BOOTSTRAP COMPANY: I et ombygd fabrikklokale i Dalston

Fem kule steder i Øst-London

I Dalston-distriktet blomstrer et nyskapende kunstmiljø blant omgjorte fabrikker, sidegater fulle av små butikker, bortgjemte offentlige hager og fargerike utendørsmarkeder.

Publisert:

Utvalget på markedene er ofte rettet mot den afrokaribiske og tyrkiske lokalbefolkningen, som lenge har holdt til i dette strøket.

Kule ungdommer og eldre som spiller sjakk har det til felles at de gjerne tar seg en kopp etiopisk espresso på nabolagsfavoritten Kaffa Coffee.

Denne artikkelen ble første gang publisert i The New York Times i janaur 2019.

Les også

Fem London-knep du kanskje ikke kunne

Siden jeg flyttet til London for to måneder siden har jeg plukket opp noen ukjente og veldig nyttige opplysninger. Din neste helgetur blir mye enklere. Det lover VGs nye London-korresondent Ahmed Fawar Ashraf

Og hva kler de moteriktige seg i her? Et kjapt blikk rundt og man får øye på blant annet menn i oppklipte skjorter og voluminøse bukser, tatoverte kvinner som helt tydelig har mestret dette med accessoirer, og milleniumsgenerasjonen i oppfinnsomme antrekk. En del av dem er nok tilknyttet de mange designstudioene som det finnes flust av i dette området.

Indie-artister summer også gjerne rundt i Dalston, spesielt inn og ut hos den innflytelsesrike nettradioen NTS på livlige Gillett Square, der mange av dem har sine egne programmer.

Disse leilighetene kan du leie i London
HANG-UP GALLERY: 10 år med utfordrende kunst.
Five Places to Visit in London

1: Hang-Up Gallery

Trekkplastrene til dette ti år gamle galleriet er de utfordrende kunstverkene signert Oddly Head, Nina Saunders, David Shrigley, Harland Miller og Banksy (det finnes en slags bunker dedisert til den mystiske gatekunstneren nede i kjelleren).

Om kvelden kan man oppleve ulike fengslende arrangementer, slik som da hiphop-ikonene Darryl MacDaniels fra Run-DMC valgte å lansere sin tegneserie her, eller da kunstnerne The Connor Brothers og Nadya Tolokonnikova fra den feministiske punkrockgruppen Pussy Riot viste frem sitt samarbeid til støtte for flyktninger. Adresse: 81 Stoke Newington Road.

TUNNEL: som ikke er en kafe, men butikker
Sjekk billige turer til London her

2: LN-CC

I en sidegate fra Stoke Newington Road, ned en trapp uten skilter, finner du LN-CC, som står for – til tross for at det ikke er en kafé.

Denne underjordiske konseptbutikken har eksistert i åtte år, og består av seks rom som bindes sammen av en glødende, 12 meter lang sylinderformet tretunnel. Her finner du kjente merker som Gucci, Rick Owens og Raf Simons, side om side med nisjemerker som Veja-sneakers, håndvesker fra Venczel, og klær fra GmbH, et herremerke med nattklubb-vibber. Det såkalte «Library room» er fylt med obskure bøker og LP-plater, mens rommene som huser baren og klubben gjerne blir brukt til motearrangementer, yogatimer, og tidvise «lytte-fester» i dette nabolaget der mengder av plateselskaper holder til. Adresse: 18-24 Shacklewell Lane

Dette er populært å gjøre i London - sjekk prisene!
BRUNSVIK EAST: Tidligere lagerbygning, nå kafe.

3: Brunswick East

I det som en gang var et lager, men nå er omgjort til en kreativ arbeidsplass, finner du også denne lyse og luftige kaféen. Kokkene disker opp lekne varianter av klassiske brunsjretter, slik som chili-porsjerte egg, blomkåltoast overdrysset med ristet solsikketahini, most avokado pyntet med spiselige blomster og kaffelatter med hjemmelaget nøttemelk.

De industrielle sponplateveggene, bordbena laget av armeringsjern, og plantene som er hengt opp ved hjelp av stålkabler samt omgjorte viktorianske lamper gir denne kaféen et sjarmerende hjemmesnekret preg. Et keramikksted selger også varer fra en gruppe lokale keramikere her. Adresse: Unit 3D, Stamford Works, Gillett Street

Les også

London – Hvilken bydel passer for deg?

London er enorm, og du rekker ikke hele byen på en helg. Vil du shoppe, feste eller gå på flotte restauranter? Her kan du lese om seks av de mest populære bydelene for å finne ut hvilket område du bør fokusere på.

4: Bootstrap Co.

Helt siden 1978 har den veldedige organisasjonen Bootstrap holdt til i sin ombygde fabrikk i Dalston. De har benyttet den som et samlingsted for lokalbefolkningen, og som et sted der entreprenører kan utvikle idéene sine, enten det er små bedrifter innen teknologi, musikere eller klesdesignere.

I galleriet blir verkene til lovende kunstnere vist frem, mens den offentlige takterrassen gjerne brukes til filmvisninger og andre kulturelle arrangementer om sommeren, sammen med matboder. Andre grunner til at man bør ta turen hit er fire år gamle The Bootyard, vegg i vegg med hovedbygningen. Her har tidligere shippingcontainere blitt gjenbrukt som produksjonssted for et mikrobryggeri, et kaffelikør-selskap og The Dusty Knuckle Bakery, som tilbyr hjemmelaget bakst og smørbrød. Adresse: 18 Ashwin St.

GJENBRUK: Pelikaner og papegøyer

5: Pelicans & Parrots

I denne gjenbruksbutikken som åpnet for ni år siden har eierne Ochuko Ojiri og Juliet da Silva klart å sanke iøynefallende – og rimelige – vintageklær og dekorasjoner. Mønstrete topper fra Gucci og Versace, motorsykkeljakker fra Moschino og retrokjoler fra mindre kjente italienske merker henger tett i tett langs veggene.

Midt i butikken finner man møbler fra midten av det forrige århundret i tillegg til ting og tang – blant annet viktorianske glassklokker, afrikansk hodepynt med fjær og 60-tallsinspirert keramikk. Gå den lille trappen opp i andreetasje for å titte på brukte skatter fra mer ukjente merker. Her kan du finne både frynsede topper i lær, stråhatter, skjerf, jeans, badedrakter og lignende saker for de med et budsjett å forholde seg til. Adresse: 40 Stoke Newington Road.

© 2019 New York Times News Service

Sjekk hotellprisene i London her
Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no