Måtte avbryte take off - røykutvikling fra Norwegian-fly

(VG Nett) Et fullastet passasjerfly måtte fredag formiddag avbryte take off på Oslo lufthavn Gardermoen.

Publisert:

Norwegian-flyet skulle fra Oslo til Trondheim måtte mandag avbryte da det var i ferd med å lette fra rullebanen på Oslo Lufthavn Gardermoen.

- En oppbremsing førte så til varme bremser, og røykutvikling. Det dreier seg om et fullt passasjerfly som var på vei til Trondheim, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion hos Norwegian til VG Nett.

Årsaken til oppbremsingen var mye vann på rullebanen, opplyser hun til NTB.

Medierådgiver Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen opplyser om at melding om våt rullebane var tilgjengelig i et system som alle piloter i verden er forpliktet til å følge med på.

- Så er det opp til kapteinen å gjøre sin vurdering ut fra det, sier Westher Andersen.

Fikk skrens

Ifølge flyselskapet fikk flyet en skrens, men kjørte ikke av rullebanen under oppbremsingen. Passasjerene skal ha blitt hentet med buss og kjørt tilbake til terminalen.

- Passasjerene har blitt orientert om bord og mannskapet har stilt seg disponible til å svare på spørsmål. Passasjerene blir ombooket, og det aktuelle flyet blir sjekket akkurat nå, sier Mannion.

Flere norske flypassasjerer har den siste tiden opplevd mer eller mindre alvorlige episoder med røyk i flyet. Det mest dramatiske skjedde sist helg, da 189 norske passasjerer opplevde en brann i charterflyet fra Corendon Airlines Antalya i Tyrkia.

Litt mindre dramatisk var det da piloten på et Widerøe-fly fra Florø til Bergen i går måtte rope «mayday» da det begynte å ryke i cockpiten - og da spillerne fra fotballklubben Start tidligere denne uken opplevde at det kom røyk ut av cockpit da de var på vei hjem fra Tromsø til Kristiansand.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no