FJORDBYEN: National Geographic Traveller fremhever utviklingen av Oslos sjøside. Munch-museet i Bjørvika er bare et av mange byggeprosjekter som pågår i Bjørvika

Oslo på National Geographic Travellers liste over de kuleste reisemålene i 2019

Oslo er et av stedene som bare må oppleves i 2019, ifølge National Geographic Traveller (UK).

Publisert:

Hvert år setter det britiske reisemagasinet National Geographic Travellers opp en liste over de kuleste reisemålene. Oslo er det eneste nordiske reisemålet som når opp på listen for 2019.

Det er tre andre Europeiske land med på listen, men de fleste kule reisemålene er ifølge magasinet i Afrika, Asia og Sør-Amerika (se hele listen nederst i saken).

VisitOslo jubler for prestisjeliste-plass.

BARCODE: Kul arkitektur, mener National Geographic Traveller

– Dette er en svært hyggelig førjulspresang! Veldig kult at Oslo får plass på listen til selveste National Geographic Traveller allerede året etter at vi sto på Lonely Planets topp 10-liste over byer som bør besøkes, sier administrerende direktør i VISITOSLO, Christian Lunde.

Han synes det er spesielt stas at Oslos status som europeisk miljøhovedstad i 2019 trekkes frem som en av grunnene til at byen må på bucket-listen til alle bærekraftsbevisste reisende neste år.

Dette er hva National Geographic Traveller skiver om Oslo:

Hvorfor nå? Oslo er Europas miljøhovedstad i 2019 – et søtt ekteskap mellom turisme og bærekraft

Hovedattraksjoner ifølge magasinet: Klart du må se Skrik, Vigelandsparken og Oslos fantastiske vikingskip. Men par alt dette med en smak av fremtiden ved Fjordbyen, en sjølinje forsynt med fremtidsrettede museer, kunststeder, parker, arbeids- og boligområder. Bli med på guidede miljøby-vandringer eller middager på den urbane bondegården Losæter, eller bo på det kommende Clarion Hotel The Hub – Norges største, med 810 rom, som åpner i mars.

Ikke gå glipp av: For arkitektur som skiller seg ut, sjekk Barcode i Bjørvika – 12 høyhus med ulik høyde og bredde, bygget for å ligne en strekkode.

LOSÆTER: Onsdager fra mars til september er det mulig å spise middag her. Bildet ble tatt da kronprinsesse Mette-Marit besøkte bybonde Andreas Capjon og Losæter i Bjørvika.

Christian Lunde tror denne omtalen kan føre til at flere velger Oslo og Norge som reisemål neste år

– Vi så det etter omtalen i Lonely Planet i fjor. Det var flere flyginger til Oslo, og flere turister. Det var nok mange grunner til det, men jeg tror Lonely Planet var medvirkende.

– Oslo er i utgangspunktet ikke så kjent ute i verden. Når vi blir nevnt i denne sammenhengen blir det større kunnskap, og sannsynligvis også mer nysgjerrighet om Oslo. Kanskje leserne setter seg ned og googler for å finne ut mer etter å ha sett omtalen her. Med denne listen treffer vi en målgruppe vi ikke når så lett ellers: National Geographics lojale lesere, som vi tror er opptatt av eksotiske reisemål med bærekraft, sier han.

– Hva synes du om å stå på samme liste som Setouchi, Sibui, Uganda og Zimbabwe?

– Det tenker jeg er fint. Listen har stor geografisk spredning og flere ukjente reisemål, og det vil nok gjøre mange nysgjerrige slik at de vil finne ut mer om hva Oslo er.

MÅ SE: Vikingskipene er et must, men få også med det moderne Oslo, oppfordrer National Geographic Traveller

– Hold øye med Oslo

Redaktør i National Geographic Traveller, Pat Ridell, sier i en pressemelding at statusen som europeisk miljøhovedstad 2019 ikke er den eneste grunnen til at Oslo er med på «cool-listen.»

– Byens sanne suksess ligger i å definere hva en by i det 21. århundret kan være. Det å ha bærekraft innen alt fra offentlig transport til bolig- og næringslivsmiljøer og nye museer, og et realistisk karbonnøytralt mål innen 2050, betyr at Oslo er et sted å holde øye med i årene som kommer.

«The Cool List 2019»

 1. Setouchi. Hvorfor nå? Japan skal være vert for Rugby World Cup i 2019. For dem som ønsker å unngå folkemengdene i Tokyo eller Osaka, er denne byen den ideelle lavbudsjettferien.
 2. Antarktis. Hvorfor nå? Det er 200 år siden engelskmannen William Smith oppdaget Antarktis, og i 2019 skal en tro kopi av hans ekspedisjonsskip ut på den samme reisen for å markere jubileet.
 3. Pittsburgh. Hvorfor nå? British Airways lanserer direktefly fra Heathrow til Pittsburgh, noe som gjør denne undervurderte amerikanske Pennsylvania-byen mye lettere å besøke
 4. Korsika: Hvorfor nå? Air Korsika begynte nylig å fly direkte fra Storbritannia. Sommeren 2019 vil også British Airways begynne å fly til Bastia og Figari, noe som gjør denne fantastiske øya mer tilgjengelig for briter enn noensinne.
 5. Kambodsja: Hvorfor nå? Årets nye topp-hoteller gjør Kambodsja enda vanskeligere å motstå
 6. San Miguel de Allende. Hvorfor nå? Den meksikanske kolonitidbyen er kåret til amerikansk kulturhovedstad i 2019.
 7. West Yorkshire: Hvorfor nå? En stor engelsk skulpturfestival som holdes hvert tredje år, er igjen i 2019.
 8. Hongkong. Hvorfor nå? En mengde kunstattraksjoner og gode transportforbindelser gjør Hongkong til en kulturell hotspot i 2019.
 9. Zimbabwe. Hvorfor nå? Med Mugabe borte, virker det som om Zimbabwes nye president, Emmerson Mnangagwa, vil investere i turisme. Selv om det har vært økonomisk og politisk turbulens, har det aldri vært tvil om turistenes sikkerhet.
 10. Guyana. Hvorfor nå? Flere flyforbindelser gjør det enklere å nå dette Sør-Amerikanske landets naturattraksjoner.
 11. Oslo. Hvorfor nå? Oslo er Europas miljøhovedstad i 2019 – et søtt ekteskap mellom turisme og bærekraft.
 12. Eritrea. Hvorfor nå? Etter å ha inngått nye fredsavtaler med nabolandene Etiopia og Djibouti, åpner dette lite besøkte afrikanske landet opp for både eventyrlystne turister og de som er interessert i arkitektur.
 13. KwaZulu-Natal. Hvorfor nå? British Airways har nylig lansert direktefly fra Heathrow til Durban i Sør-Afrika, i tillegg har to nye lodger åpnet i Hluhluwe-Imfolozi Park.
 14. Bhutan: Hvorfor nå? Dette Himalaya-riket regnes som en av de lykkeligste stedene på planeten, og i 2019 vil flere bærekraftige resorter åpne der.
 15. Dundee. Hvorfor nå? I fjor ble denne byen valgt til den eneste utenfor London som får huse et V & A-museum. (Victoria og Albert). Det har gitt en ny giv for denne skotske byen. Flere forvandlinger vil komme.
 16. Uganda. Hvorfor nå? Da Rwanda doblet prisen på gorillasightseeing fra $ 750 til $ 1500, svarte Uganda med å fryse sine egne priser på $ 600 til midten av 2019.
 17. Matera. Hvorfor nå? Hvis du trenger en unnskyldning for å besøke den Sør-Italienske klippetoppbyen Matera, så er den nominert til Europeisk kulturhovedstad i 2019.
 18. Indonesia: Hvorfor nå? I oktober er det 150 år siden Alfred Russel Wallaces bok «The Malay Archipelago» ble publisert – den perfekte tiden til å besøke regionen.
 19. Sibiu: Hvorfor nå? Denne attraktive rumenske byen er en del av Den Europeiske Gastronomiregionen i 2019.

Les hele omtalen av hvert sted her

FRONTEN: «The cool list» er omtalt på fronten.
Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no