STØRST: Bildet er fra Magic Kingdom i Disney World, som ligger i Florida, et yndet feriested, men for mange også et pengesluk. Foto: John Raoux/AP/Scanpix

Her kan du spare på Disney-ferien

Billig blir det aldri, men er du ute i god tid og fleksibel på dato, kan ditt Disney-besøk bli et litt mindre pengesluk. Her er tipsene.

 • Maria Aarli-Grøndalen

En tur til Disneyland står høyt på barnas ønskeliste, men høye priser og køskrekk gjør mange foreldre skeptiske. Lag budsjett og start planleggingen lang tid i forveien, råder ekspertene.

Denne saken tar utgangspunkt i Disney World i Florida, Disneyland i California og Eurodisney i Paris. Området i Florida er størst, med fire temaparker og to badeland under Disney-paraplyen, deretter følger Disneyland i California med to parker. Eurodisney i Paris har også to parker, men er som en lillesøster å regne likevel, da området i de franske parkene er langt mindre enn i USA.

LES OGSÅ: Hit bør du ta med barna dine: Topp fem attraksjoner for de små

Unngå høysesong

California har høysesong om sommeren, det samme gjelder Eurodisney. I Orlando starter høysesongen tidlig vår og varer hele sommerferien, ut august. Juleferien er høysesong i alle tre parkene.

– Høstferien er lavsesong og norsk vinterferie er nok også definert som lavsesong i USA, sier Jens Jessen, som driver nettsiden Roadtripusa.no til VG reise.

For deg som vil til Eurodisney, er høstferien også der et gunstig tidspunkt å reise på. Sommermånedene og juleferien er det trangt om plassen og køene kan bli lange. Billettene til parkene koster det samme, men fly og hotell kan du få billigere.

Unngå lokale høytider, som for eksempel den amerikanske Spring Break og helgen rundt Halloween. Google «Disney special events» eller gå direkte til parkenes nettside for å finne perioder som parkene på grunn av spesielle tilstelninger er smekkfulle, og velg bort disse datoene.

MØT SNØHVIT: Last ned appen MyDisneyExperience og følg med på hvilke Disney-karakterer som er å treffe hvor. Bildet er fra Eurodisney i Paris. Foto: Kristofer Sandberg/VG

Alle stedene har varianter av parken Magic Kingdom, med det berømmelige Disney-slottet og daglige parader. Denne parken er ofte de minste barnas favoritt.

De større barna koser seg ofte vel så mye i Hollywood Studios (Florida). En variant av denne parken finnes også i Paris, der heter den Walt Disney Studios, og har mindre prinsessefokus og mer om superhelter og filmeffekter. I California heter den tilsvarende parken Disney California Adventure Park.

I Florida finnes i tillegg Epcot, Animal Kingdom og badelandene Blizzard Beach og Typhoon Lagoon.

Gå inn på de ulike nettstedene for hvert sted og sjekk hvilke attraksjoner som frister mest, før du velger destinasjon.

Spar på billettene

– Generelt er det dyrt og lite sparemuligheter på billetter som gjelder for en park i en dag. Det lønner seg å kjøpe pass som dekker flere dager. I Disney World er det nesten ikke prisforskjell på en 4-dagersbillett og en 7-dagersbillett. Da kan du ta flere, men kortere dager, som er fint for eksempel om man reiser med mindre barn, sier Jens Jessen.

LES OGSÅ: Seks storbyturer med barn i høst

Spar på bosted

På komplette pakker på Disney-hoteller med flyreise, kommer de beste tilbudene rundt to til fire måneder før i lavsesong, mener han.

– Bestiller man hotell eller leilighet for seg, anbefaler jeg å bestille god tid i forveien, med mulighet for avbestilling. Følg så med på prisene tre til seks uker før avreise. I lavsesong kan det da komme noen gode tilbud når hotellene prøver å fylle opp. Da booker du bare på nytt, og avbestiller det første rommet.

BERG OG DALBANE: Litt større barn har ofte mest glede av Disney-parken Hollywood Studios. Bildet er fra Orlando. Foto: Thomas Nilsson/VG

Ingen hoteller ligger inne i selve parkene, men Disney-hotellene ligger like utenfor.

– Det er forskjellige prisklasser på dem, og fordeler som for eksempel at du kan komme inn i parken en time tidligere enn gjester som bor selvstendig. Men Prismessig er det ingen tvil om at det er lønnsomt å bo utenfor, gjerne i et område og et sted hvor transport til parkene er inkludert, sier Elisabeth K. Stai i Amerikaspesialisten Nodmanns-Reiser til VG reise.

– Og høstferien er super, for da er det ikke ferie i USA, hotellpriser er lave og flypriser fra Norge er også nokså gunstige.

les også

De beste stedene å se kirsebærtre blomstre

Konfronter hotellet

Er du passe fryktløs, kan du ringe hotellet direkte dersom du oppdager at oppholdet du allerede har booket, nå averteres billigere.

– Ikke så mange vet at du kan endre romprisen din om du konfronterer hotellet med at du har oppdaget en billigere pris. Jeg booket rom i august, men i februar så jeg at rommet var 15 prosent billigere. Jeg ringte Disney og fortalte at jeg hadde betalt mer, og de endret så jeg fikk samme tilbud, sier Andreas Hermansson Skandinaviaansvarlig i AirHelp.

LES OGSÅ: Her får du mye ferie for pengene

MONORAIL: Disney-parkene har gratis busser og noen steder tog, som tar deg mellom parkene og til og fra enkelte hoteller i nærheten. Disse benyttes også av gjester som ikke bor på Disney-hoteller. Bildet er fra Disneyland i California. Foto: David Mcnew/GETTY/Scanpix

Fulle restauranter

Reiser du i høysesong og også velger bosted uten kokemuligheter, bør du også booke bord på ønskede spisesteder god tid i forveien. Det er også lurt å fylle sekken opp med snacks. Spontane besøk på populære restauranter i Disney-området lar seg ikke alltid gjøre.

– Jeg lastet ned appen MyDisneyExperience og booket middagsreservasjonene våre akkurat 180 dager før ankomst. Det er det tidligste man kan bestille, og bare tilgjengelig for Disney-hotellets gjester. Jeg fikk fremdeles ikke alle tidene jeg ønsket for noen av reservasjonene mine, sier Hermansson til VG reise.

Les også: Florida: Permisjonsdrøm i solskinnsstaten

Ikke for de alle minste

Billigferie blir det neppe uansett hvordan du legger opp reisen. Nettopp derfor kan det være en fordel å vente til barna er gamle nok til at de husker oppholdet etterpå.

– Erfaringsmessig har garn har glede av å være i Disney-parkene fra de er cirka fem år. Så er det jo opp til foreldrene å velge riktige parker og aktiviteter, sier Elisabeth K. Stai.

Les også

 1. Helgeturer i vår: Syv steder å besøke

  Våren er en perfekt tid på året for å oppdage en ny europeisk by. Det er ofte litt varmere enn i nord, men ikke så varmt at du ikke orker alle severdighetene. Her er syv steder hvor du kan reise på helgetur til våren.

Mer om

 1. Disney
 2. Hotell
 3. Barn
 4. Florida
 5. California
 6. Paris
 7. USA

Flere artikler

 1. Åpnet Disney World to dager etter dødsfall-rekord

 2. Book påskeferien før det er for sent

 3. Danmark åpner mandag – dette må du vite om ferien

 4. Lange og tette køer i fornøyelsesparker – mange reagerer på smittevernet

 5. Det beste skiføret er innendørs

Fra andre aviser

 1. Ønsker kompensasjon for årskort i Dyreparken

  Fædrelandsvennen
 2. Færre gjester - lengre kø i Dyreparken: - Jeg er lei. Vi har stått kjempelenge i kø

  Fædrelandsvennen
 3. Californias hemmelige skiparadis

  Aftenposten
 4. Utlandet måtte avbestilles - dette gjør vi hjemme i sommer

  Fædrelandsvennen
 5. «Det kan jo ta slutt når som helst», har Kygo tenkt om karrieren

  Bergens Tidende
 6. John Inge skulle ikke se brudekjolen til Karianne før bryllupet. Så kom koronakrisen og endret alt.

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no