OPPTATT AV MILJØ: I Siem Reap i Kambodsja finner du vakre Jaya House Riverpark – et plastfritt hotell.

Fem plastfrie hoteller

Opptatt av miljøet mens du er ute på tur? Her er hotellene du kan bo på med god samvittighet.

Publisert:

VG skrev ifjor at rundt åtte millioner plast havner i verdenshavene hvert år. Enkelte hotellkjeder ønsker å gjøre noe med dette og tilbyr løsninger som gjør det enklere for deg å reise mer miljøvennlig.

Vakre omgivelser, økologiske produkter og lokal mat – disse hotellene byr på en annerledes opplevelse. På de mer bærekraftige hotellene får du utdelt vannflasker i stål som du kan fylle på gratis. Drevet av solcellepanell, bygget av tre og designet for å ivareta naturen. Her er fem hoteller som gjør en ekstra innsats.

1 Hotel, New York og Miami

Hotellkjeden 1 Hotel bygger, designer og drives med et bærekraftig mål. De har inngått en rekke samarbeid med lokale prosjekter som alle fremmer miljøvennlig forbruk. På rommene venter organisk bomull og restauranten bruker råvarer fra lokale produsenter. Her er plastikk byttet ut med treverk. 1 Hotel finner du ved Central Park og i Brooklyn i New York, og i South Beach i Miami.

Pris: Et rom koster fra kroner 2300 natten.

La Granja, Ibiza

Et lite stykke unna de berømte nattklubbene og fjonge strandresortene finner du La Granja, en transformert bondegård som gir deg den autentiske bohem-opplevelsen. Finn din indre hippie i rustikke omgivelser, nyt fersk mat fra lokale gårder og bli med på yogatimer og andre workshops. Hotellet tilbyr ni rom i hovedhuset og et privat hus, svømmebasseng og felleskjøkken.

Pris: Et rom koster fra 2600 kroner natten.

Tri Lanka, Sri Lanka

Tri Lanka ble åpnet i 2015 av et ektepar som ønsket å kombinere bærekraft og luksus. Med utsikt over Lake Koggala ligger resortet i vakre omgivelser hvor du kan slappe av og nyte naturen. 11 suiter er laget av lokale materialer og blender inn i landskapet med store vinduer, grønne tak og spiselige hager. Hotellet bruker LED-lys og drives av solenergi. Alle områder er plastfrie og detaljer er laget av treverk som kan resirkuleres.

Pris: Et rom koster fra 2000 kroner natten.

Jaya House Riverpark, Kambodsja

I Siem Reap finner du en gjemt perle av et hotell. Jaya House Riverpark er et plastfritt hotell som fokuserer på ansvarlig og bærekraftig turisme. Den nederlanske hotelleieren utdanner de ansatte og har avtaler med lokale prosjekter for å sørge for at overskuddet går til de som trenger det mest. Det vakre hotellet tilbyr 36 rom, to svømmebasseng, restaurant og spa. Jaya House ligger sentralt til i byen hvor turister samler seg for å besøke de verdensberømte templene i Angkor Wat.

Pris: Et rom koster fra 1600 kroner natten.

Akrya Sukhumvit Bangkok, Thailand

Hotellgruppen Akaryn åpner sitt fjerde hotell, denne gangen helt uten plast. Gjestene vil få en fyllbar stålflaske hver slik at de slipper å kjøpe plast på reisen. I hver etasje vil gjestene få vannautomater slik at de lett kan fylle på flaskene. Toalettsaker får du inkludert og er basert på økologiske oljer. På rommene skal det finnes resirkulering og shoppere som du kan ta med deg når du skal ut og handle.

Akrya Sukhumvit Bangkok åpner i mai 2018.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no