Fox News: Her får turistene mest for pengene

«BILLIG-NORGE»: Ledsaget av et bilde fra Trolltunga ved Odda skriver amerikanske Fox News at Norge er ferielandet som gir mest valuta for feriepengene, rangert foran bl.a. Cuba og Mexico. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Norge kåres til billigste ferieland

Hvem hadde trodd at Norge skulle havne på toppen av en «her er ditt billgste ferieland»-liste?

 • Dag Fonbæk

Nå har det skjedd.

Den internasjonale reiserådgiveren Travelzoo, med over 27 millioner medlemmer over hele verden, har plassert Norge på toppen av ferielandlista der turister får mest ut av reisebudsjettet sitt!

Leter du etter et reisemål som ikke tapper hele bankkontoen din? Da er Norge landet, skriver Travelzoo, og viser til den gunstige kronekursen i forhold til amerikanske dollar samt Norwegians mange billigruter fra USA til Norge.

Foran Cuba

Travelzoo rangerer Norge foran Cuba og Mexico på den oppsiktsvekkende budsjettferielisten, og trekker i tillegg frem valutaen, det gunstige flytilbudet og hotellprisene som bakgrunn for sitt spektakulære funn.

Les også: Her er det billigst å feriere

Travelzoo gir sine medlemmer råd og tips om de mest fordelaktige reisetilbudene som finnes. På Facebook-sidene sine bedyrer de at de aldri vil legge ut et reisetips eller en lavprisanbefaling som de selv ikke vil benytte seg av.

Det er amerikanske Fox News som melder at Norge nå har havnet på billiglandtoppen.

– Kan spare 60 prosent

– Amerikanske turister som velger Norge som ferieland i 2016 kan spare opptil 60 prosent på feriebudsjettet sitt, skriver nyhetskanalen på sine nettsider, og viser til Travelzoos regnestykker.

2016 er det perfekte året for en Norges-tur, hevder reiserådgiveren, og trekker fram Disney-suksessen Frost («Frozen») som ga Norge flott PR og dokumentert turistøkning fra USA.

Illustrert med et flott bilde av naturskjønne Trolltunga ved Odda, framhever nettstedet også at lavprisselskapet Norwegian har gjort Norge mye mer tilgjengelig ved å fly mellom Skandinavia og syv amerikanske byer.

Ifølge Travelzoo har Norwegian skapt priskrig på de oversjøiskerutene, og fått konkurrentene til å senke sine billettpriser.

- Snudd på hodet

– Det er morsomt at Norge - som alltid havner på listen over de dyreste ferielandene - nå framstilles som et ferieland der man får mye for pengene, sier reiselivsdirektør Per Arne Tuftin i Innovasjon Norge til VG.

Les også: Her rekker feriepengene lengst

GLAD: Reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Per-Arne Tuftin, er vant til å høre at Norge er dyrest i verden. Nå gleder han seg over at amerikanske medier skriver det stikk motsatte. Foto: INNOVASJON NORGE Foto: ,

Og det er jo et faktum, påpeker Tuftin, at økningen i dollarkursen fra 5,50 til nesten 9 kroner har gjort det veldig gunstig for amerikanerne å feriere i Norge. Egentlig er reiselivsdirektøren litt lei av å høre at Norge er «verdens dyreste ferieland» - en påstand som er tatt ut av alle proporsjoner, mener han.

– Fox News blir lyttet til, og vi imøteser enda flere amerikanske tilreisende i 2016, sier Tuftin.

Nordlyset

Travelzoo skriver også at 2016 «markerer slutten på nordlysets 11 års syklus, som gjør tidspunktet ideelt for å oppleve et av verdens flotteste naturfenomener».

Nordlyset er blitt et trekkplaster for reiselivet i nord - og en av hovedgrunnene til at vinterturismen i Troms og Finnmark har tatt fullstendig av de siste årene.

Billigturrådgiveren Travelzoo har for øvrig ført opp New York på 4. plass på budsjettferielisten sin, noe som kanskje forundrer enda mer enn at Norge inntar førsteplassen.

Turistsvikt

«The big apple» opplever kraftig turistsvikt fra mange land for tiden – blant annet fra Norge – på grunn av den dyre dollaren sin og prisnivået på hoteller, butikkvarer og framfor alt restaurantmat, som har skutt i været den siste tiden.

VG skrev så sent som i går at etterspørselen etter flybilletter til New York har stupt i høst, nettopp på grunn av prisene og dollarkursene. Også flybillettprisene har økt. Likevel inntar altså USA-metropolen 4. plassen på listaen over Travelzoos budsjettreisemålfavoritter for 2016.

Les også

 1. Så mye hotelluksus får du for en tusenlapp

  Skal du flotte deg på hotell i høst, bør du se mot øst.
 2. Reisenettsted: London verdens dyreste by å feriere i

  Vår egen hovedstad troner ikke lenger på toppen av listen over de dyreste byene å legge storbyferien til.
 3. I disse byene får du verdens billigste halvlitere

  Har du lyst på billig øl? Da bør du reise laaaaaaangt bort fra Norge.
 4. Dette koster ferien din neste år

  (VG Nett) Det blir dyrere å reise neste år. Flybillettene vil øke med tre prosent, mens hotellovernattinger blir to til…

Mer om

 1. Reiseliv
 2. Norwegian

Flere artikler

 1. Pluss content

  Her blir det billigere å feriere i år

 2. Terrorfrykt kan føre til økt turisme i Norge

 3. Norge på topp og bunn i barneliste

 4. Kinesiske turister strømmer til Norge - de spiser helst norsk kinamat

 5. Et «nytt» og solrikt reisemål er det rimeligste i sommer

Fra andre aviser

 1. Slik skal det største turistmarkedet kapres av Norge

  Bergens Tidende
 2. - Skjemmes vi av Oslo som hovedstad?

  Aftenposten
 3. Vår posisjon på toppen av verdens lykkestatistikk trekker indere til Norge

  Aftenposten
 4. De 15 billigste ferielandene i vinter

  Bergens Tidende
 5. Vil ha flere rike turister til Norge

  Aftenposten
 6. De 15 billigste ferielandene i vinter

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder