BERLIN (VG) Plutselig har både SAS og Norwegian startet direkte flyruter fra Gardermoen til den tyske hovedstaden. La VG inspirere deg til å sjekke ut nye, gamle Berlin.

Sjekk ut nye Berlin

15 år etter murens fall er Berlin nærmere noen gang - og kanskje den mest spennende byen i Europa akkurat nå.

Publisert:

BERLINS NYE VANN: En av de siste attraksjonene i Berlin er akvariet i det ombygde Radisson SAS-hotellet, midt i hjertet av byen. I foajeen på hotellet er det nemlig et 25 meter høyt sylindrisk akvarium, med en millioner liter vann og 2500 eksotiske fisker - visstnok verdens største i sitt slag. Akvariet er laget i akrylglass og har en diameter på 11,5 meter. I midten av akvariet kjører to glassheiser opp og ned «gjennom» fiskestimene.

KUNSTNERNES BERLIN: Berlin er kunstnernes by. Riktignok er det også politikere her, men de passer egentlig ikke inn. Det kryr av norske kunstnere som har slått seg ned i byen. Du finner gallerier omtrent på hvert hjørne, og hvis du har lyst til å kjøpe noe med hjem, så er prisene ikke så ille. Kunstnerne er mange, kundene ikke like mange...

Årets store kunstbegivenhet er likevel besøket fra MoMA (Museum of Modern Art) i New York. Mer enn 250000 tyskere har allerede besøkt utstillingen i det nye nasjonalgalleriet (Potsdamer strasse 50). Utstillingen er åpen til 19. september. På nettet: www.das-moma-in-berlin.de.

Av Berlins utallige utstillingslokaler vil vi spesielt nevne det flotte Hamburger Bahnhof Museum (Invalidenstrasse 50-51).

BERLINS GRØNNE LUNGE: Berlins 3,5 millioner innbyggere har mange små grønne lunger de kan kose seg i. Det er også en stor grønn lunge, nemlig Tiergarten. Der kan du for eksempel leske strupen på den koselige uteserveringen Café am Neuen See (adr.: Lichtensteinallee, rett ved Spanias ambassade).

Tiergarten har sitt navn fra den tiden da denne delen av byen - nå midt i sentrum - var jaktområde for byens herskere. I snart 200 år har det vært park.

Du kan også slå to fluer i samme smekk ved å besøke dyreparken Zoologischer Garten rett ved siden av.

Og - ettersom du sitter på Café am Neuen See - er det bare et par hundre meter bort til det nordiske ambassadekomplekset i Rauchstrasse 1. Bygningen(e) har fått flere arkitekturpriser og kan gi mer grobunn for en debatt rundt middagsbordet.

UTEPILS-BERLIN: Prisen på øl er usedvanlig hyggelig i Berlin, og nå på våren og sommeren er det god grunn til å nyte brygget utendørs.

Det kryr av steder, et par av de hyggeligste ligger ved kanalen Flutgraben, akkurat der bydelene Kreuzberg og Treptow møtes. Du kan for eksempel gå på Freischwimmer (adr.: Vor dem Schlesischen Tor 2) eller Club der Visionäre (adr.: Am Flutgraben 2) og bare nyte livet.

UTELIV-BERLIN: Utelivet i Berlin er nesten grenseløst. Kampen om kundene er stor, og det gjør at prisene er lave.

Utestedene finner du overalt. Hvis du skal være veldig trendy, oppsøker du Simon-Dach-strasse (i Friedrichshain) der mange av de hotteste stedene ligger. 70-tallsstilen preger de nyeste utestedene både her og i andre deler av byen.

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no