TRYSIL: Påsken i år kan bli suveren på fjellet. Foto: Mona Langset / VG

Flere hytter ledige: Her kan du få en super fjellpåske

Sen påske fører til ekstra gode muligheter for den som vil tilbringe helligdagene på fjellet. Det er flere hytter og hotellrom enn vanlig tilgjengelig i påsken.

 • Mona Langset
Publisert:

For få dager siden kunne Virke reiseliv melde at selv om de fleste som tar påskeferie skal på hytta, kommer flere enn før til å bytte ut fjellet med storby eller strand denne påsken.

Professor i markedsføring ved BI og UiT Ragnhild Silkoset, tror at solen som varmer, og krokusen som titter fram, bidrar til at folk i byene kommer i vår- og sommermodus. Årets påske er hele tre uker senere enn i fjorårets.

– Det gjør nok at flere tenker på påskeferie ved vannet, og da blir det mer ledig for dem som vil på fjellet. Mange tenker nok også at det er usikkert med langrennsføre i midten av april, sier hun.

Men legger til at de som driver alpinanleggene både har utstyr og kunnskap til å beholde snøen lenge, så muligheten er absolutt til stede for en fin ferie på fjellet.

De som velger fjellet kan få en drømmepåske, skal vi tro meteorologene. Et stort påfyll av snø de siste ukene kan vise seg å redde skiføret i store deler av Sør-Norge. Og månedsprognosen åpner for sol og godvær.

SJUSJØEN: Familien Sollihaug lager gul kylling på hytta hver påske. Her ble pappa Ragnar og datter Maria fotografert påsken i fjor. Foto: Line Møller/VG

les også

Spahotell: Åtte fjellspa du bør besøke i påsken

De store hytteformidlerne melder om mer ledige enn vanlig.

– For påsken har vi fremdeles en god del ledige hytter i fjellet. Det er i snitt fem prosent mer ledig for de to påskeukene i år enn i fjor. Har man derfor ikke bestemt seg ennå, kan man stadig finne seg en fjellhytte. Om man ikke ønsker en hel ukes ferie tilbyr vi også opphold fra to dager og oppover i Norge, sier Trine Andreassen i Novasol.

Finn reise forventer 20 til 30 prosent flere solgte utenlandsriser denne påsken enn i fjor.

– Det kan se ut som om flere av de som reiser til utlandet eller tilbringer påsken hjemme eller ved sjøen, leier ut hyttene sine på fjellet. Siden vinterferien i år er det lagt ut 20 prosent flere hytter til leie på Finn enn i samme periode i fjor, sier forretningsutvikler Eirik Martinsen hos Finn reise.

– Tidligere år har det vært knapphet på tilgjengelige hytter til leie i vinter- og påskeferien. Etterspørselen har vært langt større enn tilbudet. I år ser vi en bedre balanse mellom tilbud og etterspørsel. Det skyldes hovedsakelig den sene påsken og at flere velger å gjøre andre ting enn å reise til fjells, sier Martinsen.

Men selv om det fremdeles er en god del ledige hytter i de mest populære hytteområdene, tror han at de fleste kommer til å bli utleid. Mange venter til siste liten med å bestille.

Trysil, Hemsedal, Geilo, Hafjell og Norefjell ligger på toppen av listen over de mest søkte fjellområdene denne påsken hos Finn reise. Alle disse stedene er det fortsatt mulig å finne en ledig hytte i ferien. Utvalget er størst i Trysil.

Hotellene begynner også å fylles opp, men det er ikke for sent å booke et rom. Særlig hvis du kan reise i første halvdel av påsken, fra «palmelørdag» til onsdag, fremfor i perioden fra skjærtorsdag til andre påskedag.

les også

Alpinanleggene satser stort

Vi har tatt frem et utvalg ledige hotellrom og hytter på noen populære fjellområder. Det finnes mye mer ledig, også på andre fjellområder enn de vi har nevnt her. Du finner hvis du søker på Novaslo, Finn reise eller lokale bookingselskaper.

Hotellprisene under har vi funnet på hotellenes egne nettsider denne uken. Hyttene og leilighetene var ledige da vi sjekket nå i uke 13. Men dette endres fort. Vi tar forbehold om at det har blitt utsolgt etter at vi sjekket.

KNETTSETRA: Her er det stor stemning med utendørs afterski i påsken. Foto: Ola Matsson

Trysil

Påsken i Trysil er en folkefest med god stemning, skikjøring i vårvær, utendørs afterski og aktiviteter for hele familien. Tradisjonen tro blir det SeterRock på Knettsetra hver dag fra klokken 15. Påskeaften spiller Vazelina Bilopphøggers.

Snømannen Valle har aktiviteter for barna hele uken. Påskeaften blir det Valles påskeparade. Da er det lov å kle seg ut.

VG reise skrev tidligere i vinter om Trysils store utvidelsesplaner i forbindelse med at det åpner en ny flyplass i nærheten i desember 2019. Les om det her.

Hotell: Dobbeltrom på Radisson Blu Mountain Resort på toppen av alpinanlegget: 2030 kroner per natt første halvdel av påsken, og 2565 den siste havdelen. Dobbeltrom på Trysil hotell i sentrum: 1290 den første halvdelen av påsken, og 1390 den siste halvdelen.

Hytter og leiligheter: Leilighet med tre soverom og sengeplass til åtte i Fageråsen, med ski inn/ski ut til 15.000 kroner gjennom Finn reise. Eller Leilighet med åtte senger i Solbjørnlia på Turistsenteret, fra lørdag til onsdag første del av påsken for 8210 kroner gjennom SkiStar. Eventuelt en velutsyrt hytte med fire soverom og ti senger i Bjønnåsen hyttegrend til 19190 kroner for en uke gjennom Novasol.

VALLE: Den populære snømannen dukker opp både som figurer og som levende maskoter i alpinanleggene i Trysil og Hemsedal Foto: Mona Langset / VG

Hemsedal

Påsken er spekket med konserter i Hemsedal, både utendørs og innendørs. Skjærtorsdag starter Påskivalen på Skistua med DJs og live musikk tre dager på rad fra klokken 15. Blant artistene er Klovner i kamp, Peter Simson og Loveshack.

I bakken blir det gratis jibbeskole for alle mellom 10 og 14 år, og snømannen Valle lager mye gøy for de minste barna, i Hemsedal som i Trysil.

Hotell: På Skarsnuten hotell oppe i skianlegget er det ledige dobbeltrom i flere prisklasser fra 2100 per natt den første halvdelen av påsken. Skogstad hotell i sentrum har økonomirom med priser fra 1090 kroner i hele påsken.

Hytter og leiligheter: Leilighet i Skarsnuten med tre soverom og sengeplass til ni på Skarsnuten, 100 meter fra bakken, 20.000 kroner for en uke gjennom Finn reise. Eller en uke i SkiStar Lodge Alpin i skisenteret, leilighet med tre soverom og åtte senger for 25.380 kroner gjennom SkiStar.

PARTYSTEMNING: I påsken er det mange utendørskonserter i Hemsedal Foto: Ola Matsson

Geilo

I påsken skjer det mye på Geilo. Der starter palmehelgen med blant annet påskequiz i Perleporten, afterski med Freddy Kalas på Havsdalskroa og konsert med Jan Eggum på Vestlia resort. Så fortsetter det med ute- og inneaktiviteter og levende musikk resten av uken.

VG reise har tidligere skrevet om den klassiske skidestinasjonen Geilo som kan by på ekte høyfjellsglede.

Hotell: Spahotellet Vestlia Resort har ledige dobbeltrom til 1890 kroner på hverdagene og 2490 kroner på helligdagene i påsken. Det er inkludert frokost. Også Dr. Holms har ledig hele påsken med priser fra 1650 kroner per natt for dobbeltrom.

Hytter og leiligheter: Hytte med tre soverom og sengeplass til syv på Kikut, tre minutters kjøring til skiløyper og heis. 15.000 for en uke gjennom Finn reise. Eller hytte med fire soverom og 10 senger på Geilolia hyttetun, ski inn/ski ut i Geilo skisenter, i fire netter fra «palmelørdag» for 8640 kroner gjennom Geilolia.no.

HAFJELL 360: Den nye stolheisen. Bildet er tatt tidligere i vinter, mens det var kaldere enn det er nå. Foto: Gisle Johnsen

Hafjell

Alpinanlegget frister med vårskikjøring og et påskeprogram som bidrar til folkefest og god stemning i hele fjellet. I palmehelgen returnerer P4s Vinterlyd med kjente, norske artister. I selve påskehelgen markeres sesongavslutningen med konserter, afterski og aktiviteter for hele familien.

Hafjell var tidligere i vinter med i en reportasje om årets største nyheter i alpinanleggene. Hafjell har blant annet fått en ny to kilometer lang ekspresstolheis i vinter.

Hotell: Hafjell hotell, 700 meter fra alpinanlegget, har noe ledig hele påsken. Prisen er 1190 på hverdagene og 1390 per dobbeltrom på helligdagene, inkludert frokost. Nermo hotell har også ledige rom hele påsken. Priser fra 1790 for dobbeltrom med frokost.

Hytte/leilighet: 70 kvadratmeters leilighet med ski inn / ski ut i Alpingrenda ved dalstasjonen på Hafjell, åtte senger, 18590 for åtte netter gjennom Hafjell.no. Eller hytte med fire soverom og 11 senger i Mosetervegen midt i bakken for 20.000 kroner i en uke gjennom Finn reise.

Norefjell

Norefjell melder om mye snø i fjellet, og en påske full av aktiviteter for hele familien både inne på hotell Norefjell ski & spa og ute i bakken.

VG reise har tidligere skrevet om Norefjell i en reportasje om skianlegg der det er like fint å gå langrenn som å kjøre alpint.

Hotell: Norefjell ski og spa har kampanjetilbud på dobbeltrom med frokost til 1882 per natt hele påsken. Prisen er inkludert inngang i svømmebassenget.

Hytte/leilighet: Leilighet med fire soverom og åtte senger på Norefjellstua midt i bakken, 14.000 kroner for en uke med Finn reise. Eller leilighet med fem senger på Mountain Lodge for 5600 kroner for to døgn gjennom Norefjell Booking.

HOVDEN: Også fantastiske langrennsmuligheter Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Hovden

Langfredag kommer Vinni til Hovden og kjører i gang konsert på afterskien rundt klokken 16. For de over 20 år er det også nattklubb på Offpiste i påsken. Hovden har ellers et tett påskeprogram, og hver dag etter stengetid er det aking fra toppen av Nos.

Hotell: Hovden resort har ledige dobbeltrom hele påsken. Priser fra 1865 kroner per natt. I første halvdel av påsken er det også ledig leiligheter for inntil seks personer for 1640 kroner per natt

Hytte/leilighet: Hovdenalpinsenter.no har påskekampanje med 35 prosent rabatt på overnatting med heiskort. Priseksempel for to voksne og to barn, tre dager i leilighet med to soverom på Hovdehytta, og tre dager i alpinbakken: 6.723 kroner. Gjennom Finn reise kan du for eksempel leie hytte med fire soverom og 10 sengeplasser ved Djupetjønn i gangavstand til skisenter og løyper, for 20.000 kroner i en hel uke.

SJUSJØEN: Best kjent for sine flotte langrennsmuligheter. Foto: Geir Olsen / VG

Sjusjøen

Skisenteret satser på å ha alt åpent hele påsken. Her blir det også mye aktiviteter, blant annet vannski-jam med musikk og god stemning søndag første påskedag.

VG reise har tidligere omtalt Sjusjøen i en reportasje om områder med flott langrennskiterreng for hele familien. Sjusjøen er også blant områdene i Norge som pleier å være aller tidligst ute med skiløyper om høsten.

Hytte/leilighet: leier du gjennom Sjusjøen.no får du 30 prosent påskerabatt på heiskort. Priseksempel: 48 kvadratmeters hytte med to soverom i Natrudstilen, 50 meter fra langrennsløype og 400 meter fra alpinanlegget, fire netter fra og med skjærtorsdag, 9990 kroner. Gjennom Finn reise finner vi også hytte med tre soverom og syv sengeplasser på Natrudstilen for 18.000 kroner en hel uke. Og gjennom Novasol hytte rett ved skiløypene med tre soverom og åtte senger for 21.100

OPPDAL: Dette bildet ble tatt 15. mars i år, i forbindelse med intervju med tidligere alpinist Erik Håker fra Oppdal. Foto: Kristian Helgesen / VG

Oppdal

I skisenteret blir det afterski på Låven med The Påskeband hver dag fra klokken 15 til 19. Her er det aldersgrense 25 år. Det blir også ulike aktiviteter for barn og voksne hver dag i alpinanlegget.

VG reise har tidligere omtalt Oppdal i en reportasje om Norges beste skibakker. Oppdal ble fremhevet for sine fine og brede bakker i Norges lengste bakkenett.

Hotell: Oppdal turisthotell begynner å bli fullt, men har noen ledige familierom for inntil fire personer til 1550 kroner den første halvdelen av påsken. Quality Hotel Skifer har også fullt i påskehelligdagene, men noe ledig i første halvdel av påsken. Fra 1130 for dobbeltrom.

Hytte/leilighet: Leilighet i Oppdal alpintun med ski inn/ski ut to soverom og seks sengeplasser for 18.000 kroner for en uke gjennom Finn reise.

MYRKDALEN: Bildet ble tatt i forbindelse med freestyle-VM. Foto: Håkon Mosvold Larsen/ NTB scanpix

Voss

I Voss kommune er det to skianlegg. I både i Voss resort og i Myrkdalen Fjellandsby er det full fart hele påsken. I Myrkdalen byr påsken blant annet på gratis barneskirenn hver dag, gratis Reveklubb for alle barnefamilier, aketur med snowracer når bakken stenger, bålkos og Loveshack – rockekonsert i Tråkkemaskingarasjen.

Både Voss resort og Myrkdalen ble nevnt i vår tidligere reportasje om nyheter i alpinanleggene: Voss resort for sin nye gondol, og Myrkdalen for nye leiligheter og nye bakker.

Leilighet/hytter: Hos Voss resort er alt utleid i helligdagene, men i første halvdel av påsken kan du for eksempel få leilighet med ett soverom i servicebygget på Bavallstunet for 449 kroner per natt gjennom Booking.vossresort.no. I Myrkdalen er det mulig å få hytte for hele påsken, for eksempel med tre soverom og 14 sengeplasser i Feissgrovvegen fem minutters kjøring fra alpinanlegget for 24.000 kroner i en uke gjennom Finn reise.

Hotell: Myrkdalen hotell har påskepris på 1305 kroner per person for overnatting i dobbeltrom pluss heiskort. Fleischer’s hotell i Voss sentrum, fem kilometer unna Voss resorts, har ledige rom i hele påsken. Priser fra 1990 kroner for dobbeltrom med frokost.

BEITOSTØLEN: Gjestene kan fremdeles glede seg over skulpturene fra snø- og isfestivalen. – Foto: Destinasjonskirurgene

Beitostølen

Påskegjestene på Beitostølen kan glede seg over de unike skulpturene av is og snø, som kinesiske kunstnere laget tidligere i vinter.

Et annet av høydepunktene i påsken blir Popquiz-sending med Finn Bjelke, som for første gang flytter ut av radiostudio og sender live fra terrassen på Radisson Blu. Det skjer påskeaften klokken 11.00, for første gang med deltagerne til stede og ikke på telefon. Det er Radio Vinyl som sender Popquiz etter av Bjelke sluttet i NRK.

For øvrig er påskeprogrammet fylt av konserter og aktiviteter, blant annet påsketur med Knerten i alpinbakken og trylleskole med magikeren Clausini på Radisson Blu. Langfredag sørger Staysman & Lazz med Vidar Villa for full trøkk i Beitohallen.

Hotell: Beitostolen.com har påsketilbud på tredøgns hotellopphold i dobbeltrom, inkludert frokost og heiskort i tre dager for 2150 kroner per person. rabatt for barn.

Hytter/leiligheter: Beitostølen Booking har både hytter og leiligheter ledig i hele påsken. For eksempel Bitihorn Studio for inntil to personer i ni dager for 7125 kroner. Eller Hovi hytte for seks personer i ni dager for 23.000 kroner. Gjennom Finn reise kan du for eksempel leie en hytte med to soverom og seks senger i Beitostølen sentrum for 15.000 kroner i en uke.

Det er Schibsted som eier Finn reise. Schibsted eier også VG.

Publisert:

Mer om

Påskefjellet

Hytte

Hotell

Ski

Alpint

Trysil

Hemsedal

Flere artikler

 1. Pluss content

  Den store hytteleieguiden for vinteren i Norge

 2. Alle de største alpinanleggene er stengt

 3. Alpinanleggene: Sjekk hvor det er snø og hvor det er stengt nå

 4. Festen er avlyst

 5. Pluss content

  Hytte nær skianlegg? Her er det billigst og dyrest

Fra andre aviser

 1. Hyttekommuner forbereder seg på tusenvis av vinterturister – har beredskapsøvelser

  Bergens Tidende
 2. Det var stort sett rolig på fjellet i påsken. Men ikke alle holdt seg unna hytta.

  Aftenposten
 3. Snøen er kommet: Fem ting som blir annerledes i alpinanleggene i år

  Aftenposten
 4. Fikk avbestillinger for én million uken før påske

  Bergens Tidende
 5. Bergensere bytter ut Geilo med Voss i påsken

  Bergens Tidende
 6. Stor oversikt: Her er det billigst for familien å stå i bakken.

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no