TØFF KAMP OM KUNDENE: Mediabyrået Vizeum, som har Norwegian som kunde, gjennomgår nå sitt interne regelverk for oppførsel på sosiale medier etter at noen av deres ansatte postet kristiske meldinger på Facebooksiden til SAS. Foto: JAN OVIND / VG Foto:

Jobbet for Norwegian - kritiserte SAS på Facebook

(VG Nett) Ansatte i mediebyrået Vizeum stilte kritiske spørsmål til SAS på flyselskapets Facebook-sider. - Tabbe, sier Vizeum-sjef Stian Lyberg.

Publisert:

Før helgen var det flere kritiske røster på Facebook-siden til SAS som lurte på hvordan selskapet kan skryte av «null gebyrer» når man har et servicehonorar i prisen.

Ifølge kampanje.com var et av innleggene som følger:

«Hei SAS. Undersøker priser til Barcelona og stusser veldig over at dere pålegger kunden et servicegebyr når man gjør alt selv på internett. Helt fint å betale ekstra for valgfrie tjenester, men hvordan kan dere skryte av at dere har null gebyrer når dere tar betalt for at kunden selv bestiller reisen? Hva går de 30 per billett til? Mvh Laila»

Deretter følger flere Vizeum-ansatte opp med kommentarer som «ENIG!!!!» og «Ja, jeg trodde SAS hadde 0,- i gebyr???» før spørsmålet igjen repeteres.

Nå viser det seg at de kritiske røstene tilhører ansatte i mediebyrået Vizeum som har Norwegian som kunde.

LES OGSÅ: Hastesjekket 75 norske fly

Vizeum-sjef legger seg flat

- Det var en tabbe som vi gjerne skulle vært foruten, sier Vizeum-sjef Stian Lyberg til kampanje.com. Nå går selskapet gjennom sine interne regler for bruk av sosiale medier.

Ifølge Lyberg ble meldingene postet uten Norwegians kjennskap til saken.

Hos Norwegian karakteriserer de det som har skjedd som en intern glipp.

- Det skulle aldri ha skjedd og det har vi tatt opp med selskapet. Nå gjennomgår de sine rutiner, og vi fortsetter vårt gode samarbeid, sier kommunikasjonsrådgiver Lasse Sandaker-Nielsen til VG Nett. Også han understreker at Norwegian ikke visste om det som skjedde på forhånd.

Markedssjef i SAS, Camilla Forberg sier at hun aksepterer unnskyldningen hun nå har fått fra Vizeum, men mener det er kritisk at medierådgiverne ikke vet bedre.

LES OGSÅ: Landet fly i blinde

Gebyranklagene

Når det gjelder selve anklagene på SAS sitt servicehonorar og hvordan de kan markedsføre 0, - i gebyr, forklarer informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen dette slik:

- Vi markedsfører kun èn pris, og i denne prisen er servicetillegget bakt inn i totalen. Servicegebyret kommer ikke på toppen slik ekstragebyrer gjør, sier han til VG Nett.

Ifølge Johansen er SAS pålagt dette servicehonoraret etter en høyesterettsdom i Danmark. Hensikten med gebyret er å synliggjøre de administrative kostnader som SAS har for å kunne tilby billetter på nettet.

FØLG VG REISE PÅ FACEBOOK!

Publisert:
 

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no