Den store takbar-guiden: På toppen av Malaga

Det beste stedet å sitte når solen går ned i Malaga, er på en av byens takterrasse-barer. Det er mange av dem.

 • Mona Langset

Fra den ene takterrasse-baren har du utsikt til den neste. De finnes over hele byen, og vi har besøkt elleve av dem. På noen er de fleste gjestene fastboende, på andre er det flest turister. Men felles for alle barene er at det blir mest folksomt etter solnedgang. Midt på dagen er det for varmt. Selv i september.

Bare en av barene tar inngangspenger, ellers er det fri inngang. De fleste steder koster en drink eller cocktail syv og en halv til åtte euro, men på den siste vi besøkte koster det omtrent det dobbelte.

POPULÆR: Taket på AC Hotel Malaga Palacio er en av byens mest populære terrassebarer med basseng. Foto: Mona Langset / VG

Àtico Bar & Restaurant

På taket av AC Hotel Malaga Palacio, 15 etasjer over bakken, befinner en av byens eldste terrasse-barer seg. Det er også den mest romantiske, ifølge belgiske Tim Cogghe (27).

– Dette er den beste takterrassen for en date. Det er bassenget, det er utsikten til byens skyline, den lilla himmelen over katedralen i solnedgang, den dempede musikken og stemningen. Tar du med en kvinne hit, må det blir full klaff, sier han og gir kjæresten Cleo de Jonge et kyss.

Baren er den eneste av de vi besøkte som tar inngangspenger. Her må du kjøpe en billett til åtte euro i hotellresepsjonen, men den kan veksles til en drink i baren på taket.

Her finnes også en innendørs restaurant med panoramavinduer. Bordbestilling er nødvendig. Både bar og restaurant er åpen hver dag fra klokken 12,00.

Adresse: Calle Cortina del Muelle, 1

La Terraza Oasis

Denne ligger i fjerde etasje, på toppen av Oasis Hostel, som er et populært overnattingssted for backpackere. Inngangen ligger i en lsmal sidegate til hovedhandlegaten Calle Marqués de Larios, og kan være lett å gå forbi.

Tidlig om ettermiddagen er dette stedet for en cocktail i rolige omgivelser. Men når solen går ned, øker trykket og stemningen. Her kan du treffe unge mennesker fra alle verdenshjørner, som er ute etter en uformell natt på byen. Åpen hver dag fra klokken 16.00.

Adresse: Calle San Telmo, 14

ROOM MATE: Fin utsikt, men Marit Lieng har få å dele den med. Foto: Mona Langset / VG

Room Mate Larios

Denne baren ligger på toppen av firestjernershotellet med samme navn, med inngang direkte fra hovedhandlegaten Calle Marqués de Larios. Den åpner omtrent samtidig som butikkene avslutter siestaen, det vi si klokken 16.00 de fleste dager, men 17.00 fredag og lørdag. Hvis du ikke vil ha servitørene helt for deg selv, lønner det seg imidlertid å komme senere på kvelden. Her er det myke lounge-sofaer, DJs fra tid til annen, og flott utsikt til katedralen og byens skyline.

Adresse: Calle Marqués de Larios, 2

MOLINA LARIO: Toetasjes takbar på toppen av hotellet. Foto: Mona Langset / VG

Molina Lario

Mye i Malaga er oppkalt etter biskop José Molina Lario (1722 -1783). Så også dette hotellet med takbar over to etasjer. Det ligger i hovedhandlegaten – som er oppkalt etter den samme biskopen – Calle Molina Lario.

Du kan se ned på Molina Lario når du står oppe på takterrassen til hotell AC Malaga Palacio. Men Molina Lario regnes også blant de beste topp-terrassene i byen. På terrassen i sjette etasje er det middagsrestaurant med utsikt til fjellene, og på den i åttende er det cocktailbar med utsikt mot katedralen og byen. Her møtes lokalbefolkning etter jobb, eller til en cocktail senere på kvelden. Turister som bor på hotellet kan bruke bassenget på dagtid.

Åpen onsdag til lørdag fra klokken 17.00, og søndag fra klokken 14.00.

Adresse: Calle Molina Lario, 20

Picasso Restaurant & Bar

Picasso på toppen av Salles Hotel Malaga Centro åpner med lunsjservering klokken 12. Restauranten er åpen frem til klokken 20. Etter den tid er det bar-servering til langt på natt. Bor du på hotellet kan du også benytte deg av bar-bassenget i syvende etasje med utsikt til byens skyline.

I løpet av sommeren arrangeres det mange konserter her oppe. Hotellets egne gjester slipper gratis inn, mens andre må kjøpe billett.

Adresse: Calle Mármoles, 6

Batik på Hostel Alcazaba

Vi leste i en rooftopguide at denne baren drives av to tidligere kjente spanske fotomodeller. Da vi kom dit og spurte etter fotomodellene, fikk vi høre at de bare eier stedet, de jobber ikke der. Men de som serverer drinker til daglig ser like fotomodellaktige ut, og er veldig vennlige.

Baren på toppen av Alcazaba Premium Hostell har flott utsikt til Alcazaba borg og fin atmosfære med blanding av turister og lokale unge voksne. Åpent fredag og lørdag fra klokken 14 og søndag til torsdag fra klokken 16.

Adresse: Alcazabilla 12

Parador de Gibralfaro

Dette er egentlig ikke en takterrasse, men vi tar den med likevel fordi det er her du kan spise med byens desidert beste utsikt. Restauranten med tradisjonelle spanske retter ligger på hotell Parador de Gibralfaro, og er nærmeste nabo til borgen på toppen av fjellet Gibralfaro.

Adresse: Castillo de Gibralfaro

Hotel Soho Bahía Málaga

På dette boutiquehotellet i Soho-distriktet kan du sitte og nippe til en cocktail og spise snacks mens du ser innover sentrum. Snur du deg, får du også et glimt av havet. Den åtte etasjer høye bygningen er blant de høyeste i denne delen av byen.

Engelske Lisa og David Scully bor i Malaga. Dette er en av deres favoritt-takbarer fordi det som oftest er en rolig atmosfære her, særlig på hverdager. I helgene er det mer liv, ofte med live underholdning på den store takterrassen.

Åpent tirsdag til lørdag fra klokken 18.00.

Adresse: Calle Somera, 8

CHINITAS: Nicholas Bello (i midten) har tatt med seg gjester fra Italia til sin favoritt-takbar i Malaga. T.h: Bruno Battaglia. Foto: Mona Langset / VG

Terraza Chinitas

Hver gang jeg har spurt unge Malaga-boere om deres favoritt-takterrasse har de svart Chinitas. Nicholas Bello er heller ikke i tvil om det er her han liker seg best.

– Det er her flest «locals» går. Stemningen er «casual» og avslappet, også får du den beste utsikten til katedralen her, sier han. Nicholas kan ikke forklare hvorfor han liker å være så tett på katedralen, som av til gir fra seg så høye klokkelyder at den overdøver både musikk og prat på takterrassen. Men det føles bra.

Om ettermiddagen er det dempet musikk på høyttalerne, men etter solnedgang skrus lyden og stemningen opp. Som på mange andre takterrassebarer er det også flamencoshow her fra tid til annen. Åpner hver dag fra klokken 16.00.

Adresse: Pje. Chinitas, 3,

Nicholas forteller at han har enda en takterrassefavoritt: Terraza de San Juan. Det er et typisk after work-sted, og selv om det er mange advokater blant gjestene er klesstilen hverdagslig og avslappet.

Gran Hotel Miramar

Denne baren har de stiveste prisene, men så befinner den seg også på toppen av det mest eksklusive hotellet i byen. Likevel er det ingen inngangspenger. Hvem som helst kan ta heisen opp i syvende etasje på hotellet ved stranden og kikke utover sjøen med et glass i hånden.

Simon og Rachel Evans synes at dette er den beste av takterrassene i byen fordi det er stille og romslig. Musikken er så lav musikk at man fint kan snakke stille sammen, og det er veldig god plass til de som har funnet veien hit.

Ta gjerne turen hit også for å få en anledning til å gå igjennom foajeen på dette eksklusive hotellet. Åpen hver kveld fra klokken 20.00.

Adresse: Paseo Reding 22

Mer om

 1. Restaurant
 2. Málaga
 3. Spania

Flere artikler

 1. Malaga: Storbyhelg med solgaranti

 2. Reiseguide: Innsiderens tips til Los Angeles

 3. Her får du palmer og Syden-følelse i Norge

 4. Pluss content

  – Jeg har vært fullstendig rotløs

 5. Hawaii for eventyrere

Fra andre aviser

 1. 24 timer i Murmansk

  Fædrelandsvennen
 2. 36 timer i denne storbyen: – Hæ, kostet det ikke mer?

  Aftenposten
 3. Mistet kjæresten, ødela relasjoner, spolerte jobb­muligheter og havnet i fengsel

  Bergens Tidende
 4. Spania opplever verste flomvær på 102 år – tre døde

  Aftenposten
 5. Møt Instagram-og TV-stjernen som «elsker å rølpe»

  Aftenposten
 6. Restaurantanmeldelse: Sterkt møte med Sørenga

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no