PÅ VEI BORT: Tre av USAs største flyselskaper vil fjerne underholdningssystemene på sine innlandsreiser.

Derfor fjerner flere underholdningssystemene på flyet

American, Alaska Air og United vil nå fjerne underholdningssystemene på en rekke av sine innlandsreiser i USA.

Publisert:

Det skriver Bloomberg.

Flyselskapene jobber stadig for å forbedre seg, og i USA er nå flere av de største selskapene uenige om fremtiden til de personlige skjermene om bord på flyturer over kortere distanser.

Med muligheten til å ha bedre og raskere WiFi om bord har nå tre av USAs største flyselskaper bestemt seg for å fase ut underholdningssystemene knyttet til setene på de fleste av sine innlandsreiser i USA.

American og United vil riktignok beholde skjermene på blant annet rutene fra New York til Los Angeles og San Francisco, samt flyene med mulighet for å vise direkte TV.

Bruker smarttelefon og nettbrett

Hovedgrunnen er å spare kostnader. Skjermene koster mye å installere, de er dyre å vedlikeholde og ved å fjerne dem gir man flyet en betydelig vektreduksjon slik at man i tillegg sparer drivstoffkostnader.

Dette mener enkelte selskaper gir mulighet til å tilby kundene raskere og gratis WiFi, mer håndbagasje og billigere billetter.

Svært mange av deres kunder har med seg både smarttelefon og nettbrett på flyreisen, og heller benytter disse til å underholde seg selv.

American har allerede installert USB-uttak og nettbrettholder på alle sine innlandsfly, og har høyhastighets internett på flere fly enn noe annet selskap i USA, skriver Fobres.

I en undersøkelse selskapet har gjennomført om hva kundene mener er viktigst om bord kom både strømuttak og mer håndbagasje høyere opp på listen enn underholdningssystemene.

AMERICAN AIRLINES: Skal ta av uten underholdningsskjermer i seteryggene.

– Underholdning er viktig

Selskaper som Delta og JetBlue har derimot ingen planer om å fjerne sine seteskjermer, samtidig som de også vil gi kundene sine høyhastighets WiFi. De mener kundene ønsker å ta med seg rutinene fra hjemmet til flyet, ved å se en film, og samtidig surfe på nettet.

– Bare fordi du sitter på et fly, betyr ikke det at du trenger å ta en pause fra livet du vanligvis lever, sier utviklingsdirektør i JetBlue, Mariya Stoyanova, til Bloomberg.

– Underholdning er viktig. Jeg er ikke interessert i å kutte kostnader, bare for å kutte kostnader, sier Ed Bastian i Delta.

Alle satser på WiFi

Det selskapene er enige om, er at WiFi er viktig. Men ikke bare for at kundene skal kunne bruke sine smarttelefoner og nettbrett som hjemme, men også for å øke inntektene til selskapene.

De fleste tar betalt for bruk av høyhastighets internett i dag, samtidig som selskapene kan lære mer om sine kunder vaner når de bruker WiFi. Det vil gi annonsører og samarbeidspartnere flere muligheter. Dette er inntekter som kan brukes til å dekke kostnadene for raskere og bedre WiFi om bord, skriver Bloomberg.

Blant annet har JetBlue allerede en avtale med Amazon, som gir kunder som handler på nettsiden mens de flyr bonuspoeng, og American og Apples avtale gjør at man kan streame Apples musikk om bord.

Få reiseinspirasjon ved å følge @vgreise på Instagram. Hvis du tagger bildet ditt med #vgreise er det mulig vi reposter det.

Her er de billigste flybillettene!
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no