DO-STOPP: Bussturister på do-stopp er blitt et stort problem for Videseter hotell i Stryn - så nå vil hotelldirektøren ta betalt av de trengende. Foto: Scanpix

500 kroner for å gå på do

Hotelldirektør Per Garen på Videseter er lut lei av turister som går på do uten å legge igjen penger.

Publisert:

Hotellsjef «møkk lei» trengende bussturister

Det er trengende, forbipasserende bussturister som stopper opp bare for å bruke hotellets toaletter Garen er «møkk lei» av.

Nå vil hotellsjefen avkreve bussene 500 kroner for do-tjenesten - tilsvarende 10 kroner pr. passasjer.

LES OGSÅ:VG tester campingplasser på vestlandet

- Det er ikke våre gjester. Dette er gjester som bor på andre hoteller, som spiser på andre hoteller, drikker på andre hoteller og sover på andre hoteller, sier Garen til NRK Sogn og Fjordane.

Langvarig strid

Bak den lite delikate do-striden ligger en mangeårig kamp for å få veivesenet til å sette opp et offentlig toalett langs Gamle Strynefjellsveien - den første strekningen som fikk status som nasjonal turistvei.

STRIDENS VEI: Det er her langs Gamle Strynefjellsveien at bussturistene stanser for å gjøre sitt fornødne på Videseter, fordi det ikke finnes veitoalett på mange mil. Foto: André Pedersen

Fra Videseter er det åtte mil til nærmeste offentlige toalett den ene veien og fire mil den andre veien, påpeker hotelldriver Garen overfor VG Nett.

- Vegvesenet bruker 160 millioner på Trollstigen, men har altså ikke råd til å sette opp et veitoalett hos oss. Følgene er at turistbussene bruker hotelldoene i stedet, sier Garen oppgitt.

- Urimelig

Innehaveren på Videseter i Stryn (Sogn og Fjordane) påpeker at hotellet ikke har kapasitet til å ta seg av umeldte busslaster som stopper for å titte på Videfossen og bruke avtredet hans.

LES OGSÅ:Se Vestlandet fra motorsykkel

- Vi trenger inntekter for å kunne utvikle produktet vårt, påpeker Garen overfor lokal-NRK.

- Ikke ofte

Men ifølge Geiranger & Nordfjord Cruise Handling er det ikke ofte bussene deres stopper på Videseter uten at turistene også spiser lunsj på hotellet.

- Vi stopper der slik at passasjerene våre skal få se Videseterfossen, som Vegvesenet har brukt masse ressurser på å settte i stand for allmenheten, sier dagleg leider av busselskapet Bjørg Næss.

DET BESTE AV VESTLANDET:Tre-hoteller som gir ro i sjelen

- Om noen benytter anledningen til å gå på do, får så være. Men det er ikke noe do-stopp vi legger opp til på Videseter, legger hun til.

Vil ikke betale

Næss sier det er helt uaktuelt å betale 500 kroner for hver do-stopp.

- Vi kan ikke bli tredd ned over hodet 500 kroner i ekstrautgifter pr. buss sånn midt i sesongen, sier hun.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Enden på do-visa kan bli at turistbussene kjører forbi Videseter på grensen mellom Sogn og Fjordane, Oppland og Møre og Romsdal.

Kjører forbi

Dermed får ikke turistene se fossen.

For om ikke bussene er villige til å betale for seg, ønsker hotellsjef Garen at de finner andre plasser å stoppe på, ifølge NRK Sogn og Fjordane.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no