Kan være ny forsinkelses-rekord

Norwegian: - Uakseptabelt

Passasjerer fortviler

PÅ BAKKEN: En Norwegian Dreamliner av denne typen, står på bakken på flyplassen i Orlando i påvente av reservedel.Foto: Jan Ovind , VG Foto:Jan Ovind,VG

Dreamliner-fly blir minst 40 timer forsinket

De 221 passasjerene i Norwegian-flyet som strandet i Orlando har nå vært nødt til å sove der i to netter. Flyet til Norge blir minst 40 timer forsinket, ifølge Norwegian.

 • Marie Moen Kingsrød-Olsen

Norwegians 787-8 Dreamliner skulle hatt avgang fra flyplassen i Orlando lørdag klokken 22.05, lokal tid. Men på grunn av en manglende reservedel er flyet kraftig forsinket.

Klokken tikker, og flyet har fremdeles ikke kunnet sette kursen mot Norge. Nå har passasjerne ventet i rundt 30 timer, og ny antatt avgangstid er klokken 14.00 (lokal tid) i dag, ifølge informasjon Norwegian gir til VG. Dersom flyet faktisk får startet ferden på dette tidspunktet, vil forsinkelsen ha vart i 40 timer.

- Dette er helt fryktelig for de som er rammet. Dette er en uakseptabel lang forsinkelse, sier informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til VG.

- Er dere nå sikre på at flyet går klokken 14.00 i dag? Kan forsinkelsen bli enda lenger?

- Det eneste vi vet er at det er estimert avgangstid.

Årsaken til forsinkelsen er en manglende reservedel som er i London. Det har tatt tid å frakte denne delen for flyprodusenten Boeing.

Passasjerene vil hjem

Det er flyprodusenten, Boeing, som skal ha ansvaret for vedlikeholdet av flyet.

- Vi har sett over lang tid at det tar for lang tid for Boenig å fikse problemer som dette. Det går dessverre utover passasjerene. Vi har prøvd å leie inn fly fra andre selskap, men det har ikke vært fly tilgjengelig blant annet på grunn av fotball-VM. Passasjerene får dekket både mat og hotell mens de venter, men vi forstår godt at det ikke betyr så mye når de mest av alt ønsker å komme seg hjem, sier Sandaker-Nielsen.

VG lykkes ikke å komme i kontakt med flyprodusenten.

Dette er ikke første gang Norwegian sliter med Dreamliner. Sandaker-Nielsen sier at den lengste Dreamliner-forsinkelsen Norwegian har hatt ligger på rundt 40 timer. Det kan bety at flyet som har strandet i Orlando blir ny forsinkelses-rekord; i alle fall tett opp til.

Fortvilet

VG snakket med passasjer Terje Rølvåg (50) søndag. Han var i Florida i jobbsammenheng, og skulle vært på flyet som opprinnelig skulle da lørdag kveld. Da VG pratet med han søndag, var han fortvilet over forsinkelsen.

KØ OG VENTING: Passasjerene står i kø for å få sjekke inn på Days Inn Orlando. Foto: TERJE RØLVÅG Foto: ,

- Det er ganske frustrerende. Vi har fått nye meldinger etter hvert, og ikke fått noe god oppfølging. En ting er å få beskjeden med en gang, men det er annerledes å sitte så mange timer i en terminal, sa Rølvåg på telefon fra USA.

- Kommer du noen gang til å reise med Norwegian igjen?

- Det er det bra sikkert at jeg ikke skal gjøre, sier Rølvåg.

Fortvilede familiemedlemmer

Også flere fortvilede familiemedlemmer av passasjerer som har strandet i Orlando har kontaktet VG. Blant annet Geir Sandøy klager på dårlig informasjon fra Norwegian.

- Datteren min er i Orlando. Men jeg får ikke tak i henne, så jeg prøvde å kontakte Norwegian for å høre når jeg kunne hente datteren min på flyplassen her i Norge. Etter gjentatte forsøk fikk jeg ikke tak i noe informasjon om når flyet skulle gå. De ga meg beskjed om at flyet hadde gått i går kveld, men det er jo helt feil. Katastrofalt dårlig informasjon, sier Sandøy.

Flere artikler

 1. Opprørte etter rekord-forsinkelsen: Her ble Norwegian-passasjerene plassert

 2. Mer Dreamliner-krøll for Norwegian

 3. Mer Norwegian-kaos: - Folk gråter i kabinen

 4. Norwegian-forsinkelsene: Karibia-cruise i fare

 5. Nå er Norwegian-passasjerene på vei

Fra andre aviser

 1. Kraftig forsinket Norwegian-fly har reist fra Orlando

  Aftenposten
 2. Mer trøbbel for Norwegians Dreamliner-fly

  Aftenposten
 3. Mer trøbbel for Norwegians Dreamliner-fly

  Fædrelandsvennen
 4. Kraftig forsinket Norwegian-fly landet på Gardermoen

  Bergens Tidende
 5. Kraftig forsinket Norwegian-fly landet på Gardermoen

  Fædrelandsvennen
 6. Dreamliner-passasjerer strandet i USA

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder