PRØV NOE NYTT: Storbyreiser er ikke bare museum, shopping og severdigheter. Prøv en aktivitet neste gang du reiser. Foto: Melanie Wolfenden / EyeEm / Getty Images

Fem aktive storbyturer til våren

Trenger du inspirasjon til din neste aktive storbytur? Her er fem forslag.

 • Malene Emilie Rustad

Det er aldri feil med en storbytur. Noen velger reisemål utifra kulturelle opplevelser, shopping eller mat, men hva med å kombinere det hele med fysisk aktivitet?

Før dro vi til London for å dytte i oss gourmetretter og kjøpe merkevarer vi ikke fikk tak i ellers. Nå blir mer aktive reiser etterspurt hos de største reiseselskapene. Her er fem storbyer for den aktive.

les også

Saba - det lille dykkerparadiset i Karibien

BUDAPEST: Utforsk nye byer fra sykkelsete, du rekker mye på kort tid og får trim i samme slengen. Foto: Peter Zelei Images / Moment RF / Getty Images

Sykle gjennom Budapest

Den vakre kulturbyen Budapest byr på mer enn museer og spa. Ta deg en sykkeltur langs Donau, eleven som deler byen i to. Kjenn vinden i ansiktet gjennom Budas brosteinlagte smug og kom deg over til travle Pest for en kaffe eller matbit når du begynner å bli sliten. De ti broene som lenker bydelene sammen gjør det lett å finne frem.

Bli kjent med byen på en effektiv måte ved sykling og se etter områder du har lyst til å utforske senere på kvelden.

Gjennomsnittstemperaturen ligger på 15 grader i april og 20 til 24 grader i sommermånedene mai til august.

BASKERLAND: San Sebastián er kjent for å ha gode surfemuligheter, de beste bølgene får du om høsten og vinteren. Foto: Annika Wiegold / EyeEm / Getty Images

Surfing i San Sebastián

Glem Barcelona – den litt mindre kjente gourmetbyen San Sebastián er stedet du bør dra. Litt utenfor sentrum i bydelen Gros finner du et aktivt surfemiljø. På stranden La Zurriola henger surfere fra hele verden og hvert år avholdes lokale, nasjonale og internasjonale konkurranser. Her kan du ta surfetimer på standen eller leie brett og kaste deg ut i bølgene hvis du har erfaring. Surf på dagene og nyt Spanias beste tapas på kveldstid.

les også

Slik pakker du til en aktiv kombinasjonsferie

San Sebastián ligger nord i Spania og kan fint kombineres med en roadtrip til andre mindre kjente byer. Fra San Sebastián kan du utforske Biscayakysten med sine koselige og små fiskelandsbyer.

Allerede fra mars måned ligger dagtemperaturen på rundt 20 grader.

LØPEGLEDE: London har hele 47 forskjellige ruter med parkruns hver lørdag. Foto: Andrew Holt / Photodisc / Getty Images

Parkruns i London

London byr på mye for enhver – men det er en aktivitet blant lokale og turister som har blitt svært populært. Storbyen har nemlig flere parkrun-eventer enn noen annen by i verden. Hver uke arrangeres det gratis løpetrening. De fleste løper fem kilometer og løpene er åpne for alle. Med frodige parker og treningsglade folk er det lett å kombinere storbyturen med litt fysisk aktivitet.

Hver lørdag deltar tusenvis av folk på en av de 47 forskjellige rutene i London. Coach Magazine anbefaler Burgess Park, Southwark, Fulham Palace og Dulwich parkruns for nybegynnere og Hilly Fields, Ally Pally, Crystal Palace, Gladstone Park og Lloyd Park for de som ønsker en utfordring.

Tips: Du finner også parkrun i Oslo i Tøyenparken.

les også

Hit reiser du på aktiv bryllupsreise

NEW YORK: Den amerikanske storbyen er perfekt for deg som er glad i yoga. Foto: Ghislain & Marie David de Lossy / Cultura RF / Getty Images

Yoga i New York

Det finnes mange gode grunner for å dra til New York – den fantastiske maten er en av dem. Har du lyst til å unne deg alt som kan friste og samtidig prøve ut en sunn livsstil? Da bør du teste ut yogatimer når du er i den amerikanske storbyen. New York har mange yogastudioer som passer alt fra nybegynnere til de mer erfarne. I byen kan du lett kombinere sunn og deilig mat fra byens utallige kaféer med en den energigivende treningsformen.

les også

Hit reiser du på yogaferie

I Brooklyn finner du blant annet Brooklyn Yoga Club som tilbyr Astanga Yoga og har egen kafé, butikk og Airbnb-utleie. Studioet er drevet av de anerkjente yogalærerne Eddie og Jocelyne Stern. Her arrangeres det også forskjellige eventer, kokkekurs og filmvisninger.

For den mest behagelige temperaturen i storbyen anbefales det å reise i april, mai og juni, eller september og oktober.

GÅ OPP: Kom deg opp i høyden når du er i Los Angeles, utsikten er fantastisk. Foto: Mike Fox / EyeEm / Getty Images

Fotturer i Los Angeles

Englenes by har mer enn fancy kaféer og ville nattklubber. Skal du på storbyferie til Los Angeles, er det lite som slår en tur opp til verdensberømte Runyon Canyon. Og har du hørt om de mer ukjente fotturene i Franklin Canyon Park eller Vasquez Rocks?

Sistnevnte har blitt brukt som bakgrunnscener i mange kjente TV-serier og spillefilmer. Parken ligger i Sierra Pelona-fjellene nord i Los Angeles og har et unikt landskap. Her kan du hoppe rundt på steinformasjoner som ble formet for over 20 millioner år siden.

Klimaet i storbyen er stort sett strålende året rundt, men anbefales fra mars til mai og fra september til november for optimale temperaturer.

Mer om

 1. Jogging
 2. Yoga
 3. Storby
 4. Reise
 5. Reiseguide
 6. Reisetips
 7. Aktiv ferie

Flere artikler

 1. Reiseguide: Innsiderens tips til Los Angeles

 2. En kamp for gamle menn

 3. Tre roadtrip ruter for deg som vil se mye av USA på kort tid

 4. Storbyturene du kan ta i pinsen

 5. Spis deg lykkelig i matmekkaet «Down Under»

Fra andre aviser

 1. Behagelig klima, rimelig og tilgjengelig. Den europeiske storbyen kan besøkes hele året.

  Aftenposten
 2. Oslo: Det lille tyttebæret

  Aftenposten
 3. New York med barn: Små gleder i stor by

  Bergens Tidende
 4. Guide til Los Angeles: Tre bydeler som gir deg den ekte L.A.-opplevelsen

  Aftenposten
 5. Storbritannia-ekspertens guide til London: – Kom deg ut av Oxford Street

  Fædrelandsvennen
 6. En rimelig London-tur: Her betaler du bare om du er fornøyd

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder