SNORKLE-ELDORADO: Egyptiske Hurghada er blitt en hit blant nordmenn - og neste sommer dobler enkelte turoperatører antallet flyseter til Egypt. Foto: SCANPIX

Charternyhetene: Tyrkia og Egypt hottest

Neste sommer skal strømmen av norske charterturister østover. Tyrkia og Egypt vil øke mest, tror turoperatørene.

Publisert:

Her er charternyhetene for neste sommer

Egypt har lenge vært et populært vinterreisemål for nordmenn. Neste år lanserer Star Tour landet som en sommernyhet, mens Ving - som allerede har Egypt på sommerprogrammet - øker kapasiteten med 50 prosent.

VG REISE HJELPER DEG:Reis når det er billigst!

Neste år har de to selskapene felles fly fra Oslo til Hurghada i perioden april-oktober.

Øker og øker

- Sommertrafikken til Egypt har vokst jevnt og trutt. Mange har nok fryktet varmen, men tørr ørkenluft og bris fra Rødehavet sørger for behagelig klima selv midt på sommeren, sier administrerende direktør i Ving, Christian Grønli.

VG NETTS STORE CHARTERGUIDE:Finn DIN chartertur!

Også frykten for magesjau og ødelagt ferie ser ut til å ha sluppet taket:

- Kvaliteten på både hotell og mat har økt de siste årene, poengterer Star Tours administrerende direktør Christian Lunde.

- Suksess

Apollo har hatt Egypt på sommerprogrammet i to år nå, og det har vært en stor suksess, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

LES OGSÅ:Hellas eller Egypt? VG-lesernes svarer.

Alle selskapene har et stort utvalg av hoteller i Egypt fra før, men det kommer flere. Ving åpner et nytt Sunwing Waterworld Resort på Makadi Beach, det første Sunwinghotellet med eget badeland og all inclusive.

SUNWING: Ungene på Sunwing står i kø for å hilse på sjiraffen Lollo. Neste sommer åpner Ving nytt Sunwing-anlegg på egyptiske Makadi Beach. Foto: Terje Bringedal

Star Tours største familiehotell med eget badeland og all inclusive i Egypt, Blue Village Exotic Aquamarine i Hurghada får et nytt spa på ikke mindre enn 14 000 kvadratmeter neste sommer.

Tyrkia øker mest

Tyrkia har også vært sommerreisemål i medvind de siste årene.

- Tyrkia vil for første gang passere Hellas som det største ferielandet neste sommer, om vi ser landene under ett, spår Christian Grønli i Ving.

VG-LESERNES THAILAND-TIPS

Tyrkiareiser øker kapasiteten både på fly og hoteller, og starter bl.a. opp fra Evenes til Antalya pluss flere avganger fra Tromsø og Kristiansand.

Voksenhoteller

- Voksenhoteller er en annen sommernyhet, forteller Tyrkiareisers Anne Grethe Haugen til VG.

Apollo øker antallet hoteller i Belek, golfstedet som mer og mer blir familiedestinasjon. Direktefly fra Bodø starter de også med.

Få reisetips av VGs egne reisereportere!

Star Tour-sjef Christian Lunde forteller at de vil ha nesten tre ganger flere reisende til Tyrkia enn til Mallorca neste sommer.

Fra Stavanger

Både Ving og Star Tour øker kapasiteten på Tyrkia betraktelig, og begge selskapenes nyhet er ukentlige flyvninger fra Oslo og Stavanger til Bodrum.

VG-LESERNE MENER: Mitt verste ferieland

Bodrum som også går under navnet «Tyrkias St. Tropez» byr på Riviera-stemning til halve prisen. Lave, hvite hus langs åssidene, og en strandpromenade med stilige barer, restauranter og butikker.

ANTALYA-KYSTEN: Star Tour tilbyr fra neste sommer 11 nye all-inclusive-hoteller på Antalya-kysten, bl.a. her i Alanya. Foto: Dag Fonbæk

Begge selskapene åpner også nye, store familehoteller i Side: Ving får et nytt Sun Garden og Star Tour et nytt Blue Village.

11 nye «all inclusive»

Star Tour får i tillegg 11 nye all inclusive-hoteller i Antalya-regionen, bl.a. Alanya (3), Kemer (2) og Side (2).

Selskapet Amisol (tidligere Pyramidene Reiser og HellasWings) har hittil konsentrert seg om Egypt og de greske øyene Chios og Kreta. Nå begynner også de med ukentlige flyvninger til Tyrkia.

VG-lesernes beste chartertips:Se hva som er hottest

- Vi planla å fly Oslo-Antalya allerede i år, men måtte utsette på grunn av askeskyen. Neste sommer kommer vi., med hoteller i Alanya og en annen tyrkisk by, forteller kommunikasjonssjef Siri-Kristin Jensen i Amisol til VG.

Nye Hellas-reisemål

De greske øyer er et populært feriemål for nordmenn. Reiseselskapene kan presentere flere nyheter for neste sommer.

Tett ved Tyrkia ligger Samos, som kommende sommer får et nytt Blue Star-hotell for barnefamilier.

VG NETTS HELLAS-GUIDE:Slik finner du din greske drømmeøy

På Kreta satser Star Tour på to nye reisemål, begge en god bussreise fra flyplassen i Chania:

Spa-hotell

Gouves ligger like øst for Heraklion. Her får Star Tour et eksklusivt spa-hotell - The Island of Crete.

BARNEVENNLIG: Amisol utvider østover på Kreta. Til nå har de hatt hoteller på vestsiden av øya, men neste sommer kommer de til å sette opp eget fly til Heraklion. Da vil de tilby flere reisemål på østsiden. Foto: Mona Langset

Apollo inntar landsbyen Afandou på Rhodos, ikke langt fra Anthony Quinn Bay der «Kanonene på Navarone» ble spilt inn. Anlegget deres på stranden har suiter og private basseng.

LES OGSÅ: Reisebransjen slakter Charterfeber

Star Tour satser også på Paleochora, som ligger mot Libyahavet på sørvestsiden av øya. Her får de seks mindre hoteller.

Bilfritt

Det finnes ingen store hoteller i Paleochora. Hittil har Apollo vært eneste skandinaviske charteroperatør her. Du bor i en liten gresk by, og ikke på et feriested dominert av skandinaver, slik det kan være mange steder på Chaniakysten.

VGs reiseksperter svarer:Utelivet i Hellas

Paleochora blir bilfritt etter klokken 18.00. Da flytter alle kafeene ut i gaten. Her finnes to fine strender, en på hver side av sentrum.

Amisol utvider østover på Kreta. Til nå har de hatt hoteller på vestsiden av øya, men neste sommer kommer de til å sette opp eget fly til Heraklion. Da vil de tilby flere reisemål på østsiden.

Tilos-comeback

Sist sommer lanserte Ving Telendos, charterkatalogenes aller minste greske øy. Dette var så populært, at selskapet nå lar nesten like lille Tilos gjøre et comeback. Øya ligger halvannen times katamarantur nord for Rhodos.

Følg VG Reise på Facebook!

Tilos har to landsbyer med i alt rundt 600 innbyggere, et godt utvalg av strender med rullestein eller sand, bra tavernaer, fine vandremuligheter og fredelig stemning.

Kypros-nyhet

Kypros er inne igjen i Solias sommerprogram med fem hoteller i Fig Tree Bay og fem i Ayia Napa.

Kjente og kjære reisemål i Spania får også større kapasitet neste sommer:

LES OGSÅ:Finn ditt drømmsted ved Middelhavet

På Mallorca satser Star Tour på et nytt Blue Village i Alcudia, nytt luksushotell i Portals Nous og nytt designhotell i Palma by - Hotel Puro helt nede i sjøkanten.

Ving får et nytt nytt Sun Garden i Cala d'Or.

Tunisia-fiskerby

Apollo lanserer ett nytt reisemål i Tunisia neste sommer - Mahdia som er en liten havneby sør for Monastir.

LES OGSÅ: Mallorca i slutten av august

- Det er en by med middelalderstemning, kombinert med shopping, flotte hoteller og fine strender, forteller informasjonssjef Helen Begby.

Star Tour oppgraderer Sardinia som reisemål med tre nye 4-stjerners hoteller i Porto Conte og Isola Rossa nord på ferieøya.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no