Lofotens nye attraksjon: Is-bar i nord

Begrepet «isbar» får helt ny mening når Svolværs og Lofotens nye, kalde attraksjon åpner 22. mars.

Publisert:

For i 300 kvadratmeter store Magic Ice Hall skal det være minus 5 grader året rundt. Isbaren, dekorert med isskulpturer som speiler Lofotens ramsalte historie, er nemlig ment å bli øysamfunnets nye helårsattraksjon når den åpnes av Gerhard Heiberg neste mandag.

Både drikkeglassene, bardisken og vegger og bord er laget av glassklar is.

Isbar-gründer

Med nærhet til Svolværs planlagte kulturhus skal baren bli en attraktiv møteplass, håper Kirsten Holmen, isbar-gründer sammen med vestfoldingen Hans Petter Solvei:

- Svolvær, selve innfallsporten til fantastiske Lofoten, har fått et nytt trekkplaster. Vi håper Magic Ice Hall skal virke som en magnet på alle Hurtigrute-passasjerene som anløper Lofotens hovedstad hver kveld, både på syd- og nordgående, sier Holmen.

Samtidig håper hun at også Lofotens egne innbyggere kjenner sin besøkelsestid og tar i bruk den helårsåpne isbaren som møtested.

Bargjestene får utlevert egnet fottøy og varme klær før de begir seg inn i islandskapet, der internasjonale isskulptører og -kunstnere i ukevis har jobbet på spreng for å skape båter, fisk, folk, fugler og nordnorsk natur i krystallklar is.

Blant de anerkjente iskunstnerne som har bidratt i Svolvær, er finske Kimmo Frosti (!) og australske Ben Gilbert.

Kirsten Holmen, som eier og driver eventselskapet Magic North, er ubeskjeden nok til å håpe på innpå 50000 besøkende denne første barsesongen - tall basert på analyser fra reiselivsrådgivere i nord.

Det er investert 3-4 millioner i det utradisjonelle barkonseptet, der også SND Nordland (nå Innovasjon Norge) er inne.

PS: Isbaren har også innpasset et «stille rom», et kapell for ettertanke og bønn - der det sikkert også kommer til å bli avholdt brylluper.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no