TRAGEDIE: 11. desember 2005 styrtet en DC-9 fra Sosoliso Airlines på flyplassen Port Hacourt i Nigeria. 107 mennesker døde. Nå er flyplassen kåret til verdens verste. Foto: George Osodi , Ap

Dette er verdens verste flyplass

Ingen liker å bli sittende fast på en flyplass fordi flyet er forsinket eller kansellert. Men skulle det skje, er det noen flyplasser du absolutt bør unngå.

  • Anne Bergseng

Hele 26.000 flypassasjerer fra hele verden har vært med og stemt over verdens verste og beste flyplasser i 2015. De ble bedt om å rangere sine erfaringer når det gjelder service og tjenester på flyplassene, i tillegg til renslighet og komfort.

Passasjerer som har overnattet på flyplassen har også vurdert hvor «sovevennlige» flyplassene er. Undersøkelsen er publisert på nettsiden SleepinginAirports.net.

Nigerias flyplass Port Harcourt, som ligger i Omagwa, en forstad til Port Harcourt City i Rivers State, ble kåret til klodens verste flyplass, grunnet sin mangel på sitteplasser, dårlig service, elendig luftkondisjonering og beskyldninger om at de ansatte skal være korrupte.

VERST I VERDEN: Port Harcourt-flyplassen i Nigeria er kåret til den aller verste i verden, i en stor undersøkelse. Foto: Hady Khandani , ullstein bild via Getty Images

Men det finnes også lyspunkter, selv på verdens dårligste flyplass:

– Den gode nyheten er at enkelte områder av terminalen nylig er renovert, heter det på nettsiden.

Den aller beste flyplassen i verden er ifølge kåringen Singapore Changi Internasjonale flyplass, med Sør-Koreas Seoul Incheon internasjonale flyplass og Japans Tokyo Haneda internasjonale flyplass som nummer to og tre på listen.

Singapore Changi International Airport ble også rangert som nummer én når det gjelder hvor det er best å overnatte, om man blir nødt til det.

Les også: SAS overbooket høstferie-fly!

Gardermoen vil med på godlisten

IKKE PÅ LISTEN: Oslo lufthavn Gardermoen er ikke med på listen over de beste eller de verste flyplassene i verden. Men de jobber med å utvikle seg, og kjemper om en plass på god-listen. Foto: Camilla Norli , VG

– Vi har selvsagt ambisjoner om å komme på en liste over de beste flyplassene i verden og vi tror sjansene våre blir større når vi åpner nye Oslo Lufthavn i april 2017, sier Joachim Westher Andersen, pressetalsmann på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Han innser at det er harde konkurrenter å kjempe mot på listen over de beste flyplassene i verden.

– Men i sann norsk Askeladden-ånd både tror vi og vet vi at vi at vi kan skape en flyplass, og så mange gode opplevelser for flypassasjerene, at dette vil reflekteres i gode plasseringer på listen i fremtiden. I september ble vi kåret til Europas punktligste flyplass i kategorien «store flyplasser» og vi har ingen andre ambisjoner fremover enn å fortsatt levere et godt produkt til det norske folk, sier han.

Les også: Så mye hotelluksus får du for en tusenlapp!

De verste flyplassene i verden i 2015:

De er skitne, de er uvennlige og de mangler det mest grunnleggende av tjenester og fasiliteter. Du advares rett og slett mot å oppholde deg på en av disse flyplassene.

1. Port Harcourt internasjonale flyplass, Nigeria
2. King Abdulaziz internasjonale flyplass, Jeddah, Saudi-Arabia
3. Tribhuvan internasjonale flyplass, Katmandu, Nepal
4. Tashkent internasjonale flyplass, Usbekistan
5. Simon Bolivar internasjonale flyplass, Caracas, Venezuela
6. Toussaint L'Ouverture internasjonale flyplass, Port au Prince, Haiti
7. Hamid Karzai internasjonale flyplass, Kabul, Afghanistan
8. Tan Son Nhat internasjonale flyplass, Ho Chi Minh-byen, Vietnam
9. Benazir Bhutto internasjonale flyplass, Islamabad, Pakistan
10. Beauvais-Tille internasjonale flyplass, Paris

De beste flyplassene i verden i 2015:

VERDENS BESTE: Singapores Changi Airport er kåret til den beste i veden i en stor, internasjonal undersøkelse. Her fra terminal 3. Foto: Edgar Su , Reuters

Ifølge avstemningen er de beste flyplassene en opplevelse i seg selv. De gir en ren og behagelig reiseopplevelse, tilbyr en rekke tjenester og opplevelser langt over hva man kan forvente seg. Innendørs jungler, akvarier, IMAX-kinoer, spa og en endeløs rekke butikker og restauranter er stikkordene for disse flyplassene.

1. Singapore Changi internasjonale flyplass, Singapore

2. Seoul Incheon internasjonale flyplass, Sør-Korea
3. Tokyo Haneda internasjonale flyplass, Japan
4. Taipei Taoyuan internasjonale flyplass, Taiwan
5. Hong Kong internasjonale flyplass, Hong Kong

6. München internasjonale flyplass, Tyskland

7. Helsinki internasjonale flyplass, Finland
8. Vancouver internasjonale flyplass, Canada
9. Kuala Lumpur internasjonale flyplass, Malaysia
10. Zürich Kloten internasjonale flyplass, Sveits
Les også: Lev som en lord i England!

Les også

Mer om

  1. Reiseliv

Flere artikler

  1. Dette er verdens beste by å bo i

  2. Harry Potter på Singapore Changi flyplass

  3. Kåring: Dette er verdens 10 beste flyselskap

  4. Påskeferie: Fem reisemål utenom det vanlige

  5. Italiensk matlykke på en toglinje

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder