For hit kommer de aller fleste i løpet av sin Madeira-ferie, for å ta en titt på dette underlige fenomenet der turister kjører sleder bygget som kurvstoler med meier ned de asfalterte veiene.

En ekte turistfelle

FUNCHAL (VG) Eksotisk og spennende? Eller dumt og kjedelig? Sledeturen ned de stupbratte veiene i Madeiras største by er uansett en ekte turistfelle.

Publisert:

- Mer enn halvparten kjøper bilde. Vi har et kamera koblet til nettet, slik at alt er klart lenge før de når ned. Folk blir imponert og kjøper. Dette er god butikk, sier Rodriguez.

Hvitkledde menn

Også de 150 hvitkledde mennene - det er kun menn - som jobber som sledeførere, er fornøyd.

I tillegg til sin del av billettinntektene tjener de på tips. De sier klart ifra at de tar imot drikkepenger, i god tid før «målstreken».

- Det er best de dagene de store cruiseskipene kommer. Da er det full fart hele dagen. Men det er nok å gjøre hver dag, sier en av sledeførerne.

Dessuten, taxisjåførene vet også at endestasjonen er et fint sted å stå.

Selve sledeturen fra 550 meter høye Monte er på ca. to kilometer - og tar 10 minutter.

Da kan du selv regne ut gjennomsnittshastigheten...

PS! Forfatteren Ernest Hemingway, som bodde mye på Madeira, beskrev en gang denne sledeturen fra Monte og ned til byen som sitt livs mest oppkvikkende opplevelse. Det diskuteres fortsatt om han var ironisk eller ikke da bemerkningen falt.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no