Reisefakta: STOCKHOLM (Söder)

Uteliv: Söder er ikke for natteravner. Her går man på «krog» - de folkelige kneipene med god stemning og billig øl, som Kvarnen og Pelikan, eller de trendy som Hannas Krog, WC og Guldapan. Krogene stenger kl. 01.00, kafeene kl. 22.00, men du kan danse på Tivoli og Snaps til kl. 03.00. Mist ikke baren Akkurats whiskysamling: 411 sorter, koster fra 10 til 1093 kroner centiliteren.

Spise ute: Wayne's Coffee er det hippeste lunsjstedet nå, sammen med Hannas Deli, hvor Söders trendy skare slurper sine nudler. På Folkhemmet er det svensk mat med rocka twist, og på Koh Pahngan den ultimate Thailand-opplevelse - i omgivelser og mat til lyden av gresshopper og regnskyll. Krydret og smakfull mat fra hele verden på Matkultur i Erstagatan. Trangt, men ypperste klasse på Nils Emil. Utendørs vegetar med knallutsikt på Herman i Fjellgatan.

Shopping: Moderne plast-kitsch på Cocktail i Skånegatan, funksjonell design hos Klara i Nytorgsgatan, glass og keramikk hos Blås & Nåda i Hornsgatan, ny design og interiør i Götgatan 31, Stockholms beste second hand hos Lisa Larsson i Bondegatan, vegg i vegg med hippe Tjalla Malla, som selger svensk og dansk klesdesign, og Velvet Video med alt av europeiske kvalitetsfilmer.

Få med deg: Fantastisk utsikt over Stockholm på Skinnarvikstoppen. Romantisk drink i baren på Gondolen (Katarinaheisen) i skumringstimen, eller «blåtimmen» som Ingmar Bergmans fotograf Sven Nyquist kalte den. Stikk innom duftoasen Tea Centre of Stockholm i Hornsgatan, hvor hele Stockholm kjøper te på lørdager, smak kakene på Muggen Kök, og kaffen og smørbrødene på Kaffe Java.

Vårt tips: Bestill hotell i god tid, midt i uken er det nesten umulig å få rom i Stockholm. Unik overnatting i det gamle fengslet på Långholmen, som nå er hotell og museum. En «celle» koster fra 195 til 1000 kroner. Galleriene i Hornsgatan et must, åpent bare noen få timer hver dag.

Reise/priser: Tog: Seks timer fra Oslo. «Stockholmspaketet» koster fra 1230 kroner t/r inkludert en natt på hotell (kjøp hos NSB), kun tog nesten det samme. Fly fra Oslo: Weekendpris ca. 1600 kroner, inkl. skatter/avgifter (ti-man).

VG:s terninger viser 5 prikker

Konklusjon: Mye grønn idyll, bedøvende utsikt mot resten av Stockholm, og vernet 1700-talls bebyggelse gir Söder avslappende småbyfølelse, i kombinasjon med bydelens urbane muligheter: Til shopping, kaféliv, teaterbesøk og galleriopplevelser. Passer både for småbarnsfamilien, med parker, camping og badestrand på Långholmen, for kafénytere, kunstjegere med gullkort, og unge urbane shoppere på jakt etter design innen klær og interiør. Mye billigere mat og øl enn i City og Gamla Stan.

Mer om

 1. Reiseliv

Flere artikler

 1. Nyskapende Stockholm

 2. Södermalm

 3. Kollaps for Aguilera

 4. Nyt våren i Stockholm - kontrastenes by: 10 tips til byen som aldri sover

 5. Pluss content

  Bo som en ekte newyorker

Fra andre aviser

 1. Stockholms beste butikker

  Bergens Tidende
 2. Ønsker du en utradisjonell hotellovernatting?

  Aftenposten
 3. Har takhøyde på 6,5 meter og et eget tårnrom med spir

  Bergens Tidende
 4. Har takhøyde på 6,5 meter og et eget tårnrom med spir

  Aftenposten
 5. Har takhøyde på 6,5 meter og et eget tårnrom med spir

  Aftenposten
 6. En glad gubbröra av mat og drikke

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no