HEFTIG KAMP: Hvitstøren kan bli over 400 kilo tung. Ikke rart stangen buler når det napper i Fraser River i kanadiske British Colombia. Foto: GETAWAY TOURS

Fem på topp i fiskeopplevelser

Cato Bekkevold og Pål Krogvold er to av Norges mest bereiste og erfarne fiskere. VG spurte om deres beste tips for destinasjoner med ekstraordinære fiskeopplevelser.

Publisert:

Av HANS KRISTIAN KROGH-HANSSEN

1. Storfisk i Atlanterhavet:

Midt ute i Atlanteren ligger Ascension Island. Her svømmer store blå marlin, tunfisk, enorme kamtannhaier og en rekke andre arter. Man til dels dorger, fisker med meitemark og jigger. På hviledager kan man ha et knallbra fiske etter arter som grouper, amberjack, diverse haier og murene fra land.

Den norske operatøren Atlantic Fishing Charter, www.afcn.no, har turer hit som starter på 29.900 kroner for seks dagers fiske. Da er bare deler av flybilletten inkludert, samt halvpensjon.

2. Kjempestør i Canada:

Den europeiske støren er mer eller mindre utryddet. I Canada har de vært flinkere til å bevare sin hvitstør. I Fraser River i British Colombia finnes de i store mengder. Arten har ikke endret seg siden den gang dinosaurene levde på kloden, og er i dag er totalfredet for alt kommersielt fiske. All fisken blir sluppet ut igjen, og hvitstøren kan bli over 400 kilo tung. Man fisker med mark fra oppankret båt ute i elven. I tillegg kan man også fiske flere arter av stillehavslaks her.

Den norske operatøren Getawaytours arrangerer turer hit. Prisene starter på 20.900 kroner for syv dagers fiske og 11 dagers tur. Da er hotell med frokost inkludert, men ikke flybillett.

3. Norsk troféfisk:

Kveita finnes i nord, og den kan bli virkelig stor. Driftfiske fra båt med agnfisk eller jig er metoden som brukes mest i jakten på den velsmakende giganten. I de lange lyse sommermånedene kan man helt glemme klokken og konsentrere seg om hva som skjer i enden av snøret, og når kveita først biter, kan den være en beinhard kampfisk. De fleste får sjokk første gang de kroker et eksemplar av arten, som kan veie over 300 kilo.

Operatøren Fish4u arrangerer kveitefiske i Mikkelvik i Troms. Her kan man være maks fire personer og båt, overnatting og utstyr koster 8000 per dag for en gruppe.

4. Fluefiske i New Zealand:

Fluefisket etter ørret i New Zealand er verdenskjent. De mest kjente elvene ligger på Sørøya og fisket er veldig spennende. Det vil si det at man i hovedsak kaster fra land på fisk man ser ute i elven. Sesongen starter i november og varer frem til mars. Det er også muligheter for fiske etter laks.

Det norske selskapet Mylla selger turer hit som starter på 13.000 kroner om man er fire personer. Da er ikke flyreisen inkludert.

5. Giganter i Belize:

Når det kommer til tropisk fiske med flue, er øyene i Belize verdenskjente for sin tarpon. Fisken er også kjent som en av verdens tøffeste kampfisker. Den lever ofte på grunt vann og kan veie over 100 kilo. Den fiskes gjerne fra båt og fiskeren må være kjapp med å kaste ut da fisken beveger seg fort når den er på vandring etter mat.

Det norske selskapet XXL Adventure har turer til Belize fra 13.000 kroner om man er to personer. Da er ikke flyreisen inkludert.

LES MER OM FISKEOPPLEVELSER PÅ REISE:
Verdens villeste havfiske i Panama || Bli med på VM i skreifiske

Prisene er hentet fra de utvalgte selskapenes nettsteder og kan være endret.

Publisert:

Relaterte artikler

 1. I denne restauranten må gjestene fiske maten selv

  (VG Nett) Ifølge den japanske restaurantkjeden Zauo er det ikke nok styr med spisepinner.
 2. Fisketuristene truer ikke bestander

  Den organiserte fisketurismen i norske fjorder truer verken kysttorsk eller andre bestander, slår…
 3. Bli med på VM i skreifiske

  LOFOTEN (VG) Væpnet med Jägermeister, svenskpilk og «haill» går lofotfiskerne til angrep på storskreien.

Mer om

Reiseliv

Flere artikler

 1. Rekordstor: Hallvard dro i land monster-stør på 85,1 kilo

 2. Søker fiskelykken kloden rundt

 3. Pluss content

  Norsk krabbe er helt konge i London

 4. Pluss content

  Hemmelighetene til flest bonuspoeng

 5. Pluss content

  Fire perler i Lofoten

Fra andre aviser

 1. Inntekter i hundremillionersklassen kan gå tapt for Mowi Canada

  Bergens Tidende
 2. Fiskesesongen er i gang: Her finner du storlaksen

  Aftenposten
 3. "Kampen med fisken er den mest intense fiskeopplevelsen jeg noensinne har hatt"

  Aftenposten
 4. Hundremillionerssmell for utfasing i Canada

  Bergens Tidende
 5. Nederlandske penger sikret verdens største kveiteanlegg ved Sognefjorden

  Bergens Tidende
 6. Priskrig på flybilletter til London er i gang

  Aftenposten

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no