IDYLLISK: Du får oppleve det ekte Toscana når du sykler på smale grusveier gjennom vingårder som produserer Chianti-viner. Personene nærmest på bildet er Leif Nässlander og Eva Interstein. Foto: EGIL SVENDSBY

Toscana rundt på 2 hjul

Feriens store spørsmål var: Kan det gå bra når 18 personer med svært forskjellige fysiske forutsetninger skal sykle på ferie sammen?

Publisert:

TOSCANA (VG) VG har vært på organisert sykkelferie i Italia der alt - inkludert måltidene - var forhåndsbetalt og felles.Du trenger bare å ta med deg joggesko og klær. Guiden Karin Ekengren fra Sverige gir oss svaret, allerede før vi setter oss på sykkelsetet.

- Det løser seg nesten alltid slik, sier hun, uten å ta hensyn til hverken kjønn eller alder:

- Først sykler alle nordmennene.

- Litt bak kommer jeg. Guiden.

- Bak meg igjen ligger svenskene pent på rekke og rad.

- Og langt der bak triller danskene og lurer på om det ikke snart er på tide med en ølpause.

Karin Ekengren har syklet rundt med nordiske turister i Toscana i en årrekke, og vet hva hun snakker om, skulle det vise seg.

Vi ble med i tre dager på Temareisers ukestur Giro d'Toscana, og opplevde sykkel både på sitt beste og verste.

Verste fordi vi hadde maks uflaks med været. Hvem hadde kledd seg for kaldt regnvær som toppet seg med en haglskur i Toscana?

Beste fordi de få stundene vi hadde med italiensk sol i Toscanas kuperte landskap, med god vin til lunsj, er en ferieform som styrker både kropp og sjel.

At gruppen hadde ulike oppfatninger av hva som var langt, og hva som var fort, ble aldri noe problem.

Publisert:

Mer om

 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no