I SYDEN-MODUS: Sol, strand, palmer.. VG viser deg stedene du burde vært i påsken om du savner varmen. Foto: AP

Her er det over 20 grader i påsken

(VG Nett) Lei av snø og kulde? Her er stedene du er garantert 20 grader eller mer i påsken.

Publisert:

Drøm deg bort med VGs solfylte miniguide

Langtidsvarslene hos pent.no og Meteorologisk institutt viser at det er meldt 20 plussgrader eller mer i palmehelgen på en rekke populære feriemål rundt Middelhavet - som Larnaca på Kypros, tunisiske Sousse og Las Palmas på Kanariøyene.

- Hvis du reiser sørover, må du til Spania-kysten for å være sikret sommertemperaturer. Fra Valencia og sørover er det som regel over 20 grader på denne tiden av året, sier Stein Kristiansen, førstekonsulent ved klimadivisjonen hos Meteorologisk institutt til VG Nett.

- Drar du østover, må du til de østlige delene av Middelhavet. I Kypros, Israel og for eksempel Jordan vil det være over 20 grader. Det samme er det på Afrika-kysten, sier Kristiansen.

En urolig tid

Storm-meteorolog Hilde Holdhus forklarer:

- I Europa regnes overgangen fra kaldt til varmt vær som en litt urolig tid, så man må nok ned til det sørlige Middelhavet for å finne stabile 20 grader pluss eller mer.

Men hvor sikre er langtidsvarselet 10 dager fram i tid?
Ifølge yr.no er sikkerheten for værvarsler normalt større de første døgnene enn lenger fram i tid. Varsler for dag 7-10 er altså som regel mindre sikre enn varsler for dag 3-6.
Men også her finnes unntak: Ofte kan det være større usikkerhet knyttet til et nærværende uvær som vil passere i løpet av et par dager enn til været som følger med høytrykket som bygger seg opp i dagene etterpå.

Råd, tips og nyheter. Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

DUBAI

PÅSKEVARME: Verdens høyeste skyskraper, Burj Khalifa, i strålende solskinn i Dubai. Foto: AP

Langtidsvarselet viser sol og 26-28 grader hver dag hele uken før påske. Kan fort tippe over på 30-tallet.

Emiratet er fullt av kontraster. Du kan stå slalåm innendørs i Mall of the Emirates, handle gull i souken, kjøre firhjuling i ørkensanden, se kamel-veddeløp og se solnedgangen over seilet-hotellet Burj Al Arab. Dubai er en opplevelse, uansett hva man måtte mene om riksmannsgalskapen.

SJEKK UT: Verdens høyeste bygning - 160 etasjer høye Burj Khalifa - tar imot besøkende høyt der oppe. Fra den 828 meter høye bygningen kan du se store deler av ørkenstaten...
GRATIS:VG Reises guide til Dubai
REISEPANELET:Hva bør jeg få med meg i Dubai?
PENT.NO:Slik er været i Dubai

GRAN CANARIA

DEILIG: Blå himmel, hvit strand og brune kropper. En påskegul solseng på Gran Canaria er ikke det verste stedet å tilbringe ferien. Foto: BÅRD OVE MYHR

Har ligget på cirka 20 grader pluss de siste ukene. Sol og finvær spådd for palmehelgen.

Den tredje største kanariøya, men i særklasse den mest populære. Sør på øya er du nesten garantert sol og varme året rundt. Besitter noen av verdens best tilrettelagte barne- og familiehoteller. Norske charterselskaper er godt representert, i tillegg bor mange norske fastboende og langtidsgjester her.

SJEKK UT: Puerto Mogan-området helt i sør. Mange har funnet «sitt» Kanaria akkurat her.
GRATIS:VG Reises guide til Gran Canaria
REISEPANELET:Med barn på Gran Canaria
PENT.NO:Slik er været på Gran Canaria

KYPROS

KUNNE VÆRT DEG: Hengekøyetilværelsen på Kypros er ikke så verst. Foto: AFP

Tempen har ligger stabilt på over 20 grader hele den siste uken. 20 grader og sol meldt inn i palmehelgen.

Er blant Middelhavets mest solsikre feriemål, også kalt «de langstrakte sandstrendenes øy». De fleste Syden-turarrangørene er på plass her og tilbyr bosteder som spenner fra livlige og pulserende Aiya Napa til roligere Fig Tree Bay og fremfor alt langtidsferiemål som Larnaca og Limassol lenger vest på øya.

SJEKK UT: Opplev historiske Kypros og få et innblikk i de politiske spenningene som har preget ferieøya ved å ta en avstikker til Nord-Kypros.
GRATIS:VG Reises guider til 80 reisemål
REISEPANELET:- Er det slitsomt på Kypros?
PENT.NO:Slik er været på Kypros

EGYPT

VANN OVER HODET: Egypt er et dykkemekka. Og med en påsketemperatur på nærmere 30 grader, kan det være deilig å kjøle seg ned i Rødehavet. Foto: REUTERS

Har hatt stabile temperaturer på 24-26 grader hele denne uken, og skal få det samme gjennom palmehelgen.

Badebyen Hurghada ved Rødehavet med ca. 50 000 innbyggere er blitt et svært populært dykker-feriemål fra Norge. Mange vil nok si at Hurghada er en turistmaskin, bygget opp med digre feriekomplekser. Ikke desto mindre er byen på få år blitt ett av Middelhavsområdets mest komplette sentre for sports- og fritidsdykkere.

SJEKK UT: Hurghada har gode turistbussforbindelser til Kairo og Luxor, to av Egypts mest populære turistmagneter.
GRATIS:Last ned VG Reises guide til Kairo
REISEPANELET:Når er det varmt i Egypt?
PENT.NO:Slik er været i Egypt

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no