NY SATSING: SAS vurderer å bli med hvis det blir satset på høyhastighetstog i Norge. Foto: AFTENPOSTEN / VG

SAS vurderer norske lyntog

Flyselskapet SAS vurderer å investere i høyhastighetsbaner i Norge.

  • NTB
Publisert:

Flyselskapet er blant dem som kan tape mest på etablering av lyntog i Norge. I stedet for å bli taper vurderer SAS muligheten av å kjøpe seg inn i høyhastighetsbaner i Norge, skriver Aftenposten.

- Det er en spennende tanke, og vi følger den utviklingen nøye. I Norge har vi ikke nå noen konkrete planer, men vi ser hvordan dette er blitt håndtert på kontinentet, sier kommunikasjonssjef Kenneth Vikse i SAS.

LES OGSÅ:Her er toget raskere enn fly

Han viser til at Air France/KLM og Lufthansa samarbeider med togleverandører som et svar på utfordringen som nye togtilbud gir. I Sverige har SAS startet samarbeid med togoperatøren SJ.

- I Sverige tilbyr SAS et årskort som kan brukes både på tog og fly. Du kan dra SAS-kortet ditt også når du reiser med tog. Det er første skritt på veien mot et slikt integrert samarbeid, sier Vikse.

LES OGSÅ:Her kan du speed-date i 200 km/t

På en rekke strekninger i Europa har hurtigtog tatt markedsandeler fra flyselskapene.

- Hvis det faktisk blir lyntog som konkurrerer mot fly for eksempel mellom Bergen og Oslo, så er det ingen grunn til å tro at det vil gå annerledes her enn på kontinentet, og der har det ført til at flyruter er lagt ned. Flyet er blitt utkonkurrert av lyntog, sier Vikse.

Konkurrenten Norwegian har ingen planer om å satse på tog. Selskapet satser heller på miljøvennlige fly. (©NTB)

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no