BILBAO: Et sted å dra til for den som vil gå i James Bonds fotspor i Spania.

Spaniaferie med spesielle opplevelser

Luftballong over verdensarvsteder, yoga i naturen og besøk på steder der kjente filmer er spilt inn, er noen av aktivitetene som skal lokke nye turistgrupper til Spania.

 • Mona Langset
Publisert:

I juli i fjor falt turismen til Spania med 4,9 prosent sammenlignet med samme måned sommeren 2017. Det var sol-og-bad-destinasjonene som falt mest.

Da den store nedgangen ble kjent i fjor sommer, sa landets turistminister, Reyes Maroto at de ville satse mer på kvalitet fremfor kvantitet i turismen; At de ville flytte fokuset vekk fra sol og bad, og heller fokusere på opplevelser og kultur.

Les også

Opplev det historiske Gran Canaria

Gran Canaria er kanskje mest kjent for strender og badeliv. Men den norske favoritten er også en øy rik på lokale tradisjoner og fine naturopplevelser. Her er fire utflukter til det historiske Gran Canaria

Da 2018 var omme hadde antall turister i Spania gjennom hele året steget med 1,1 prosent sammenlignet med året før. De offisielle turisttallene viser at det kom 82 millioner overnattingsturister til Spania i fjor.

Her er et lite knippe opplevelser turistene i Spania kan være med på:

STRAND-YOGA: Også mulig i Spania

Yoga i naturen

Hvis du googler ordkombinasjonen «yoga», «beach» og «Spain» Eller bare «Yogaretreats Spain» ser du noe av det store utvalget yogaferier som finnes i landet.

Utendørs yoga arrangeres både på strender, fjellområder og parker. Retiro-parken i Madrid er et av stedene det arrangeres både nybegynnerkurs og avansert yoga.

Andre steder er for eksempel fjellområdene Sierra de Madrid, i fjellandsbyene i Las Alpujarras i Granada og stranden Cala Sol d’en Serra på Ibiza.

SKINNARBEID: I landsbyen Ubrique kan du prøve det selv.

Lag din egen skinnveske

Kvalitetsvarer av skinn er noe av det alltid har lønnet seg å kjøpe i Spania. I landsbyen Ubrique kan du lære om dette tradisjonsrike spanske håndverket, og i tillegg prøve å lage din egen veske.

Landsbyen ligger mellom naturreservatene Los Alcornocales og Sierra de Grazalema, og er en del av ruten til de hvite landsbyene. I det tidligere klosteret til Capuchin-munkene finnes det i dag et skinn-museum. Der kan du lære om hvordan produksjonsmetodene har endret seg. Her er det også laget et eget skinnverksted hvor besøkende kan få prøve seg i faget.

I museet er det også andre aktiviteter som foredrag, konserter, og teaterforestillinger.

A era o eros a erosão O como o cosmo a comunhão Amor a morte a continuação ... #montrebei #montrebeicongost #congostdemontrebei #catalunya #cataluña #trip #Barcelona #view #picoftheday #picsofday #nature #naturelovers #naturaleza #natureza #paisaje #paisagem #nofilter

Utfordre deg selv i Mont-Rebei-ravinen

Visste du at det finnes en ravine i Spania der de stupbratte fjellveggene er mer enn 500 meter høye, og avstanden mellom dem er bare 20 meter på det smaleste?

I bunnen av kløften renner elven Noguera Ribagorçana, hvor det er mulig å padle kajakk. Det er også mulig å forsere ravinen til fots, noe som innebærer å krysse en hengebro 40 meter over elven, og gå deler av veien på smale trehyller som er boltet fast i fjellveggen. Noen av rutene er fullt fremkommelige med vanlige joggesko, men dette er også et populært område for fjellklatring.

Ravinen ligger på grensen mellom Huesca i Aragòn og Lèrida i Catalonia, og er et av få nesten urørte områder uten vei, jernbane eller høyspentledninger.

1 / 2
BLIR SKINKE: Iberisk svin.

Spis iberisk skinke

Vil du smake noe av det beste av spansk skinke, og samtidig bli kjent med sjarmerende landsbyer, kan du kjøre eller sykle en av skinkerutene i Extremadura-regionen. Her vokser hovedrollehaveren i spansk gastronomi opp: Det iberiske svinet. Du kan besøke beiteområdene, og bli med på kurs i å skjære skinke som en profesjonell skinkeskjærer.

Det er flere ruter å velge mellom. For eksempel gastro-ruten Jamon Iverico Dehesa. Du kan også velge Ruta del Jamon i Badajoz, og Ruta de Montanchez i Caceres.

Les også

Smaken av San Sebastian

Den baskiske gastronomi-byen har flest Michelin-stjerner per kvadratmeter i verden. Det er 18 i alt.
KAMELIA: Finnes i mange varianter.

Beundre kamelia-blomstens skjønnhet

I Spania liker de å legge opp ruter du kan utforske på egen hånd. Det finnes vinruter, skinke-ruter og osteruter. Vil du nyte kameliablomsten fullt ut, kan du ta en av kamelia-rutene i Galicia-regionen. De går gjennom fantastiske hager hvor du kan bli bedre kjent med de mange kamelia-variantene som finnes der. Ifølge turistrådet i Galicia er det nærmere 8000. Fargen kan variere fra rød til rosa til hvit, noen ganger med flerfargede striper eller flekker.

I Pazo de Rubianes i Vilagarcià kan du besøke en liten butikk som selger kamelia-såpe som Cisterciense-nonner har laget.

1 / 2
FLOTT BRO: På denne broen i San Juan de Gaztelugatxe gikk Jon Snow og Daenery i Games of Thrones.

Gå i filmens fotspor

Mange kjente filmer og serier er spilt inn i Spania, og vil du oppleve områder som er kjent fra lerretet er det bare å ta for seg:

Games of Thrones er blant annet spilt inn i Spania. CNN har en fin oversikt over de spanske innspillingsstedene her. San Juan de Gaztelugatxe (bildet), El Alcázar og Itálica-ruinene i Sevilla er ramme rundt flere scener. Og dragene som flyr over ørkenområder i den sjette sesongen ble spilt inn i nasjonalparken Bardenas Reales i Navarra.

Les også

Perfekte reisemål for en ekte «Game of Thrones»-fan

HBO-serien er spilt inn på steder du faktisk kan besøke.

Flere spaghetti-westernfilmer med Clint Easwood er spilt inn i Tabernas-ørkenen i Almeria. Her kan du også besøke de gamle filmstudioene.

I Die Another Day vandrer James Bond rundt i gatene i Cádíz, og i The World is Not Enough er han i området rundt Guggenheim-museet i Bilbao.

I The Others bodde Nicole Kidman i Palacio de Los Hornillos som ligger i Las Fraguas i Cantabria.

Flere filmer er spilt inn i ørkenlandskapet sør på Fuerteventura, blant annet Exodus, Allied og deler av Star Wars.

LUFTBALLONG: Disse svever over Murcia i det østre Spania.

Luftballong over verdensarv

Hvis du har drømt om å fly luftballong har du muligheten flere steder i Spania. Da kan du samtidig nyte utsikten til verdensarvsteder.

I Segovia kan du sveve over akvedukten og El Alcaazar. I Ávilia kan du se bymuren og katedralen, med fjellkjeden Sierra de Gredos i bakgrunnen. I Toledo kan du nyte arkitekturen i byen fra luften, og samtidig se hvordan elveløpet til El Tajo snirkler seg frem. Kanskje ser du også frosken på bygget Casa de las Conchas i Salamanca.

Ibiza kan du se i fugleperspektiv hvordan Middelhavet omfavner øya.

Publisert:

Mer om

 1. Spania
 2. Aktiv ferie
 3. Tur
 4. Yoga
 5. Film
 6. Museum
 7. Natur

Flere artikler

 1. Fem steder vi vil reise til når dette er over

 2. Paret solgte alt for å reise rundt i Europa i bobil

 3. Pluss content

  Ukens quiz

 4. Pluss content

  Vil stoppe fyllefesten: – Det er helt crazy der

 5. Pluss content

  Flytte til Spania? Slik får du skattefritak fra Norge

Fra andre aviser

 1. I dag er regionen en feriefavoritt for nordmenn. I nesten 800 år var området muslimsk.

  Aftenposten
 2. Reisepanelet anbefaler: De ti fineste stedene å reise til i 2022

  Bergens Tidende
 3. På snirklete veier gjennom Andalucia

  Aftenposten
 4. Unesco: Syv norske vidundre du må besøke i sommer

  Aftenposten
 5. Fem reisetips til grandiose Granada

  Aftenposten
 6. Den historiske arven som splitter Spania

  Aftenposten

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no