Hua Hin

HUA HIN (VG) På dagen kan du slikke sol på en kritthvit og privat badestrand. Kvelden kan du for eksempel tilbringe på en fiskerestaurant. Der får du de herligste sjøretter som lokale fiskere har halt i land tidligere på dagen.

Publisert:

Etter thailandske forhold er drikkevarene dyre. Thai-whisky er populært, og den er også rimelig. Men smaken kan nok bli vel stram, selv for dem som er vant til vår hjemlige Upper Ten.Sang Thai nede ved havnen regnes for en av de beste fiskerestaurantene i Hua Hin. I tillegg til fisk, står tradisjonelle thailandske retter på menyen.

Golf, tennis, svømming og ridning er blant de mange mulighetene for de sportsinteresserte. For dem som reiser med større turoperatører, arrangeres det en rekke andre ulike aktiviteter.De fleste som besøker Hua Hin, drar for å se på Buddha-statuene. Samme sted kan du også oppleve viltre aper som i løpet av noen sekunder stjeler bananklasen du kan kjøpe for 2-3 kroner.

Etter en biltur på tre timer fra Hua Hin når man en av Thailands flotte nasjonalfosser. Reiselederne i Hua Hin omtaler den som en av de mest fascinerende turistattraksjonene i Sør-Thailand. Men det er også muligheter for å oppleve en virkelig jungelsafari mot grensen til Burma i Nord-Thailand.

Ferden går nordover med nattog. Fra Chiang Mai blir man brakt videre med jeeper. Når det ikke går an å kjøre lenger, tar man bena til hjelp. Det sier nesten seg selv at man får en uforglemmelig naturopplevelse i den tettvokste jungelen med brølende fossefall. De fleste velger å ta fly tilbake til Bangkok. Fra hovedstaden til Hua Hin tar det rundt tre timer med bil.

Farlig trafikk

Trafikken bør man ha all respekt for i Thailand. Ulykkestallene er skyhøye. For noen måneder siden avslørte Bangkok Post at 80 prosent av lastebil- og trailersjåførene bruker amfetamin for å holde seg våkne. Men ofte sovner de, noe som i verste fall resulterer i trafikkulykker med flere drepte.

På grunn av de farlige veiene ber de skandinaviske reiselederne i Hua Hin sine feriegjester om å utvise all mulig forsiktighet når de leier moped, motorsykkel eller bil. Som en ekstra advarsel bør det nevnes at en rekke nordmenn er omkommet i motorsykkelulykker i Thailand. På vei fra Bangkok til Hua Hin fikk VGs medarbeidere oppleve en del av trafikkens virkelighet i Thailand.

Plutselig krysset en mopedist motorveien. Sjåføren klarte i siste sekund å kaste bilen til siden. Vi stoppet mot et tre. Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Mens vi ventet på en ny Volvo 740 fra Bangkok, løp den vennlige privatsjåføren til nærmeste sjappe og hentet en halv flaske thai-whisky. Vi skålte og priste oss lykkelig over at vi ikke takket ja til mannen i Bangkok som så inderlig ønsket å kjøre oss til Hua Hin i sin gamle japanske Datsun.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no