GODT RUSTET: Last ned appene som gjør det praktiske på ferie til en drøm.

Appene du burde laste ned til ferieturen

Hvorfor glemme kameraladeren, gå glipp av de beste restaurantene eller bli solbrent når vi har apper som kan hjelpe deg å unngå det?

Publisert:

«Jeg hadde med alle reisedokumentene i papirform. Arkene krøllet seg, jeg mistet bookingbekreftelsen til hotellet og sølte på resturanbestillingen» Vel, med disse appene trenger du ikke å oppleve disse kjedelige scenarioene igjen.

Heldigvis kommer det stadig nye apper som vil gjøre ferieturen både enklere, tryggere og bedre oversiktlig.

VG reise har funnet frem åtte apper som hjelper deg med alt fra pakking til kart, språkforskjeller og planlegging:

Appen som hjelper deg å pakke:

PackPoint

Har du noen gang oppdaget på flyplassen eller når du er fremme på et nytt sted at du har glemt den ene tingen du bare måtte ha med deg? Mye skal pakkes og det er fort gjort og glemme kameraladeren, solbrillene eller favorittsolkremen du bare ikke klarer deg uten. Appen PackPoint hjelper deg å organisere hva du trenger å pakke basert på lengden på reisen, vær på reisemålet og aktiviteter planlagt under turen.

Ta en kikk på disse utrolige opplevelsesreisene
PackPoint: Gjør pakkingen lett som en lek med drahjelp fra appen som hjelper deg å pakke.

Appen som lagrer stedene du vil på og viser deg veien dit:

Google Maps

Google Maps blir stadig bedre med flere og flere funksjoner. Ikke bare er det en utmerket app for planlegging av turen, den er også genial når du først er på tur.

En av funksjonene er at du kan legge inn de ulike stedene du har sett på før du drar, som eksempel restauranter, museer, shoppingsentre eller andre attraksjoner. Du kan så kategorisere stedene, så du i etterkant lett kan finne frem til valgmulighetene. Stedene vil komme opp når du befinner deg på feriedestinasjonen, eksempelvis kan du se at restauranten du vurderte før du dro bare er to kilometer unna der du befinner deg.

En annen velkjent funksjon appen tilbyr er muligheten for å legge inn destinasjon, for å deretter trykke på veibeskrivelse, for å så se ruter både med bil og kollektivt.

GOOGLE MAPS: Sjekk ut funksjonene til Google Maps, det er ikke bare enn app for veibeskrivelser.

Appen som tar vare på alle reisedokumentene dine:

Triplt Travel Planner

Se her: Flybilletter til syden fra 298,-

Selv om mange har reisedokumenter digitalt i stedet for på papir i disse dager så er det alltid kjekt med en app som samler alle dokumentene på ett og samme sted. I Triplt vil du kunne legge inn flybilletter, hotell eller Airbnb-bookinger, restaurantbestillinger, leiebil eller andre billetter. Enkelt og greit å ha alt på samme sted, så slipper du å bruke unødvendig mye tid på logistikk.

TRIPLT: Gjør ferien enklere ved å ta vare på alle de kjedelige papirene.

Appen for inspirasjon og hyppigste oppdateringer:

Instagram

Vi mener Instagram er undervurdert som en reiseapp. Det er ikke alltid lett å navigere seg frem i for eksempel Tripadvisor. Mulighetene er uendelige, og bilder fra restauranter kan være utdaterte eller gamle. På «sted» tjenesten til Instagram kan du se helt ferske bilder eller videoer, til og med live under Instagram-historiene. Slik kan du se hvordan utsikten fra utsiktspunktet var i går eller hvordan pizzaen på restauranten du vil på så ut i dag.

Selv om Instagram ofte kan glorifisere virkeligheten vil du ved å sette av litt tid ofte få et mer realistisk bilde av stedet du ønsker å besøke. På restauranters egne hjemmesider er det ofte bilder tatt av fotografer, hvor settingen er oppsatt og planlagt kommersielt av eierne selv. Sånn sett kan Instagram være mer realistisk – du ser kanskje at den kjente turistattraksjonen er overfylt eller at pastaen ikke ser like god ut som på hjemmesiden.

Det kan også slå andre veien, det er ikke alltid for eksempel Tripadvisor oppdaterer jevnlig, så restauranter kan ha utviklet seg til det bedre, og maten og stedet kan gi et helt annet inntrykk enn gamle bilder i dårlig lys.

På Instagram kan du også lagre bilder i egne mapper, slik at du lett finner tilbake til steder som så interessante ut.

Dette er de beste hotellene på Mallorca

Appen som oversetter språk:

Scan & Translate

Du skal kanskje til et land hvor de snakker og skriver et språk du bare kan si hei på? Selv om veldig mange steder forstår engelsk kan du likevel møte på situasjoner hvor du gjerne skulle hatt noe oversatt. La oss si du er på et museum og det henger en lapp der, og du gjerne skulle vist hva det sto. Med Scan & Translate kan du ta bilde av lappen, skanne den og få den oversatt. Utrolig kjekt og kommer godt med, med denne appen kan du spare mye tid og misforståelser.

SCAN & TRANSLATE: Hjelper deg å oversette fra andre språk.

Appen som oversetter stemmer midt i en samtale:

Google Oversetter

Enda en app som oversetter. Det geniale med Google Oversetter er at den ikke bare kan oversette tekst, den oversetter også stemmer. Så er du midt i en tospråklig samtale kan du oversette samtidig. For en verden! Dette gjør jo alt så mye enklere.

Med Google Oversetter kan du også på forhånd laste ned ulike språkpakker for deretter å oversette uten å bruke Internett.

Appen som beskytter huden din mot solskader:

QSun – Sun Safety Advisor

Denne geniale gratisappen er perfekt om du skal til varmere strøk. Her vil du få informasjon om når solen er på sitt sterkeste, samt hvor høy solfaktor du burde ha og hvor mye du burde smøre deg.

QSUN: Appen som tilbyr UV-indeks og Vitamin D måler.

Appen som gir deg oversikt over valutakurser:

XE Currentcy Converter

Vi skrev nylig om hvorfor du bør velge lokal valuta i utlandet. Appen XE Currentcy Converter gir deg oversikt over valutakurser. Den kommer godt med om du er usikker på om du gjør en god deal eller ikke.

Husk før du drar:

Mange apper tilbyr muligheter uten internett, men da må du ofte først laste ned noe. For eksempel Spotify, det er ganske kjedelig å sette seg på en lang flytur og oppdage at du ikke har lastet ned sangene. Men planlegger du litt i forkant har du plutselig tilgang til all musikken du vil, også uten internett tilgjengelig.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no