FESTIVAL: USA har flust av bra festivaler, Coachella er en av dem og starter til helgen. FOTO: CHARLES REAGAN HACKLEMAN / COURTESY OF COACHELLA

De beste tipsene til Coachella-festivalen

Skal du på til Coachella-festivalen? Her er tipsene for å gjøre festivalopplevelsen enda fetere.

 • Malene Emilie Rustad

Den celebre festivalen Coachella går av stabelen til helgen. I to omganger fra 13. til 15. og 20. til 22. april får du oppleve noen av verdens mest kjente artister, samt en helt spesiell stemning i ørkenen i California.

Her er tipsene du trenger.

les også

De feteste festivalene i USA i 2018

KJENT: Coachella regnes som en av verdens mest trendy festivaler. Foto: Andrew Jorgenson / COURTESY OF COACHELLA

Coachella har gått fra å spille alternativ rock til å bli en av verdens mest spennende og sjangerblinde festivaler. I festivalområdet finner du også et digert pariserhjul, et hav av restauranter, barer, klubber, prosjekter og kunst i form av forskjellige installasjoner og skulpturer.

Blant årets artister finner vi Beyoncé, Eminem, The Weeknd, Sigrid, Aurora, Kygo, Alan Walker, First Aid Kit, Jean-Michel Jarre, Fleet Foxes og The War On Drugs.

les også

Slik pakker du en ukes ferie i håndbagasjen

Dette pakker du

Skal du til den populære festivalen i California for første gang, er det noen ting du burde vite. Temperatursvingningene som fører med beliggenheten er ikke det letteste klimaet å navigere seg i.

Ta med deg dette:

Tørkle: Om du trodde festivalgjengere brukte Bandana-tørkler for å se kule ut har du helt rett, men det er også helt nødvendig å ha noe foran nese og munn ettersom festivalen ligger i ørkenen og det blåser opp utover kvelden.

Solkrem: Det blir ekstremt varmt på dagen, så med mindre du ønsker å få tredjegrads forbrenning så anbefales høy solfaktor og jevnlig smøring.

Genser til kvelden: Når solen går ned blir det kaldt i det tørre landskapet. Knyt den rundt livet eller ha den i ryggsekken på dagen.

les også

Kunsten å reise med langdistansefly

Behagelige sko: Det er store avstander mellom de ulike områdene og scenene, ikke gjør feilen som så mange andre gjør. Bruk sneakers eller sandaler for en bedre opplevelse.

Tøybag eller ryggsekk: Du kommer til å trenge diverse duppeditter gjennom dagen. Solbriller, solkrem, genser, eller et lite skift til kvelden er helt essensielt for den rutte festivalgjengeren.

PAKK SMART: Mot kvelden blir det kjølig på Coachella. Ha alltid med en jakke eller genser. Foto: Charles Reagan Hackleman / COURTESY OF COACHELLA

Her bor du

Coachella ligger nokså øde til, og de fleste hoteller ligger en 45-minutters kjøretur unna festivalområdet. Et rom på hotell rundt festivalhelgene er som regel sært dyrt, så sjekk ut ledige Airbnb-leiligheter i området.

Disse hotellene ligger nærme festivalen:

Rodeway Inn & Suites: Et tostjernes hotell i nærheten av festivalområdet. Dette er et enkelt budsjettvennlig alternativ for deg som tenker å bruke mesteparten av tiden på festivalen.

Pris: dobbelrom koster fra 800 kroner natten.

les også

De beste strendene i Los Angeles

International Hotel & Suites: Her kan du leie deg en liten leilighet sammen med vennegjengen, med kort avstand til festivalen. I studioene har du kjøkken, bad og soverom.

Pris: for studioer koster det fra 2300 kroner natten.

Miramonte Indian Wells Resort & Spa: Litt lenger unna festivalområdet finner du et lukseriøst firestjerneshotell fra Hilton-kjeden. Her kan du slappe av mellom slagene med svømmebasseng, massasje og mat på hotellet.

Pris: dobbeltrom koster fra 3900 kroner natten.

Mer om

 1. Reise
 2. Festival
 3. Reisetips
 4. Reiseguide
 5. Solkrem
 6. Hotell
 7. Coachella

Flere artikler

 1. Scenerigger falt i døden før Coachella-festivalen

 2. 1000 kjøpte festivalpass til nettfestival

 3. Hit bør du reise i juli

 4. Disney: Her kan du spare inn

 5. Pluss content

  Trusler, kaos og gjeld: Slik ble Woodstock til

Fra andre aviser

 1. Norsk stjerneskudd til verdens viktigste festival

  Aftenposten
 2. Da Nicolas fra Bergen endelig fikk spille i Chile, ble han hyllet som en helt.

  Bergens Tidende
 3. Dette får gjestene på Palmesus Hotel

  Fædrelandsvennen
 4. Ba folk kjøpe billetter dagen før konkursen

  Fædrelandsvennen
 5. «Det kan jo ta slutt når som helst», har Kygo tenkt om karrieren

  Bergens Tidende
 6. Isah er årets musikalske stjerneskudd

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no