ATHEN: Hellas hovedstad har en rik historie og er fylt med fantastiske spisesteder.

Seks grunner til å reise til Athen

Den greske hovedstaden er en spennende og kontrastfylt by – rik på historiske severdigheter, sjarmerende bydeler og fantastiske spisesteder.

 • Mette Solberg Fjeldheim
Publisert:

Med tidvis direktefly fra Norge og en undergrunnsbane som tar deg enkelt og greit rundt i storbyen, er det ingen sak å oppleve Athen på egenhånd.

Byen er spennende og variert, med historiske severdigheter, en koselig gamleby, stilfulle nabolag og ikke minst – det smakfulle greske kjøkken med middelhavsmat og spennende viner. Og visste du at det like sør for Athen befinner seg et område kalt Athens Riviera? Athen er også en av byene i Europa hvor en stor del av sentrum er bilfritt.

Les også

Fem flotte øyer i Hellas

Gresk salat og deilige temperaturer, disse øyene bør du sjekke ut.
UTSIKT: Akropolis er synlig fra store deler av byen og fra toppen har du flott utsikt.

Akropolishøyden

Du kan ikke dra til Athen uten å besøke Akropolishøyden. Akropolis er som et utendørs historisk museum med monumenter som går tilbake til det femte århundre f. Kr. På 490 meter over havet, og med et område på i alt 30.000 kvadratmeter, er det ikke rart Akropolishøyden er synlig fra store deler av byen. Helligdommen ble i sin tid dedikert til gudinnen Athena og er i dag en del av Unescos verdensarvliste.

Kolonaki

Kolonaki er businessområdet i Athen som er topp å besøke om du vil oppleve det livlige og mer moderne Athen. Her finner du gallerier, eksklusive handlegater og et populært torg med mange barer. Tar du turen hit på kveldstid vil du oppleve et livlig nabolag med cocktailbarer og restauranter. Flere av Athens beste spisesteder ligger i dette området og langs gaten Milioni ligger en rekke populære kaféer.

HISTORIE: På Akropolismuseet og Det nasjonale arkelogiske museum kan du se arkelogiske samlinger og utgravinger.

Museumsbesøk

Athen har utallige museum, men om du må velge bør du prioritere disse to: Akropolismuseet – som ligger like ved Akropolis, og Det nasjonale arkeologiske museum. Den permanente utstillingen på Akropolismuseet viser arkeologiske samlinger i tre etasjer, samt den arkeologiske utgravingen der museet befinner seg. Det nasjonale arkeologiske museum regnes for å være et av de viktigste av sitt slag i verden og ble opprinnelig bygget for å sikre funnene fra de mange utgravingene som fant sted i det 19. århundre i og rundt Athen. Her er det bare å la seg imponere.

Les også

Disse byggene må du se i Europa

Trenger du fine reisebilder til Instagram-kontoen? Dette er bygninger som er verdt å få med seg.

Restauranten 17

Populær lokal og livlig «fine dining» restaurant som serverer greske retter med stil. Her er det bare å nyte! Restauranten ble grunnlagt av Fotis Krikzonis i 1957 og har hatt besøk av kjente greske storheter, politikere og internasjonale berømtheter som Frank Sinatra, Sophia Loren, Marlon Brando og Jacky Kennedy.

Adresse: Lykavittou 2

GATELANGS: Ta deg tid til å rusle rundt i gatene i Athen.

Gatelangs i Plaka

Plaka er Athens eldste bydel og det var her «gkagkaroi» – de opprinnelige athenerne, vokste opp. Den historiske bydelen, som ligger i skyggen av Akropolis, er fortsatt den mest genuine delen av Athen. Tilbring tid her med å vandre rundt i hyggelige gater og smale smug dekorert med fargerike blomster. Titt litt i butikker og ta et glass eller en matbit på et av serveringsstedene. Legger du turen innom en av de mange sidegatene kommer du raskt unna de mest folkerike gatene.

Les også

Ferie i Hellas? Den ultimate guiden til Santorini

Santorini er et perfekt utgangspunkt for øyhopping i Kykliadene.

Athens riviera

For strandløver kan Athen også friste med deilig strandliv. Kyststripen Attica, eller Athens Riviera om du vil, ligger rundt 15 kilometer sør for Athen. Med andre ord kan du fint kombinere storbyferie med strandferie uten å måtte reise langt. Her ligger det flere elegante strandrestauranter og det finnes en rekke strender som er blitt tildelt «blått flagg»-status – et miljøsertifikat for strender, marinaer og bærekraftige aktivitetsbåter. Ønsker du å bo ved stranden er det fullt mulig, langs kysten er det en rekke stilfulle hoteller.

Publisert:

Mer om

Athen

Restaurant

Reiseguide

Ferie

Museum

Mat og drikke

Shopping

Flere artikler

 1. Helgeturer i vår: Syv steder å besøke

 2. Besøk Athenernes Athen

 3. De fineste stedene å reise på påskeferie

 4. Pluss content

  Skandinavia: 9 småbyperler i vår

 5. Fem steder vi vil reise til når dette er over

Fra andre aviser

 1. En ny kulturdestinasjon: – Kreativiteten og kunstmiljøet bobler i Athen.

  Bergens Tidende
 2. Vi har besøkt Lisboa. Her er tipsene - bydel for bydel

  Aftenposten
 3. Seks høydepunkter i den spanske perlen Málaga

  Aftenposten
 4. Gran Canarias nest største by går under turistradaren. Vi har vært der.

  Aftenposten
 5. Dette er en av verdens mest besøkte byer: Få med deg høydepunktene på 24 timer

  Aftenposten
 6. Byen kalles Asias svar på New York. Derfor bør du legge turen hit.

  Aftenposten

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no