KØBENHAVN: Den danske hovedstaden har mange spennende butikker du bør stikke innom.

København: Her er de beste nisjebutikkene

Ikke gå deg vill i store handlegater eller kommersielle kjedebutikker når du befinner deg i den danske hovedstaden. Vi har plukket ut det aller beste byen har å by på av nisjebutikker.

 • Hedda Marie Kaupang
Publisert:

En tur til København sier vi aldri nei til.

Den danske hovestaden har mye å by på – inkludert shopping. Skal du til København og trenger tips til noen nye butikker til shoppingrunden? Disse 12 bør du stikke innom.

Pico 

Pico er Københavns eget tilbehørsmekka. Butikken bugner over av smykker, hårspenner, bøyler, mønstrete sokker og sjal – alt til en rimelig penge. Den har holdt koken siden 2004 med grunnlegger Anne-Marie Pico i spissen. Finn dine favoritter blant fargerike, små og unike accessoirer som spriter opp ethvert antrekk og grå regnværsdager.

Adresse: Østerbrogade 98A-B

Dansk Form

På jakt etter interiør med historie og god kvalitet? Anders Forup er gullsmed og grunnlegger av smykkebutikken Handcrafted. Sammen med makkeren Simon Tuntelder – som lager kule vesker og tilbehør i lær, startet de Dansk Form sammen på Sønder Boulevard i Vesterbro. Her spesialiserer de seg på vintage-møbler, keramikk og lamper samt Simons håndlagde lærvarer. Butikken er full av kule retroskatter fra markeder de to ofte ferdes på.

PS: Åpningstidene varier noe, så det lønner seg å avtale i forkant. 

Adresse: Sønder Boulevard 81

Holly Golightly

Holly Golightly er en gammel favoritt. De har to butikker – tilbehørsavdelingen i Store Regnegade, og avdelingen med nøye utvalgte designerklær i gaten Gammel Mønt. Klesbutikken har i tillegg en egen vintage-seksjon, hvor du garantert vil komme over drømmekreasjoner fra kjente og kjære designere.

Adresse: Gammel Mønt 2, 1117 København 

Keramiker Inge Vincents

Skal du dra hjem fra København med en særegen suvenir, er keramiker Inge Vincents stedet å dra. Hun lager de mest delikate, tidløse vaser, kopper og annet tilbehør. Alt i hvit, tynn keramikk – enten matt eller glasert. Etter ni år i samme lokale flyttet hun nylig noen dører bort i samme gate – nå til nummer 43.

Adresse: Jægersborggade 43, 2200 København

Bakkekilde

Det kan fort bli dyrt hvis du svinger forbi Bakkekilde i Livjægergade. Den bittelille butikken er som et lite skattekammer av vintage-luksus og nyere klær, vesker, smykker og sko fra kjente designere. Ekteparet bak suksessen er både behjelpelige og pratsomme, og de elsker å snakke om mote. Et godt tips er å ta seg god tid her – plutselig finner du det du ikke visste du drømte om.

Adresse: Livjægergade 17, 2100 København 

Kaktus København

Trenger du litt grønn inspirasjon? Da er Kaktus København midt i blinken. Her finner du garantert både kaktuser og kule potter som passer din stil. Og den ligger i en av de mer kjente gatene i byen – Jægersborggade. Her finner du flere fine nisjebutikker på rekke og rad, byens beste kaffe hos Coffee Collective, samt populære spisesteder som Relæ, Grød og Manfreds.

Adresse: Jægersborggade 35

Sømods Bolcher on Instagram: “Et bjerg af bolcher 😍 #sømods #bolcher #nørregade #bolsjer #sukker #slik #bolcher #nørregade”

Sømods bolcher

Hvem liker vel ikke søte, danske fristelser? Hos Sømods Bolcher får du et lite stykke historie servert i dropsposen. Produksjonen startet allerede i 1891, og nå er det fjerde og femte generasjon som driver stedet, oppskrifter og tradisjoner videre. Plukk med deg de sortene du helst vil ha i løsvekt – her har de også drops for dem med ulike allergier.

Adresse: Nørregade 36, 1165 København

Irresistible interior that both reinterprets history and hints at the future. #gubi #gubioffical #beetlechair #gamfratesi #moontable #spacecopenhagen #multilitependant #louisweisdorf #randacciomirror #gioponti

Gubi Store

Ikke langt unna Strøget finner du Gubis enorme flaggskipbutikk. Dette er virkelig stedet for de interiørfrelste. Merket som er kjent for sin minimalistiske og delikate design, viser møblene sine over hele 400 kvadrat. Her vil du garantert finne inspirasjon til hjemmet.

Adresse: Møntergade 19

LEATHER LOAFERS WITH A POM POM 🎱@ninaricci new in ✔️check it out online

Kassandra

Enhver fashionista burde ta turen innom Kassandra. Det lille røde huset i Grønnegade byr på det nyeste fra high-end-designere som Miu Miu, Céline, Dior, Valentino og Prada. De er kanskje aller mest kjent for sin lille skoavdeling, men vegg-i-vegg finner du også vesker og annet luksuriøst tilbehør som de fleste av oss bare kan drømme om.

Adresse: Grønnegade 27

Leben

Denne møbelbutikken ligger ikke akkurat sentrumsnært, men Leben er absolutt verdt å turen til. Ute på Amager finner du alt fra kule lysskilt til vintage-plakater og designfunn når det gjelder både møbler og belysning. Følg Instagram-feeden deres for oppdateringer på hvilke skatter de får inn.

Adresse: Amagerbrogade 201, 2300 København S

Storm

Ser du etter kule sneakers eller de hettegenserne for herre? Storm følger ikke bare med på trendene, men her finner du også klassikere innen kunstbøker, magasiner, duft og musikk. Storm huser merker som Comme des Garçons, Adidas, Haider Ackermann, Kitsuné og Raf Simons – bare for å nevne noen. Utvalget i kvinneavdelingen deres er vel verdt en titt.

Adresse: Store Regnegade 1, 1110 København

Windy days 💨🍃

Garodkin

Er du på jakt etter en old school herredress eller stilsikkert tilbehør? Da er dette stedet å gå. Garodkin er muligens Københavns dyreste klesbutikk av sitt slag, men kvaliteten er upåklagelig. Siden 1942 har de solgt dresser, sko og vesker til velkledde menn som ønsker seg moderne klassikere av ypperste klasse.

Adresse: Godthåbsvej 61A

Publisert:

Les også

 1. Hotellene vi drømmer om i København

  Bestiller du alltid samme hotell når du reiser til den danske hovedstaden? Sjekk heller ut disse fire!
 2. Haga: Dette er Gøteborgs hyggeligste bydel

  Gøteborg har mange koselige bydeler, men akkurat nå vil vi tilbringe en dag i Haga.
 3. København: 6 restauranter du bør besøke

  Gourmet på luksushotell, middag høyt over hovedstaden eller hipt i kunsthallen? Det finnes noe for enhver smak i København.
 4. De danske badehotellene du må besøke

  Varme bad, gode middager og avslappende turer på stranden – de danske badehotellene lokker med den beste varianten av…
 5. København: «Verdens minste hotell»

  Et rom og en kafé. Du trenger ikke mer. Bli med til Central Hotel & Café i København.

Mer om

Reise

Reisetips

Reiseguide

Shopping

København

Ferie

Storby

Flere artikler

 1. Fem steder vi vil reise til når dette er over

 2. Danmark åpner mandag – dette må du vite om ferien

 3. «25 under 25»: Dropp Black Friday!

 4. Pluss content

  Seriebedrageren del 1: Slik lurte hun folk over hele Skandinavia

 5. Portland – Mekka for matopplevelser

Fra andre aviser

 1. Ett døgn i København: Dette bør du få med deg

  Bergens Tidende
 2. Betalte 180.000 for «drømmeturen» til Seychellene. Reisebyrået opplyste ikke om at det var regntid.

  Aftenposten
 3. Bilferie i sommer? Her får du gode råd på veien.

  Aftenposten
 4. Stor kåring: Her bør du spise langs veien i sommer

  Aftenposten
 5. Turistskatten dobles på populære spanske øyer

  Aftenposten
 6. Norwegian lanserer for første gang direkterute mellom Israel og Norge

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no