STJERNEKJØKKEN: Det går unna på kjøkkenet i verdens billigste restaurant med Michelin-stjerne, Tim Ho Wan. Foto: AFP

Her er verdens billigste Michelin-restaurant

(VG Nett) På Tim Ho Wan i Hong Kong kan du spise mat med Michelin-stjerne for drøye syv kroner.

Publisert:

Det er prisen for de billigste bambuskurvene med dim sum-retter i det bitte lille spisestedet. Den dyreste retten, en porsjon nudler, koster cirka 28 kroner. Dim sum er en slags «kinesisk tapas», og du må regne med å bestille tre retter per person for å få et fullt middagsmåltid.

Nå har likevel Tim Ho Wan fått en stjerne i den nye utgaven av Michelins Hong Kong og Macua-guide. Dette gjør stedet til verdens billigste restaurant med den prestisjefulle stjernerangeringen, skriver The Age (ekstern lenke).

Den australske avisen beskriver stedet, som ligger i bydelen Mong Kok på fastlandet i Hong Kong, som en «hull-i-veggen-kantine». Navnet betyr «tilsett hell og lykke».

REISE TIL HONG KONG?Last ned gratis reiseguide for Hong Kong her!

Det er likevel ikke bare flaks at Tim Ho Wan har fått plass i feinschmecker-bibelen.

Sjefen for restauranten, Mak Pui Gor, var dim sum-sjef på den tre-stjerners restauranten Lung King Heen på Four Seasons Hotel før han sluttet for å starte billig-spiseriet tidligere i år, skriver Telegraph (ekstern lenke).

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENKLE FORHOLD: Slik ser det ut inne i selve restauranten. Foto: REUTERS


Et måltid i en restaurant med stjerner i de franske guidebøkene koster vanligvis en liten formue. 2010-utgaven for Hong Kong og Macau inneholder hele 29 rimeligere spisesteder.

Sjefen for bokserien, Jean-Luc Naret, benekter at dette innebærer at hans inspektører har senket kravene.

LES MER:Her finner du flere reiseartikler om Hong Kong!

- Det er ikke på grunn av kritikk. Vi lytter ikke til det. Dette er de rimeligste stjerne-restaurantene i verden. Men det betyr ikke at vi senker standarden for å tilfredsstille andre, sier han til AFP (ekstern lenke).

ANONYMT: Det er ikke veldig lett å se at denne inngangen skjuler en topprestaurant. Foto: AFP

Byen med aller flest topprestauranter ifølge Michelin, er Tokyo. Den japanske hovedstaden har elleve restauranter med tre stjerner, mens Paris har ti.

Les også:Fin og fjong i Hong Kong

Stjernerangeringen til Michelin skal ta hensyn til kvalitet, jevnhet og valuta for pengene. Kun maten skal telle, ikke service eller atmosfære, skriver AP (ekstern lenke).

Les også:«Danskebåtene» håper på besøk fra Michelin

Hvis du har lyst til å prøve maten til Tim Ho Wan, får du flybilletter fra i underkant av 5.000 kroner tur/retur. Ingen flyselskaper flyr direkteruter mellom Hong Kong og Norge.

Bli tilhenger av VG Reise på facebook!

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no