RØD OG LEKKER: Alle med rødt hår blir feiret i den nederlandske byen Breda til søndag. Her fra fjorårets festival. Foto: roodharig.nl

Festdag for rødtopper

Har du rødt hår, eller bare fascinert av rødhårige? Hiv deg på flyet til il Nederland i helgen. I Byen Breda feires den årlige Redheads Arts day, og det vil vrimle av rødtopper.

Publisert:

Når de rødhåriges kunstdag feires søndag 7. september, venter innbyggerne i Byen Breda å få besøk av 2500 rødtopper fra 15 ulike land.

Et av høydepunktene under feiringen blir når de 2500 naturlige rødtoppene skal samles til gruppefotografering.

TRENGER DU REISETIPS?SPØR VG NETTS REISEPANEL OM RÅD!

Dette er tredje gang Redheads Arts day blir markert. Du kan lese mer om både tidligere arrangementer og årets feiring på Redhead Arts days nettsider.

Det er de nederlanske kunstnerne Bart Rouwenhorsts og Jos Vogelpoels som har tatt initiativ til å feire folk med naturlig rødt hår en gang i året.

I Breda kommer hundre kunstnere til å gi uttrykk for sin fascinasjon over rødt hår. Poeter kommer til å deklamere dikt om rødhettenes skjønnhet, fotografer kommer til å vise sine bilder av rødhårige, og billedkunstnere kommer til å vise malerier.

Det blir workshops med fokus på rødt hår, og på et arrangement skal over 300 rødhårige barn delta.

Det lokale næringslivet i Breda er også med på notene. Butikkvinduene kommer til å flamme av rødt, og restaurantene tilbyr spesielle rødtoppmenyer.

Det koster ingen ting å være med på arrangementene under Redheads Arts day.

Alle med naturlig rødt krøllet hår, rødt glatt hår, rødt kort hår, rødt langt hår, eller skallet med rødt skjegg, er invitert. Pluss alle deres fans.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no