Kongefamilien i Jaipur leier ut rom på Airbnb

Nå kan du bli tatt imot som gjest av kongefamilien i Jaipur i India, som tidligere blant annet har vært vertskap for prinsesse Diana.

 • Ingrid Hovda Storaas

Når kongefamilien i Jaipur i India fra og med 23. november leier ut «Gudliya-suiten» i sitt 300 år gamle palass via Airbnb, er det ifølge utleietjenesten selv første gang et kongelig værelse leies ut via dem.

For selv om India ikke lenger er et monarki, omtales Jaipurs maharaja-familie som kongelige – og de figurerer jevnlig som vertskap for andre kongelige verden rundt.

HISTORISK SUS: Mange kongelige er blitt tatt imot av Jaipurs kongefamilie. Her ankommer Storbritannias dronning Elizabeth II palasset i 1961 – ridende på en stor elefant. Foto: AP

Palasset ble bygget av maharajaen Sawai Jai Singh II i 1727, og er fortsatt kongefamiliens hjem. De har tidligere tatt imot gjester som prinsesse Diana, Oprah Winfrey, Bill Clinton og Jackie Kennedy, skriver CNN.

Les også: Bo som en lord og lady på Downton Abbey-slottet

For å bli kongelig gjest, må du imidlertid også punge ut: Prisen for én natt i palasset er 11.633 amerikanske dollar, ifølge annonsen. Det tilsvarer rundt 110.000 norske kroner.

Med på kjøpet kan kongefamilien friste med en personlig butler, tilrettelagt sightseeing og handletur med et medlem av kongefamilien. I tillegg følger det som beskrives som to gourmetmåltider med rommet, frokost og lunsj i palassets egen restaurant Baradari.

KONGELIG VERSTAP: 21 år gamle Maharaja Padmanabh Singh. Foto: Airbnb

21 år gammel monark

Det er Jaipurs 21 år gamle monark Maharaja Padmanabh Singh som er vertskap:

– Jeg er begeistret over at familien min og jeg går sammen med Airbnb for å gjøre Rajasthans prakt levende for reisende fra hele verden. Jeg har følt meg velkommen i nye byer og kulturer gjennom mine egne reiser med Airbnb, og jeg er glad for at opplevelsen med ekte, indisk gjestfrihet nå kan deles med andre, sier han i en pressemelding.

Den unge monarken, som tok over tronen allerede som 13-åring, er ifølge Business Insider en reiseglad ung mann: Han spiller polo, studerer kunst, går moteshow og reiser verden rundt – noe også hans Instagram-profil med 128.000 følgere gjenspeiler.

Fikk du med deg? Her kan du bo som en havfrue eller hobbit

Foto: AIRBNB

Den rosa byen

Palasset ligger midt i Jaipur, som er kjent som «Den rosa byen» i delstaten Rajasthan.

Pengene vil ifølge kongefamilien gå til stiftelsen Princess Diya Kumari Foundation, som jobber med å støtte kvinner på landsbygda i den indiske delstaten Rajasthan.

Mer om

 1. India
 2. AirBnb

Flere artikler

 1. Trump på besøk til India: Bygget mur rundt slumområde

 2. Kongefamilien pynter til jul med pepperkakeslott

 3. Pluss content

  Prins Harry: Redd Meghan skal bli den nye Diana

 4. Invitert i bursdagsfest: Minst 20 kvinner og barn holdt som gisler

 5. Pluss content

  Slik var livet før prinsesse-flukten fra Dubais sjeik

Fra andre aviser

 1. Ny, norsk biografi om dronning Elizabeth: – At hun er følelsesløs, tror jeg overhodet ikke stemmer

  Aftenposten
 2. Hele kongefamilien i sommermodus

  Aftenposten
 3. Slik endret Ari Behn kongehuset

  Aftenposten
 4. Dronningen godtok ønsket fra Harry og Meghan. Får bo i Canada når de vil.

  Aftenposten
 5. Kongeparet, Märtha Louise og Durek Verrett til gudstjeneste

  Bergens Tidende
 6. «For barna er du uerstattelig»

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder