TRONDHEIM: Det historiske hotellet Britannias spa-avdeling har nok av fasiliteter som forsikrer en skikkelig avslappet helg.

Hvilepulsen gjenoppstår på disse spa-hotellene

Unngå å la «stresset» bli den nye normaltilstanden. Her er stedene som hjelper deg å roe helt ned.

Av 

Miriam Angela Folland

Publisert:

Artikkelen er over ett år gammel

Noen ganger bare kjenner man det på kroppen. Skuldrene er som rett under ørene, nakken er full av knuter og hjernen raser i 100 kilometer i timen. Ingenting er vel bedre da, enn en ordentlig spahelg.

– Kroppen og sinnet fortjener en pause fra hverdagen, sier Yuri Sali, medierådgiver i Innovasjon Norge.

– Mange har hatt mye hjemmekontor i det siste. På spa får du velværeopplevelser, fred og ro, og digital detox (for dem som klarer det!) kombinert med flotte matopplevelser. Spahotellene byr på en komplett ferie for å lade batteriene, legger Sali til.

Norge har en rekke gode spa-alternativer rundt om i landet. Her har du ti alternativer.

PSSST! Mange av spaene har begrenset tilgang på grunn av smitteverntiltak, og flere av dem krever at du er gjest på hotellet for tilgang.

Farris Bad, Larvik

AVSLAPPENDE: På det kjente hotellet ved strandkanten i Larvik kan du ta et pust i bakken og nyte blant annet basseng, spa-behandling og flott utsikt.

Vil du bade i mineralvann? Det høres kanskje i overkant overdådig ut, men det er dette som skiller Farris Bad fra andre spa-anlegg. Spaet holder til på en naturlig mineralholdig kilde. Om det har noe å si for hvor avslappet du blir av å være der, vet jeg ikke. Men Farris Bad er i tillegg kjent for å være stort, innholdsrikt og å tilby en rekke tjenester og behandlinger.

I spa-anlegget kan du nyte fasilitetene samtidig som du får en slående utsikt over havet. Hotellet tilbyr også ute-yoga, når været tillater det.

Pris: Standard dobbeltrom fra 2372 kr. Tilgang til spa er inkludert i prisen. (Pris i juli)

Pluss content
Les også

Velkommen til Sveriges naturist-paradis

Bare noen få kilometer fra sosieteten og noen av Sveriges dyreste hus, ligger Solhejdan naturistcamping.

The Thief, Oslo

HOTELL I SÆRKLASSE: The Thief er kjent for å være et av Oslos mest luksuriøse og eksklusive hoteller. Spa-tilbudet er også et av landets bedre.

Langs vannet i Oslo sentrum, blant moderne kunst, gallerier og fancy restauranter, finner du hotellet The Thief. Et hotell midt i byen er kanskje ikke helt for deg som virkelig vil koble deg ut og av, men Thief Spa kan likevel være en oase av avslappelse.

På spaet har de basseng, badstuer, luksusdusjer, og diverse behandlingstilbud basert på blant annet tyske, marokkanske og tyrkiske ritualtradisjoner. Bor du i Oslo eller er på byferie, men trenger en liten pause, er Thief Spa perfekt.

Pris: Dobbeltrom 2990 kroner. Spa-opphold kommer i tillegg. (Pris i juli)

Son Spa, utenfor Moss

SØRLANDET PÅ ØSTLANDET: Ved brygga, blant hvite trehus og flust med blomster, føles Son nesten ut som en sørlandsby.

Sørlandet frister på varme dager. I Son, like forbi Moss, finnes et sted som kan gi deg mye av den samme følelsen, på Østlandet.

På Son Spa kan du nyte et stort og forseggjort spa-anlegg og få skikkelig «sørlandsidyll» i samme slengen. Basseng, badstue, kilder og behandlinger er på lista over ting de tilbyr. Selv anbefaler Son Spa spesielt utejacuzzien.

Pris: Dobbeltrom 2849 kroner. Fri inngang til spa for gjester. 495 kroner for Magic Circle. (Pris i juli)

Les mer om «sørlandsidyll» ved Oslofjorden.

Britannia, Trondheim

SENTRALT: Det populære hotellet ligger beleilig til, midt i Trondheim sentrum.

Luksushotellet Britannia ligger midt i Trondheim sentrum.

Spaet tilbyr et svært stort utvalg av spa-behandlinger, og har naturligvis basseng og badstuer, i tillegg til isbad. De har også et stort og velutstyrt treningsrom.

Pris: Fra 2300 for dobbeltrom. Spa-fasiliteter inkludert.

Hotel Union, Geiranger

BASSENG OG PEIS: Lune omgivelser passer til miljøet utenfor. Her kan du bade i oppvarmet basseng eller sitte foran peisen mens du titter ut på eventyrlige Geiranger.

Geirangerfjorden er ikke annet en spektakulær. For mange er det denne typen omgivelser som dukker opp i hodet når man tenker på erketypisk norsk natur. Å nyte et avslappende spa-opphold på et sånt sted kan umulig være noe annet enn idyllisk.

Spa-anlegget har alt du trenger for et avslappende og avkoblende opphold. Det er mobilforbud, så du kan dessverre ikke ta instavennlige bilder i bassenget. Du kan derimot nyte en utsikt som vanskelig kan utkonkurreres.

Pris: Dobbeltrom til 2990 kroner. Tilgang basseng er inkludert i prisen. (Pris i juli)

Sola Strand Hotel, utenfor Stavanger

SANDDYNER: Myke sanddyner og fredelig siv, møter deg utenfor Sola Strand Hotel.

Sola Strand Hotel ligger, slik navnet tilsier, på stranden. På Nordsjøbadet Spa får du en real strandferie, som kan ligne noe man bare finner i sørlige Europa. Hvis det er strandatmosfæren du savner i år, så er det dette spa-hotellet du bør satse på.

Gå rett fra deilige dager på stranden til rens og velvære i spa-anlegget, hvor de har utvalg av behandlinger, basseng, badstuer og mer.

Pris: Dobbeltrom fra 1243. Spa-inngang kommer i tillegg. (Pris i juli)

Hotel Alexandra, Loen

ROMANTISK: Spa-tur er perfekt for kjæresteparet som trenger å slappe av og nyte hverandres nærvær.

Idylliske Loen er verdig konkurranse for Geiranger, når det kommer til å vise frem norsk natur på sitt beste. Norgesferien blir komplett med en tur innom denne vakre bygda i Stryn.

Hotel Alexandra har basseng inne og ute, og kan i tillegg friste med en stor sklie. Barna kan kose seg i Alexandra Bad, men voksne kan benytte seg av diverse spa-behandlinger.

Pris: Dobbeltrom fra 3320 kroner. Spa-tilgang inkludert. (Pris i juli)

Les om hvorfor Via Ferrataen i Loen kanskje er noe for deg.

Solstrand Hotel & Bad, utenfor Bergen

FJORDBAD: Her kan du bade i fjorden, uansett årstid. Et oppvarmet utvendig basseng venter på deg når du er ferdig.

På Solstrand Hotel & Bad får du servert velvære og naturnærhet. Det ligger bare 30 kilometer utenfor Bergen i enden av Bjørnefjorden i Os.

Med utsikt over fjorden og mulighet til å bade fra brygge, får du en frisk opplevelse, borte fra by og stress. De har selvfølgelig også basseng, innvendig og utvendig, samt diverse badstuer, terapibad og behandlingstilbud.

Pris: Standard dobbeltrom fra 1725 kroner. Spa-inngang inkludert. (Pris i juli)

Les også

Derfor er disse landene utenfor ferie-rekkevidde nå

Regjeringen ga torsdag grønt lys for reiser innad i Schengen og EØS-land fra 15. juli, gitt visse kriterier.

Nordfjord Hotell, Nordfjordeid

MASSASJE: Kanskje frister det med kinesisk- eller aromamassasje?

I vakre Nordfjordeid, finner vi Nordfjord Hotell. Hotellet ligger godt til rette for turglade sjeler, som kan få med seg vakre skog og fjellopplevelser i området. Ta en lang eller kort tur i nærområdet og restituer på hotellets spa.

Spa-menyen har et mangfold av behandlinger, deriblant «Hot Stone Massasje», lymfedrenasje, algekur og «Body Maske», i tillegg til «vanlige» massasjer og hudpleiebehandlinger.

Pris: Økonomirom fra 999 kroner. Tilgang til basseng inkludert. (Pris i juli)

Vestlia Resort, Geilo

SOMMERFERIE: Man trenger ikke snø for å nyte en avslappende helg på spa, kombinert med sommeraktiviteter rundt om i Geilo.

Når jeg tenker Geilo, tenker jeg først og fremst på ski, men tettstedet har mye mer å by på. Blant annet kan du gå fjellturer, rafte, ri og kjøre zipline. Også kan du leie deg inn på et deilig spa-hotell.

På Vestlia Resort har de alt man trenger på spa. Jacuzzi, basseng, kaldkulp og badstuer hjelper deg å roe helt ned etter aktive (eller inaktive) dager. De har også selvsagt et utvalg behandlinger.

Pris: Standard dobbeltrom fra 1990 kroner. Spa kommer i tillegg. (Pris i juli)

Rettelse: I den tidligere versjonen av artikkelen stod det at spa-opphold må kjøpes i tillegg til opphold på Farris Bad. Det stemmer ikke. Inngang til bad og spa er inkludert i prisen i alle vanlige opphold ved hotellet. Dette ble endret 06.07.2020, klokken 09.55.

Publisert:

Mer om

Reise

Norgesferie

spa

Velvære

Hotell

Norge

Flere artikler

 1. Sommerferie i siste liten–Ikke for sent å bestille

 2. Langhelg i Danmark? Hit bør du dra

 3. Pluss content

  Skandinavia: 9 småbyperler i vår

 4. Pluss content

  Slik kan Syden-drømmen bli virkelighet til sommeren

 5. Pluss content

  En natt for livet

Fra andre aviser

 1. Stor prissjekk av byferie: Samme hotellrom selges flere tusen kroner dyrere

  Bergens Tidende
 2. Stor gjennomgang: Spar tusenlapper på Syden-reisen

  Bergens Tidende
 3. Her kan du snart ta kurs i isbading. Inne på Vestkantbadet.

  Aftenposten
 4. Fraværet av utenlandske turister truet norsk reiseliv. Men årets sommer har avlivet én myte. Den har også bekreftet en annen.

  Aftenposten
 5. Over 100 aktører svarer: Slik har det gått med norgesferien

  Aftenposten
 6. Solkystens hemmelige oase: – For meg er Sotogrande mer en følelse enn et sted.

  Aftenposten

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no