STRANDLIV: Varna har flere muligheter for bading, både inne i selve byen og like utenfor. Foto: REUTERS

Stamgjestens beste reisetips fra Varna

Tom Erik Store (30) fra Risør har vært i Varna i Bulgaria 15-20 ganger.

Publisert:

Har du et reisetips fra Varna? Legg det inn her!

Han forelsket seg i byen ved Svartehavet da han var der i 2005. Tilbake i Norge samme høst traff han Nataliya Dimcheva som tilfeldigvis var fra den samme byen. Og jammen forelsket han seg i henne også.

Nå er de samboere i Risør, men reiser til Varna flere ganger i året.

- Noe av det beste med byen er menneskene der. De er åpne, vennlige og inkluderende, sier han.

LES OM TOM ERIKS FIRE VARNA-FAVORITTER LENGER NEDE I SAKEN!

I tillegg har byen et rikt kulturliv med mye opera og teater, og et veldig bra uteliv. Om sommeren flytter de fleste barene og nattklubben fra sentrum, ut til strandpromenaden.

Byen ligger ved Svartehavet. Hvordan er bademulighetene?

Det er fine badestrender, både inne i selve byen, og like utenfor. Du kan velge om du vil være på en strand med mye folk, servering og solstoler, eller på en liten strand nesten for seg selv.

Har du et reisetips fra Varna? Legg det inn her!

- og shopping?

Veldig bra. Charterselskapene arrangerer shoppingutflukter til Varna fra baderesortene utenfor. Her kan du handle i alle prisklasser, i alt fra sigøynerbasarer med billige kopier av kjente merkeklær, til moderne kjøpesentre med ekte varer. I mars åpnes et nytt kjøpesenter med en roterende restaurant i toppetasjen: Varna Tower Mall.

Hvordan er byen for matinteresserte?

Varna har et stort utvalg av gode restauranter med mat fra hele verden. Både restauranter og matbutikker med store ferskvareavdelinger er bemannet hele døgnet.

Hva er verdt å se?

Det er mye å oppleve både for voksne og barn. Blant annet den store og frodige byparken, et akvarium og delfinarium. Det er kort vei til den botaniske hagen i Balchik, og steinskogen ligger 15 minutter utenfor byen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FANT KJÆRLIGHETEN: Tom Erik Store fra Risør liker både Varna by og Nataliya Dimcheva, som er født der. Her er de fotografert i byparken. Foto: PRIVAT


Hvor bør man bo?

Det er selvsagt avhengig av hva du ønsker å få ut av ferien, men jeg ville absolutt bodd i Varna sentrum. Her kan jeg anbefale Musala Palace Grand Hotel (fem stjerner), Capitol Hotel (fire stjerner) og Hotel Plaza (tre stjerner).

Det er mye billigere enn å bo der enn på resortene i Golden Sands og Albena. Men en barnefamilie vil nok likevel trives bedre på et all inclusivehotell utenfor byen.

Hvordan er prisnivået?

Lavt. Mye lavere enn i for eksempel Hellas og Spania.

FLERE REISEERFARINGER:VG Netts lesere diskuterer reisemål i Bulgaria

Mange forbinder Bulgaria med bråk på Sunny Beach. Har du opplevd bråk eller ubehageligheter i Varna?

Nei aldri, hverken på utesteder eller andre steder. Lokalbefolkningen kan riktig nok oppfatte skandinaver, tyskere og briter som litt brautende, men jeg har likevel ikke opplevd bråk. På utestedene er det alltid mange vakter som passer på. Det eneste du skal være obs på i Bulgaria er taksameteret til drosjesjåførene. Du bør alltid avtale pris på forhånd.

Les også:Charterturen blir dyrere enn du tror

BILLIG NÅ: Bulgarias Svartehavskyst, her representert ved Varna, er også å finne på listen over billige steder å feriere akkurat nå. Foto: Scanpix

Tom Eriks fire favoritter i Varna:

Rappongi Beach
En nydelig strand med finkornet sand, gode solsenger og egen restaurant og bar. Stranden ligger ved enden av strandpromenaden, fem til ti minutters gange fra sentrum.

Classic Fiskerestaurant
En herlig gourmetrestaurant du kommer til etter en liten spasertur gjennom den frodige Varnaparken. Her bestiller jeg gjerne en forrett med røykt fisk fra Svartehavet eller marinerte scampi. Blant hovedrettene er en av mine favoritter en hvit Svartehav-fisk, nesten som kveite.

Musala Palace Grand Hotel
Et lekkert femstjerners hotell midt i gågaten i sentrum. Hotellet er kjent for å ha en av Bulgarias beste restauranter med internasjonalt kjøkken.

Les også:Slik pakker du smart til ferieturen

Strandpromenaden
Her ligger restauranter, barer, diskoteker og klubber på rekke, og det er et vanvittig liv om kvelden og natten. Det er åpent på dagtid også, men da er det mest badegjester der.
Her treffer man først og fremst bulgarere fra hele landet, men også en del skandinaver, briter, russere, saudiarabere og libanesere. Alle aldersgrupper kommer hit, og det er helt vanlig å ta med barna ut på kvelden.

BLI TILHENGER AV VG REISE PÅ FACEBOOK!

GRØNN OASE: Byparken i Varna er et grønt og frodig sted midt i byen. Foto: PRIVAT
Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no