STORBYFERIE: Pinsehelgen er den perfekte langhelgen for en storbytur i Europa. Foto: © Marco Bottigelli / Moment RF

Storbyturene du kan ta i pinsen

Neste uke er det 17. mai og i kombinasjon med pinsen blir det fem dager med fri om du også bruker den inneklemte fredagen. Dette er storbyene du bør sjekke ut.

 • Sara Berge Holmberg

Mai er den ultimate Europareise-månedene med helligedager etterfulgt av inneklemte dager. Neste uke har du hele fem dager til rådighet. Torsdagen etter er det feiring av Norges nasjonaldag, og pinsen feires søndag 20. mai og mandag 21. mai.

Vi i VG reise har derfor plukket ut fem flotte byer i Europa, der du kan nyte forsommeren i pinsen.

les også

Lisboa – «Europas San Francisco»

TREDJE STØRST: München er den tredje største byen i Tyskland, og er kåret til byen tyskere helst vil bo i. Foto: Thanapol Tontinikorn / Moment RF

München

München er en av Tysklands storbyer, men i motsetning til byer som Berlin og Hamburg har München bevart flere lokale tradisjoner. For eksempel finnes det både jodling, tubamusikk og ikke minst en haug bratwürst-pølser der – og alt kan nytes i store øl-telt eller øl-hager.

München er kjent for den vakre arkitekturen og kunsten, og er faktisk flere ganger kåret til den byen tyskere helst vil bo i. Gjennomsnittstemperaturen er på 17 grader i mai.

Pris: Flybillett fra cirka 3000 kroner tur/retur.

KULTURBY: Vakre Budapest er delt i to av elven Donau, og gir deg tonnevis av kulturelle opplevelser. Foto: Zsolt Hlinka / Moment RF

Budapest

Hovedstaden i Ungarn har en gjennomsnittlig dagtemperatur på 21 grader i mai. Det er en perfekt by for en langhelg med sine severdigheter og spa. Budapest er en kulturby som byr på blant annet gammel arkitektur, vakre parker, museer, kunst og statuer. Byen er delt i to – Buda og Pest, av elven Donau, og det er så mange som ti bruer som binder bydelene sammen. På Buda-siden ligger den gamle byen, med smale gater, bratte bakker og gammel arkitektur. På Pest-siden er forretningsstrøket, og der finner du brede gater, museer og teatre.

Pris: Flybillett fra cirka 2900 kroner tur/retur.

les også

Fem Londonopplevelser for gutta

STOR BY: I London kan det være lurt å utforske et område av gangen. Velg for eksempel Notting Hill, Shoreditch eller Southwark. Foto: Camilla Jorddal

London

Med en gjennomsnittlig dagtemperatur på 15 grader i mai er London en perfekt helgetur denne måneden. Dra på shopping i Soho og kjente Oxford- og Regent Street, gå i markedgatene i Camden, spis og drikk en deilig afternoon tea og ta en piknik i en av byens mange parker. Du kan også følge i sporene til Julia Roberts og Hugh Grant fra filmen «Notting Hill» og traske blant søte bygninger, avslappende kafeer og gode shoppingmuligheter. London har også seglet opp som en favoritt blant sjokoladeelskere og du kan dra på organiserte ginrunder – i denne byen er det noe for alle.

Pris: Flybillett fra 2500 kroner tur/retur.

Les også: Derfor drar rekordmange til London 17. mai

les også

Fem grunner til å besøke Notting Hill

SJARMERENDE: Gå gjennom Madrids sjarmerende gater for å finne tapas-restauranten som tiltaler deg. Foto: Alberto Manuel Urosa Toledano / Moment RF

Madrid

I en ufortjent skygge av Barcelona finner vi Madrid, Spanias hovedstad. Dette er en by som har mye å by på av blant annet kunst, mat og shopping. Designerklær er billigere i Madrid enn i de fleste andre Europeiske byer reiser du til bydelen Salamanca. For vintage-shopping drar du til området Calle Fuencarral. Gå gjennom Madrids vakre gater, se på de imponerende bygningene, stopp innom noen gallerier og avslutt dagen med tapas og vin. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 20 grader i mai.

Pris: Flybillett fra cirka 2600 kroner tur/retur, med flybytte.

les også

Få med deg dette i kultur- og matbyen Madrid

UTFORSK ROMA: Den italienske hovedstaden byr på deilig gelato, sjarmerende sidegater og historiske severdigheter. Foto: joe daniel price / Moment RF

Roma

Romantikkens by, og Italias hovestad. Med en gjennomsnittstemperatur på 21 grader i mai kan du tusle behagelig mellom alle de historiske severdighetene. Noen av tingene som er verdt å få med seg er Trevi-fontenen, Spansketrappene, Vatikanet og Colosseum – men byen byr på innmari mye mer. Titt i eksklusive merkebutikker, gå i trange gater, spis gelato og nyt en ekte italiensk pizza. Ved siden av historiske monumenter og severdigheten, byr byen også på operaforestillinger, utendørskonserter, festivaler og kunstutstillinger.

Pris: Flybillett fra cirka 4800 kroner tur/retur.

Listen er satt sammen av VG reise på grunnlag av data om ledige flybilletter. Prisene er sjekket onsdag 9. mai hos Norwegian og Lufthansa med utreise fra Oslo 17. mai eller 18.mai. Prisene er cirka-priser.

Mer om

 1. Storby
 2. Ferie
 3. London
 4. Tyskland
 5. Budapest
 6. Madrid
 7. Roma

Flere artikler

 1. Fem aktive storbyturer til våren

 2. Byguide: Spa, kultur og historie i Budapest

 3. Stor guide: 15 fine langhelg-byer

 4. I stedet for storby

 5. Spis deg lykkelig i matmekkaet «Down Under»

Fra andre aviser

 1. Dette er de billigste byene for en storbyhelg

  Bergens Tidende
 2. Flyturene tar like lang tid. Likevel koster turen i Norge over 200 kroner mer enn den til utlandet. Hvorfor?

  Aftenposten
 3. Behagelig klima, rimelig og tilgjengelig. Den europeiske storbyen kan besøkes hele året.

  Bergens Tidende
 4. Flyturene tar like lang tid. Likevel koster turen i Norge over 200 kroner mer enn den til utlandet. Hvorfor?

  Fædrelandsvennen
 5. Behagelig klima, rimelig og tilgjengelig. Den europeiske storbyen kan besøkes hele året.

  Aftenposten
 6. Vil du reise et sted ikke «alle» har vært? Vi gir deg alternativene

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no