LANDEMERKE: Golden Gate. Foto: AFP

Opplevelsesguide San Francisco

Publisert:

TING Å GJØRE
Gå eller sykle over Golden Gate. Det er først når du kommer deg ut av bilen at du føler hvordan den berømte broen lever under deg. Den har tålt jordskjelv, så den tåler deg også.
Giants stadion. Det er kanskje den vakreste major-league stadion i verden.

LES OGSÅ:
Eventyrbyen San Francisco
Lesernes beste Frisco-tips

Gå deg bort i Presidio. Den gamle marinebasen er nå blitt nasjonalpark, beplantet av frivillige med over 100000 trær, som gir rom for 120 fuglearter.

Har du et favorittsted i San Francisco? LIST OPP!

Ta BART (lukket tog) over bukten til det berømte universitetet i Berkeley. Oakland og Berkeley er de mest berømte byene. Oakland som hjemstedet for den svarte revolusjonære fra 1960-årene The Black Panthers. Berkeley for University of California. Begge er fulle av interessante museer, flotte parker, talløse restauranter, noe natteliv og tonnevis av butikker. Dessuten er det 10 grader varmere der enn ved Golden Gate.
Alcatraz. Det berømte toppsikkerhetsfengselet der alle «de store» satt, ligger to kilometer ute i bukten. På folkemunne heter øya bare «the Rock».

BERØMT OG BERYKTET: Alcatraz. FOTO: AP. Foto:

Kabeltrikken, men ikke fra rundkjøringen i Powell Street. Gå på i O'Farrell Street eller på Union Square, mindre trengsel. De er uten motor, opereres av to mann. Den ene styrer «grepet», en anordning som griper rundt en løpende underjordisk kabel, den andre er konduktør som tar betaling og stuer publikum på plass.
Stapp i deg en Misson burrito. Sløyf gjerne lunsjen den dagen du vil prøve deg på den berømte rask-maten. Den heter burrito - lille esel- fordi den «carries everything» (inneholder alt) - slik dyret gjør.

OVERNATTING
Superhipt designhotell er Clift Hotel i Geary St., designet av hippe Phillipe Starck. Dobbeltrom fra 950 til drøye 2000 dollar.
Luksus og humor får du på Argonaut. Fruktpakke-lagerhus gjort om til hotell. Vil du ha vindu mot havet, be om tredjeetasje nordvendt. Doble rom mellom 400 og 650 dollar.
Virkelig billig er Fisherman`s Wharf Youth Hostel. Fra tremanns til 24-mannsrom. Pris fra 22 til 73,50 dollar.

SPISE
Problemet er ikke hvor du skal gå, men hvor du skal begynne. Ved de helt store og spesielle anledninger er for eksempel Asia de Cuba egnet. Til en lang brunsj kan North Beach-institusjonen Mama's brukes med fordel, eller Greens som elskes av vegetarianere. Skal du unne deg tradisjonell sjømat er Swan Oyster Depot uslåelig.

SAN FRANCISCO FOR BARN
Sjø og sjøløver som soler seg på Fisherman`s Wharf, og akvariet samme sted. Mer enn 900 dyr er samlet i San Francisco Zoo. For noen år siden åpnet en ny afrikansk savanne.
Exploratoriet er et teknisk museum der unge sultne hjerner kan hive seg over mer enn 700 eksperimenter og finne ut av tingene selv, lære om lydbølgene, statisk elektrisitet og oppsøke det totale mørke i Tactile Dome.
Randall museet forteller om jordskjelv og har egen kjæledyravdeling.

(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet i eksterne linker)

Offisiell hjemmeside San Francisco
Publisert:

Mer om

Reiseliv

Flere artikler

 1. Lesernes beste San Francisco-tips

 2. Savnet: 1700 sjøløver

 3. Her er Snøhettas siste milliardprosjekt

 4. Pluss content

  Tom Hanks (56): Elsker livet uten barna hjemme

 5. Golden Gate får selvmordsnett

Fra andre aviser

 1. Hva med en kunstferie i denne byen?

  Aftenposten
 2. Dette bryggeriet vil du ikke gå glipp av

  Bergens Tidende
 3. I denne byen er boligmarkedet enda villere enn i Oslo

  Aftenposten
 4. Snøballen ruller for Snøhetta i USA

  Aftenposten
 5. Verdens tak

  Aftenposten
 6. Nå kan du dra på ferie til fengsel

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no