge som vokser opp idag har verken sett levende husdyr eller besøkt en bondegård. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Berg.

Dyrestell

På Ål skal ungene få delta i morgen- og kveldstellet for dyrene. De skal lære å fore og melke kyrne, og de skal få koke «mjølkeprim».

I Farmen Junior skal ungene få se kyllinger krype ut av eggeskallet, de skal få bli med når kanin-mor føder kaninunger - et opplegg som ferieparken i Hallingdal har utviklet med 4H, som driver gården sammen med dem, forteller Thorstein Berg.

Praktiske øvelser

Småtassene skal også få prøve seg i praktiske og fysiske øvelser som melkespann- og hesteskokasting. Det blir rideturer i parken og kjøreturer med Gråtass.

- Ål er jo en kraftkommune, så til Farmen Junior-konseptet har vi hentet inspirasjon fra miljø- og energifronten. Mange av oppgavene er basert nettopp på dette, sier Berg.

TETT PÅ DYRA: Farmen-aktiviterene på Ål innebærer nærkontakt med dyr - som disse alpakkaene.

Kjempe-sprettert

Ferieparken i Ål har også laget en labyrint, der det er om og gjøre å balansere en kule. Her er en kjempesprettert der baller skal skytes i en kasse 12 meter unna.

- Vi legger opp til at barna skal få sage, spikre og bygge sine egne saker - akkurat som på voksen-Farmen på TV, sier Berg. Ungene skal gå natursti og løse oppgaver underveis, de skal lære å binde fluer, rense fisken de får og og steke den sammen med sitt eget pinnebrød, forteller primus motor for den ferske feriepark-suksessen tett på Hallingdalselva:

Parken og campingen hadde mer enn 15.000 overnattingsgjester og 17.000 dagbesøkende i fjor - i sitt første driftsår. Prognosene for i år er det dobbelte.

Mange planer

Nye lokale investorer er hentet inn, og ferieparken jobber med mange nye, familievennlige planer: Sykkel-camp, fotokurs, kurs i fiske- og lærdueskyting, barnedisko er noen av planene for i sommer.

En slik tro på konseptetet har de at feriepark-modellen i Ål skal rulles ut flere steder i Skandinavia - under arbeidsnavnet «Best Days». Mellom 200 og 300 millioner kroner skal investeres i lignende feriepark-utbygginger.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no