HURGHADA: Den egyptiske kystbyen går ikke for å være blant de peneste. Foto: Glefs

FRI, episode 4: Verdens styggeste reisemål?

(VG Nett) Hurghada er kanskje ikke det vakreste stedet på kloden, men det kan lønne seg å ta en titt under overflaten.

Publisert:

Leserne av det norske reisemagasinet Zine Travel kåret tidligere i år Hurghada i Egypt til verdens styggeste reisemål.

- For 15 år siden var Hurgada en liten egyptisk landsby langs Rødehavskysten med fantastiske dykkermuligheter. I dag er det 40 kilometer med hotell, veibygging, Hard Rock Cafè og masete selgere, uttalte bladets redaktør, Torild Moland Krogsrud, i februar.

Men er det en rettferdig betegnelse? Lars Bull, mannen bak FRI-programmene du kan se her på VG Nett, har dykket i havet utenfor kystbyen, og synes tvert imot det er mye flott å se.

VGTV:Bli med under havoverflaten

Hurghada er kanskje først og fremst en badeby, men det også er masse annet å ta seg til. I et reisebrev her på VG Nett skriver Bente Levisen om utvalget av aktiviteter:

- En fantastisk kystlinje med de utroligste korallrevene og masse fargesprakende fisk, dykking, snorkling, kiting, vannski, fisking, diverse øyturer, ørkensafarier, motorsafarier, behandlingsopplegg for det meste, utflukter til pyramider, beduinleirer, kamelriding, hesteriding, og masse, masse mer.

VG-leserne om Hurghada:Reisebrev | Diskusjon

Et grundig dykkerkurs koster deg et par tusen kroner, og da må du sette av fire, fem dager til opplæring. Dersom du kun er interessert i et engangsdykk, kan du få dette for rundt 600 kroner.

SE OGSÅ:Episode 1 (Luxor) | Episode 2 (Luksuscruise) | Episode 3 (Kairo)

UNDER OVERFLATEN: Dykkemulighetene er gode i Hurghada, blant mye annet. Send dine beste reisetips fra stedet. Foto: Nils Bjåland
hurghada-information.com Is For Sale
Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no