HOTTEST I BYEN: Gourmet-restauranten Kadeau i Vesterbro serverer bornholmske spesialiteter, og er på rekordtid blitt ett av byens hotteste spisesteder. Matanmelderne går amok, og spisegjestene har stemt fram Kadeau som byens beste i år. Foto: Wonderful Copenhagen

Her er Københavns beste

KØBENHAVN (VG) Hvert år kårer København-folk byens beste barer, spisesteder, butikker og opplevelser. Dit er det bare å gå.

 • Dag Fonbæk

Kåringen til nettstedet AOK (Alt om København) er den beste by-guiden du kan ønske deg.
- AOK er ute med det siste først, og de er gode til å komme med spennende vinklinger som «Her er de fem beste stedene å nyte en øl i solen» eller «Her er mat-stedene menn ville besøkt», roser Mona-Merethe Nortind, pressesjef på Danmarks Turistkontor i Oslo.

Nordting bruker selv AOK-kåringene som tipsbank når hun besøker Kongens By, forteller hun til VG Nett.

Denne uken kåret brukerne av AOK for 13. gang byens beste steder - fordelt på i alt 25 ulike kategorier.

Her er et knippe av Københavns beste i år:

VALGTE DANSK: Marion Ravn stilte i paljettkjole fra By Malene Birger under Gullrute-festen i år. Designerens butikk i København er valgt til årets moteforretning. Foto: Hallgeir Vågenes

Byens beste nye butikk: Ikke uventet vant Hennes & Mauritz' underbruk & Other Stories på Strøget prisen som beste nye forretning. Chicke og ekslusive klær, sko, vesker og accessories har rykket inn Søstrene Grenes gamle lokaler på Amagertorv 29. & Other Stories ble lansert samtidig i Barcelona, Berlin, London, Milano, Paris, Stockholm og København.

Byens beste damemote: Malene Birger er Danmarks ukronede motedronning - nå med egen kjolesalong og butikk i Galleri K (Antonigade 10). Ladylike med lange skjørt, stramme linjer og fine farvesammensetninger, leser vi i AOK-omtalen av butikken.

Byens beste herremote: I en bakgård midt i indre København ligger Le-Fix, som selger københavnsk gatemote. Bak står en gruppe kreative mennesker, som under varemerket 'Le-Fix' lager sine egne ulike kreative utfoldelser.

BESTE NYHET: København krever ikke lenger avgift for at vi skal få spise og drikke utendørs. Det er en god nyhet som slår positivt ut på regningen. Foto: Dag Fonbæk

Beste velvære: Ni'mat betyr rett og slett luksus på indonesisk, hvilket ifølge københavnerne som har stemt på spa'et ikke er langt fra sannheten i lokalene tilhørende Hotel Kong Arthur - velkjent blant nordmenn.

Byens beste nye initiativ: Det er blitt «gratis» å spise ute i København. Med et bredt forlik i byens rådhus om å kutte avgiftene på all utendørsservering, er det blitt billigere å servere folk på fortau og torv. Slikt gir utslag på regningen. Hurra!

Byens 'Fucking' Flinkeste: Hus Forbi-selgerne, som står ute og selger sine gatemagasiner uansett vær, dag etter dag med et smil, stakk av med årets flinkis-pris. Selv om intiativet deres ikke alltid blir gjengjelt av hverdagsstressede københavnere.

BESTE SPILLESTED: Utallige verdensstjerner har spilt på Vega i Vesterbro. Her er Kaizers Orchestra i aksjon. Foto: Hege Johnsen

Byens beste spillested: Bortest i Vesterbro ligger konserthuset Vega, drevet av en stiftelse som er særs flinke til å slippe til artister av ymse musikksjangere. Vår favoritt er Vegas årlige julekonserter med det danske radio-storbandet - i nisseluer. Tror du det svinger?

Byens beste teateropplevelse: Mungo Park i Allerød har for alvor bitt seg fast som københavner-teatrets rundhåndede fetter i provinsen. Mungo Park har et fast ensemble av unge skuespillere, som spiller der i to år - for et utpreget ungt publikum.

Beste museumsopplevelse: Louisiana Museum of Modern Art, en kort togtur nord for København, har til enhver tid brede og fengende utstillinger, som samler skarer av besøkende. I hele vår har de hatt en knallbra pop art-utstilling. Kombiner utflukten med et besøk hos Karen Blixen i Rungsted.

VINNER: Denne kjempe-blekkspruten kan du se på nyåpnede Blå Planet ute ved Kastrup. Foto: Dag Fonbæk

Byens beste barneopplevslse: Nyåpnede Den Blå Planet - kjempeakvariet ute ved Kastrup lufthavn - har 20.000 fisk og sjødyr å by på. VG har reportasje fra stedet i lørdagsavisen.

Byens beste nye bar:Madam Chu's (Gammel Strand) er det meningen at man skal føle seg sugd inn i en helt annen verden langt vekk fra København, idet man treder ned i den dunkle hule, leser vi I AOKs vinner-begrunnelse. Bardisken er 26 stoler lang!

Byens beste vinbar: Ved Stranden 10, som også er stedets adresse, vant den tøffe kampen om å bli Københavns beste vinbar i 2013. Her i en fredet bygning like ovenfor Christiansborg Slot (Folketinget) lå en gang en tebutikk, som både H.C. Andersen og Søren Kierkegaard frekventerte.

POPULÆRT STED: Mikkerer & Friends på Nørrebro ble ikke uventet stemt fram som Københavns beste ølbar. Her er det ofte fullt - så bestill bord. Foto: Mads Frederik

Byens beste ølbar: Når ølbok-forfatter Espen Smith skal til København og bedrikke byens beste ølbarer, går turen innom
Mikkeller & Friends i Nørrebro. 40 ulike tappeøl i hyggelige lokaler. Et av byens hotte steder akkurat nå. Bestill bord!

Byens beste sportsbar: I en lite, okergult, nesten unnselig hus bak Københavns domkirke ligger Den Glade Gris - kåret til årets sportsbar. I Lille Kannikestræde bør du like Barcelona. Live-musikk og disko-bar når det ikke vises fotball.

Byens beste gourmetmat: Mye spenning knyttet seg til kåringen av beste gourmet-spisested i byen som inntil nylig huset verdens beste restautant Noma. Valget falt på Kadeau på Christianshavn: Bornholmsk gastronomi med Theis Brydegaard (eks-Michelin-restaurant Ensemble og Herman i Nimb) som kjøkkensjef og medeier sammen med Magnus Høeg Kofoed (restaurantsjef) og Rasmus Kofoed (sommelier).

NÅDDE IKKE OPP: Stella McCatneys butikk i Ny Østertgade var nominert som årets nye butikk - men nådde ikke opp i AOK-avstemningen. Foto: Dag Fonbæk

Byens beste brunch: To musikere og en kokk har slått seg sammen og (gjen)åpnet brune Dyrehaven på Vesterbro. Stemningen fra det gamle vertshuset er beholdt, i tillegg oppdatert med DJ's og kontinentalt kjøkken.

Byens beste burger: Siden 2007 har Peter og Ulrich servert gode brugere med masser av tilbehør i et utall varianter i den gamle kjellerbaren Carla (Frederikborgsgade). Nå er det Halifax som gjelder - AOK-vinner av årets burgersted.

Byens beste billig-restaurant: Madklubben har vært et suksess-konsept i København i flere år. Førsteklasses mat, mye for pengene, super service og mange fornøyde gjester. I år var det Madklubbens filial i Vesterbro som hanket inn billig-prisen.

POPULÆR KÅRING: Den årlige kåringen av byens beste attraksjoner på nettstedet AOK, nyter stor respekt og kan fint brukes som turistguide under Københavbn-besøket. Foto: Dag Fonbæk

Byens beste nye kaffebar: På toppen av Illum (Strøget) satt den gamle varehussjef i sitt hjørnekontor - der en helt ny kaffebar nå har sett dagens lys. Original Coffee har også hjemmelagde rugbrød-smørbrød på menuen.

Byens beste sushi: Sticks' n' Sushi på Tivoli Hotel er AOK-brukernes favoritt i år. Ikke bare er sushien god - men fra 12. etasje av nyåpnede Hotel Tivoli på Kalvebod Brygge kan du i klarvær se like til Helsingør, Malmø og Zoo på Frederiksberg...

Bli tilhenger av VG Reise på Facebook!

Les også

 1. Dette er klatring i Danmark

  Destinasjon Bornholm ønsker at øya skal fremstå som Danmarks ledende «outdoor-destinasjon.» Og vi lover at vi aldri skal kalle Danmark «paddeflatt» igjen.
 2. 333 meter loppemarked

  KØBENHAVN (VG) Nørrebro seiler opp som københavnernes hippeste bydel. Men Nørrebro ivaretar også kjøpstadens…
 3. Her kommer Nord-Europas største akvarium

  (VG Nett) Fra luften vil det ta seg ut som et virvlende boblebad med stimer av fisk.
 4. Danske Noma ikke lenger verdens beste restaurant

  Restaurant Noma i København er skjøvet ned på andreplass på listen over verdens beste restauranter.
 5. Storby-tid - hit kommer du for 1000-lappen

  (VG Nett) Nå kan du få flyreise til storbyweekend flere steder i Europa for under 1000 kroner.
 6. Nå vil alle turistene til narkogaten

  KØBENHAVN(VG) Før en sliten og beryktet «pusher street», der narkolangerne regjerte.

Mer om

 1. Reiseliv

Flere artikler

 1. Skolefeiretips i siste liten: Ta med ungene til storbyen!

 2. Portland – Mekka for matopplevelser

 3. Storby-tid - hit kommer du for 1000-lappen

 4. De glemte feriemålene

 5. – Er bare kristiansandere som liker å spise overpriset cæsarsalat, kremet fiskesuppe og hamburger

Fra andre aviser

 1. Tre innsidetips til de beste julebyene

  Bergens Tidende
 2. Grønne pustehull midt i København

  Bergens Tidende
 3. København neste? Da kan det være lurt å følge disse ekspertenes tips

  Bergens Tidende
 4. København neste? Da kan det være lurt å følge disse ekspertenes tips

  Fædrelandsvennen
 5. Her får du rimelig og god mat i Kristiansand

  Fædrelandsvennen
 6. Tre innsidetips til de beste julebyene

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder