REAL-SUPPORTERE: Slik feirer Real-fansen når det skåres på Santiago Bernabeu. Er du klar? Foto: AFP

Martin-feberen gjør det brennhett å dra på fotballtur til Madrid: Slik får du Real-billetter

Martin Ødegaard er klar for Real Madrid. Slik får du billetter til Santiago Bernabeu.

Publisert:

Real-kampene er ikke de letteste å få billetter til – men følger du VGs råd er det håp

De beste utestedene - her fester fansen

Flere av de kjente og seriøse fotballtur-arrangørene kan hjelpe:

– Vi selger pakker med hotell og billett til alle Real Madrids hjemmekamper, sier den gamle toppdommeren Tore Hollung i Indre Østfold Reisebyrå AS.

– Moro med Martin, sier Kenth Strömgren hos Tord Grip Sport & Event, som sender mange norske på fotballtur.

Heller ikke han problemer med å ordne billetter til Real Madrid-kampene. Pakkene deres koster fra 1890 kroner på kortside og 2690 kroner på langsiden, inkludert to netter på hotell. Fly kommer i tillegg.

Kommentar: Det uvirkelige som virkelig skjedde

Legges sent ut

Dues Sportsreiser har 150–200 billetter til hver hjemmekamp, avhengig av motstander, forteller daglig leder Raymond Larsen til VG.

Til El Clásico-oppgjørene mellom Los Blancos og Barca er det ekstra stor rift om billettene.

Ofte er det slik at stadion-billettene ikke legges ut for salg (General Sales) før på mandagen før selve kampdagen – og da på Real Madrids nettside Realmadrid.com.

Vil du ha omvisning på stadion kan den bestilles samme sted. Også privat match mot Real-veteraner kan ordnes – fra en pris på 57 000 euro …

I starten blir det som kjent mest sannsynlig spill for Real Madrid Castilla for Martin Ødegaard. De spiller sine kamper på Real Madrids enorme treningsanlegg, rett ved Barajas-flyplassen, og snaue ti minutter fra sentrum. Banen heter Alfredo di Stefano Stadium, og her er det godt mulig å få se Martin i farten.

– Her skal det ikke være noe problem å få seg billetter og komme inn på kampene. Min erfaring er at det bare er å møte opp, sier den norske presidenten i supporterklubben, Magnus Kragtorp. Han mener billettene koster rundt 15 euro (130 kroner).

Ifølge Raymond Larsen i Dues Sportreiser fikser de billetter også hit i pakkene de selger, noe som er mye sikrere, mener han.

Kan bli flyttet

Vær obs på at også spanske seriekamper kan bli flyttet på grunn av TV-rettigheter og spill i internasjonale cuper.

Kampene kan bli flyttet til andre spilledager inntil ti dager før avspark – og ofte går kampene sent på kvelden.

For fotballtur-arrangører som Ving er dette et problem. Derfor må de sette opp pakkene (hotell og kampbillett) fra fredag til mandag – i tilfelle kampen flyttes.

Problemet med å vente til det siste med å bestille stadion-billett, for å se når kampen spilles, er at flybillettene blir dyrere jo lenger du drøyer …

Nettstedet www.tickets-madrid.com tilbyr stadion-billetter og leveringsservice fra 40 euro (360 kroner) – men sier ingenting om hvor på tribunen du sitter.

MARTIN-FEBER: Martin Ødegaard er klar for Real Madrid. Her avbildet etter privatlandskampen mot Estland.

Kjøp av klubben

Problemet med fotballturer er at enkelte i bransjen har solgt svartebørsbilletter, som er strengt ulovlig. Juks med årskort, billetter som ikke dukker opp etc. har også vært et problem.

Ofte blir du avkrevd ID når du skal inn på kamp i Madrid. Har du kjøpt svartebørsbillett, blir du avslørt der og da.

En god regel når man skal kjøpe fotballbilletter i utlandet er derfor å kjøpe direkte av klubben.

Da får man billetten til pålydende, uten gebyrer, og unngår faren for svartebørskjøp.

– Sjeldent stappfullt

Mail eller ring «ticket box», oppgi kredittkortnummeret ditt og sjekk når og hvor på stadion du skal plukke opp billetten din på selve kampdagen.

PS: Det kan være vanskelig å få kontakt med klubben på telefonen.

Oppskriften støttes av Bendik Eftang, leder for den norske supporterklubben til Real Madrid:

– Den billigste måten er å bestille billetter gjennom Real Madrid sin hjemmeside. De legges ut klokken ti mandagen før kamp og prisene varierer fra rundt 60 euro til nærmere 400.

– Er de vanskelig å få tak i?

– Skal du se en Barcelona-kamp eller Champions League, må du være raskt ute. Men stort sett er det ikke noe problem. Det blir utsolgt, men ikke på dagen.

– Vakker klubb

– Hvorfor Real Madrid-supporter?

– Det er en særdeles vakker klubb. De har en så stolt og stor historie. Lidenskapen spanske supportere har, er også unik, sier Thomas Gjærevold Landro.

Han har vært kommentator for den norske supporterklubben siden februar 2012 og følger klubben tettere enn de fleste.

– Signerer Ødegaard for klubben er det utrolig artig for interessen for spansk fotball i Norge. Før har engelsk fotball vært stort i Norge, nå kan det kanskje forandre seg, spår Thomas Gjærevold Landro.

BAR PÅ BAR: Madrid av full av deilige puber og barer – som denne bodeagen i Chueca, tett på Gran Via der de fleste turistene i Madrid bor.

Her fester fansen

Gatene nord for Santiago Bernabéu stadion er full av folkelige barer, der hjemmefansen og bortesupporterne forbrødres.

– Jeg pleier å teste ut flere av dem, men stemningen er stort sett veldig god uansett hvor du måtte finne på å kjøpe ølen, sier Bendik Eftang, leder for den norske supporterklubben til Real Madrid.

I strøket sør for stadion derimot er det besteborgerligheten som rår. Glem det.

Reals hjemmebane ligger i et nokså fornemt strøk av Madrid. Så er det da også Kongens egen klubb.

I og rundt gaten Concha Espina, tett på stadion, vrimler det av barer. Her er stemningen høy under kampene.

Vinner Real en viktig kamp, foregår feiringen langs Cibeles i la Castellana. Her tar det ofte helt av.

– Stemningen til fansen er veldig ærlig. Du hører det ekstremt godt når du leverer, men også når du ikke gjør det. Vi elsker også spillertyper som Martin Ødegaard. Han kan runde et par mann på en grasiøs måte, sier Eftang.

Liker nordmenn

Spanske fotballfans er godt oppdatert og snakker gjerne fotball med deg over en «cerveza» eller to. Nordmenn er de glade i. Bare bring samtalen inn på John Carew og hans Valencia-opphold …

På Real Cafe kan man ta en drink før kampen. Du kan også se kampen fra kafeen (koster ekstra).

Real Café Bernabeu er et annet drink-alternativ.

Er du sulten før kamp kan du spise på Asador de la Esquina med 300 m² utsiktsterrasse over banen.

Ellers finnes flere markeder i Madrid, noe reisende nordmenn ofte synes er stas.

MARKED: Kjøttmarkedet på Mercado Central i Madrid med gode spanske skinker, kan være noe å snuse på for nordmenn på tur.

Sol-plassen

Men skal du slå ut håret er det ikke strøket rundt Paseo de Castellana som gjelder – snarere bygatene og plazaene i «Centro» – Madrids alltid pulserende hjerte

Sol-plassen er byens naturlige samlingspunkt. Her har vi selv gått inn i det nye året sammen med 5000 feststemte spanjoler – og her feirer Real-supporterne lagets aller største bragder.

PLAZA DEL SOL: Denne plassen er sentrum i sentrum av Madrid. Her dukker det fort opp en figur foran fotolinsen din.

Gatene rundt Santa Ana, Malsaña, La Latina og Chueca har mange barer som fansen oppsøker – også rundt Plaza Mayor kryr det av barer, tapasrestauranter og små klubber.

I Madrid er fotballfans populære bargjester og velkomne inn overalt – men enkelte steder tillater ikke høylytte rop og sang. Byens irske barer er dessuten blant de dyreste.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no