Vaskes og presses til neste opphold

BYGGER GJESTE-LOJALITET: Det er på Grand Hyatt Melbourne at den internasjonale hotellkjeden introduserer sitt nye tilbud om å legge igjen skittenttøy til vask før neste opphold. Foto: Grand Hyatt Melbourne Hotel Foto:,

Hotellgjester legger igjen skittentøyet

Lei av å vaske skittent ferietøy? Legg igjen klærne på hotellet, da vel, og få det tilbake rent og nystrøkent ved neste besøk.

 • Dag Fonbæk

Det er hotellkjeden Hyatt som er ute med «legg igjen skittentøyet»-tjenesten, som skal friste gjester med tung koffert til å vende tilbake til nye hotellopphold.

Ikke bare frigjør du bagasjeplass og unngår overvekt på flyet hjem. Du kan også plukke opp ferieklærne dine nyvasket og -strøket neste gang du ankommer favoritthotellet ditt, frister den amerikanske hotellkjeden med 549 hoteller over hele verden.

Det er Grand Hyatt i australske Melbourne som i disse dager introduserer den nye «la skittentøyet ligge igjen»-tjenesten – for et dertil egnet pristillegg.

Ifølge Australian Business Traveller er tilbudet primært rettet mot hotellets stamgjester, og tanken bak å la skitne klær ligge igjen når man sjekker ut, bunner nettopp i faren for å bli avkrevd overvekt-gebyr når man skal reise hjem fra f.eks. shoppingtur med sprengfull koffert.

«INGEN PLANER»: Scandic-sjefen i Norge, Svein Arild Steen-Mevold, sier de ikke har planer om å tilby en «legg igjen skittentøyet»-service. Foto: Scandic Hotels Foto: ,

Unngår overvekt

Ved utsjekk kan gjesten fylle ut et formular med oversikt over hva han eller hun legger igjen av klær og eiendeler, som blir tatt vare på og levert på rommest neste gang man sjekker inn på samme hotell.

Vet man at man snart skal tilbake, kan man ogsså legge igjen toalettsaker etc., skriver nettstedet.

Bekvemt, selvsagt. Og lojalitetsbyggende. Tjenesten knytter gjesten til hotellet – og naturligvis er det slik hotellkjempen Hyatt har tenkt.

Thon-variant

Er så dette noe norske hoteller også vurderer å tilby?

Nyåpnede Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo har et lignende tilbud. Designhotellet vis-à-vis Tinghuset i Oslo har installert gjesteskap i et eget bagasjerom, beregnet for faste gjester på hotellet.

– Gjester som har en ny booking uken etter at de har bodd her, har muligheten til å legge igjen toalettsaker og klær. Klærne blir vasket eller renset, og deretter hengt tilbake i gjestens skap, forklarer kommunikasjonsrådgiver Camilla H.H Gulsett i Thon Hotels.

– Ideen er god

Også First Hotels synes ideen er god, men tror den kan bli vanskelig å gjennomføre i et hjemmemarked med såpass høyt prisnivå.

– Men vi i First Hotels har stort fokus på lojale gjester, en kundegruppe som selvsagt er svært viktig for oss og som vi strekker oss langt for. Vi skreddersyr tjenester til stamgjestene våre, sier Roar Ingdal, administrerende direktør i First Hotels, til VG.

Det kan være tjenester som bagasjeoppbevaring, faste rom og tilbud om bruk av vaskemaskin.

Heller ikke Scandic-kjeden har planer om å tilby noen «legg igjen skittentøyet»-tjeneste:

– Men vi har avtale med renseri på våre hoteller, slik at gjester som bor der kan få ordnet vask og rens under oppholdet, sier Svein Arild Steen-Mevold, Norge-sjef for Scandic Hotels AS, som nettopp har underlagt seg alle Ricas 65 hoteller i Norge.Eksterne lenker

Grand Hyatt Melbourne HotelHotell i Norge, Belgia og Nederland | Thon HotelsFirst Hotels - Unique Hotels In Scandinavia. Copenhagen / Stockholm / Oslo / GothenburgScandic Hotels - Scandichotels.no | Scandic Hotels

Les også

 1. Hit er det billigst å reise i høst

  Billig-byene Bangkok og Kuala Lumpur har fått konkurranse fra Vietnam.
 2. Widerøe-pilot innelåst på hotellrom - flyet ble forsinket

  Et Widerøe-fly fra Bergen til Stavanger ble lørdag morgen forsinket fordi piloten var innelåst på hotellrommet sitt.
 3. Her har brudesuiten håndjern på sengegavlen

  DILLINGØY (VG) Etter krigen sonet landssvikere dømt til straffarbeid, sin dom på Dillingøy.
 4. 364 nordmenn satt værfaste i Spania

  Flere hundre norske turister har i helgen blitt rammet av kraftige flyforsinkelser som følge av voldsomt uvær…

Flere artikler

 1. Vil sende sykehjemspasienter på hotell

 2. Her er hunden hjertelig velkommen på hotellet

 3. – Er bare kristiansandere som liker å spise overpriset cæsarsalat, kremet fiskesuppe og hamburger

 4. Derfor gråter de så mye på «Paradise Hotel»

 5. Dette stjeler vi fra hotellet

Fra andre aviser

 1. Scandic Hotels overtar Grand Hotel i Oslo

  Aftenposten
 2. Dette glemmer vi på hotellrommet

  Fædrelandsvennen
 3. Sykkel-VM fyller ikke hotellene i Bergen

  Aftenposten
 4. Gjør alt for å unngå tap

  Bergens Tidende
 5. I natt står 347 rom tomme for første gang: – En trist og veldig rar dag.

  Bergens Tidende
 6. Så mye dyrere er hotellene under sykkel-VM

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no