For Aruba er ikke som de fleste andre karibiske øyer.

Eksotisk & fredelig

ARUBA (VG) Iguanen som sakte trasker over den kritthvite stranden er som resten av øya: eksotisk og fredelig.

Publisert:

På Aruba er været stabilt og vannet krystallklart hele året

Du finner heller ingen politisk opposisjon, innbyggerne er strålende fornøyde med å være en selvstendig øy med lokalt selvstyre - men samtidig underlagt Nederland.

- Våre fullverdige nederlandske pass er gull verdt for oss. Det gjør at vi kan reise hvor vi vil, de aller fleste ungdommer her drar enten til Nederland eller til USA for å studere noen år, sier Richardo Croes.

Han er ansatt i turistdepartementet og har følgelig betalt for å si slike ting, men alle vi snakket med var like krystallklare som havet utenfor på dette: «We would not change it for the world» (vi ville ikke endre noe for noe i verden).

Men golf er bare et av mange tilbud for turistene på øya.

Vannaktiviteter

De fleste aktivitetstilbudene finnes i vannet. Aruba er et paradis for dykkere, det ligger et titall skipsvrak rundt øya. Det er også her du finner det mest spektakulære fiskelivet. Men du trenger ikke å ha dykkersertifikat for å nyte det fargerike livet under vann.

Det enkleste er selvsagt snorkling, men på Aruba kan du også prøve noe de kaller for snuba-diving. Da kan du, helt uten dykkererfaring, gå ned på seks meters dyp. Istedenfor luftflaske på ryggen dykker du med en lang luftslange, samt en instruktør. Du kan selvsagt også leie seilbrett, vannscooter, paraglider og alt annet du kan gjøre til vanns. You name it, they got it.
Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no