NÅ: Det meste av palmer og småbygninger ble feid på havet. Mange av de store bygningene fikk store skader. Foto: Nils Bjåland

Turistene reddet og ryddet Phi Phi

PHI PHI DON (VG) Det er pay-back-time for internasjonal turisme etter tsunamien. Det nye fenomenet kalles frivillighetsturisme.

Publisert:

Sorgen ligger ikke lenger utenpå befolkningen på Phi Phi - slik den gjorde de første månedene etter tsunamien. Men troen på spøkelser og gjenferd er en del av den lokale kulturen. Mange tør derfor ikke bevege seg utendørs om natten i området hvor bølgen herjet.

Mange plages av gjenferd og mareritt om dem som døde.

Før tsunamien var Phi Phi-øyene et pulserende dykker- og partyparadis midtveis mellom Phuket og Krabi. Nå er stemningen atskillig mer neddempet.

Turistmyndighetene har fløyet inn religiøse ledere fra store asiatiske trossamfunn for å passivisere spøkelsene i de rammede områdene i landet.

Nylig ble en statue som tilbes som «Havets Gudinne» sendt langs kysten for å bringe lykke tilbake til området.

Vender tilbake

Fastboende, handelsfolk og turister har begynt å komme tilbake til øya. Hoteller og andre bygninger som ikke ble skylt på havet, er restaurert og gradvis gjenåpnet. Alt annet er stilt i bero i påvente av en sentral gjenoppbyggingsplan.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no