SVETI STEFAN: Hotelløya på Montenegros kyst har blitt frekventert av kjendiser og kongelige gjennom alle tider. Nå åpner Norwegian sommerrute til Tivat ved Kotor-bukten, ikke langt unna. Foto: Reuters

Ny Norwegian-rute til kjendis-øy

Norwegian åpner flydøren til enda et nytt land når de 27. juni begynner å fly til Montenegro-kysten - nærmere bestemt til Tivat og kjendisenes tumleplass Sveti Stefan.

Publisert:

... og nå har de 43 land på rutekartet

Til nå har besøkende til Kotor-bukten med hotell-øya Sveti Stefan, kurstedene i Igalo og den UNESCO-vernede byen Kotor vært nødt til å fly til Dubrovnik og irritere seg grønn over køen på grenseovergangen til Montenegro noen kilometer lenger syd.

Nå settes det opp direktefly til montenegrinske Tivat og Europas sydligste fjord - Kotor-bukten.

Med ruten til Montenegro flyr Norwegian til 43 land.

LES OGSÅ: Hit reiser vi om fem år

- Masseturismen har ennå ikke nådd Montenegro, så her på Adriaterhavskysten er det gode muligheter å utforske et spennende land og nyte de vakre strendene i området, sier Norwegian-talsmann Lasse Sandaker-Nielsen til VG.

- For aktiv ferie

- Også for de aktive gir området rikelig med muligheter, blant annet for fotturer i fjellet, sier han.

VED ADRIATERHAVET: Montenegros kyst er et populært badeferie-mål. Til sommeren lettere tilgjengelig med fly fra Oslo. Foto: Reuters

Norwegian skal fly på fredager - men i første omgang bare fram til 16. august. En ren sommerrute, med andre ord.

- Montenegro er helt nytt for oss, og ruta har kommet på kartet fordi vi ser at Montenegro blir mer og mer populært. Våre undersøkelser viser at mange nordmenn ønsker å besøke dette området, sier Sandaker-Nielsen til VG.

Kjendis-øy

Byen Budva ligger bare 15 kilometer unna Tivat-flyplassen - det samme gjør byen Kotor, som figurerer på UNESCOs verdensarvliste. Også turistbyen Herceg Novi ligger i kort kjøreavstand fra Tivat.

IGALO: Mange nordmenn har vært på helsereise til Montenegro og Igalo. På høyden ovenfor strandpromenaden troner Igalo-instituttet. Foto: Dag Fonbæk

Mange nordmenn med kroniske helseplager reiser til Kotor-bukten og kurstedene rundt Igalo. I tillegg er den engang så eksklusive ferieøya Sveti Stefan fremdeles populær - fra den tid Charles og Diana var på bryllupsreise her.

Skuespilleren Liz Taylor er en annen som har frekventert hotelløya i Adriaterhavet, som nå blir lettere tilgjengelig med fly.

I Tivat-området kan du også besøke klostre rundt Kotor-bukten og utforske den tidligere montenegrinske hovedstaden Cetinje.

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no