SKIBAKKENE LOKKER: Trysil har sesongåpning nå til helgen, og Hemsedal neste helg. Foto: Ola Matsson / Skistar

Nå åpner flere av de store alpinanleggene

Trysil, Hafjell, Oslo Vinterpark og Norefjell er blant alpinanleggene som åpner denne helgen. I Hemsedal blir det gratiskjøring i barnebakken nå, og ordinær åpning neste helg.

 • Mona Langset
Publisert:

Langvarig kuldeperiode har gjort det mulig å kjøre snøkanoner og legge grunnlag for gode bakker i vinter.

Med snø fra himmelen i tillegg blir det hvitt både i bakker og på trærne rundt alpinanleggene.

les også

Snart jul: Her får du den gode stemningen

TRYSIL TIRSDAG: Dag Nordli (t.v.) og Rolf Harald Østmo fra Skipatruljen er ute og sikrer bakkene. Foto: Ola Matsson / Skistar

Disse er åpne

Noen steder er skiheisene i allerede i full gang. Kvitfjell var først ute i år. Der startet de i høstferien, men det var bare for organiserte treningsgrupper. Vi har tidligere skrevet at Steilia i Bardu var første ute med å åpne for folk flest, den siste helgen i oktober.

Siden det har både Aurdal alpinsenter i Valdres, Uvdal skisenter, Gausta, Bjorli, Beitostølen, Varingskollen og Ingierkollen åpnet sine første bakker og heiser for vinteren, og Kvitfjell har åpnet for alle. Til helgen åpner Kvitfjell enda mer, og det blir heiser helt til topps på både østsiden og vestsiden av skianlegget.

Åpner denne uken

Kirkerudbakken skisenter i Bærum skriver på sin nettside at de skal åpne tre heiser denne uken. På sin egen Facebook-side har de hatt gjettekonkurranse om hvilken dag de kommer til åpne, men svaret står på Fnugg.no: Sesongstart onsdag 13. november.

Tromsø Alpinpark melder om en halvmeter snø både i løypene og terrenget, og at de vil sesongstarte torsdag 14. november.

Kongsberg skisenter har også sesongåpning torsdag den 14. november. Da åpner fireseters stolheis og den 1800 meter lange løypa Ormen Lange, pluss parken i full bredde. I tillegg åpner familieområdet med skibånd.

Dagen etter – altså fredag den 15. november klokken 09:00, åpner Trysil. I første omgang blir det T2 Fjellekspressen og barneområdet på Turistsenteret, med i alt tre åpne bakker. Når hele skianlegget åpner for vinteren kan gjestene glede seg over utvidede bakker, bedre snøproduksjonssystem og ny restaurant Skipaviljongen ved Høyfjellsenteret.

MYE SNØ I TRYSIL: Preppemaskinen jobber med bakkene i barneområdet. Bildet er tatt tirsdag morgen. Foto: Ola Matsson / Skistar

Samme dag som Trysil, åpner også Norefjell skisenter tre heiser i Bøseter-området, altså fredag 15. november. Det blir gløgg- og pepperkakeservering i bakken hele åpningshelgen og afterski med livemusikk på Skistua. Frem til 6. desember blir det kjøring i helgene, og etter denne datoen er det åpent hver dag.

Lørdag den 16. november åpner Hafjell Gondolen, toppheisen Hafjell 360, Hafjellheis 3 og Gaiaheisen. I starten er det åpent i helgene, men fra den 29. november er det åpent hver dag.

– Med den siste tidens kuldeperiode og et bra snøfall de siste dagene kommer vi til å åpne et større skitilbud på et så tidlig tidspunkt enn noensinne tidligere, sier Camilla Reinemo Fjellvang fra Hafjell.

HAFJELL TIRSDAG: Snø i bakken og i terrenget. Foto: Hafjell Alpinsenter

Også i Oslo Vinterpark jubler de over usedvanlig mye snø tidlig i sesongen. Nylig oppdaterte de sin nettside med nyheten om at de åpner Hyttlibakken Lørdag 16. november. I Wyllerløypa, Tårnbakken og Familieområdet har de produsert 60 proent av snøen de trenger for å åpne, så nå venter de på en ny kuldeperiode for å produsere mer.

Voss Resort åpner også lørdag 16. november. Det er rekordtidig sesonåpning der. I første omgang er det åpent i helgene.

Skeikampen melder på Fnugg.no at også de åpner lørdag 16. november. Det samme gjør Ål skisenter, Skagahøgdi på Gol, Gålå alpinsenter og Vrådal panorama, Hovden alpinsenter og Nesfjellet Alpin ved Nesbyen. Nesfjellet åpner Tverrlie-løypen fra mellomstasjonen og barnebakken.

Vassfjellet vinterpark åpner forsiktig på lørdag, i første omgang begrenset til gjester med sesongkort.

VOSS RESORT: Her har de fått nytt barneområde ved gondolens endestasjon. Foto: Sven Ove Bøe

Neste helg

Neste helg – nærmere bestemt fredag 22. november - planlegger Narvikfjellet og Hemsedal sesongåpning.

Hemsedal varmet da opp med rails, bokser og svingfigurer i barneområdet lørdag 16. november, men fra og med den 22. er det ordinær kjøring. Denne dagen arrangeres også Pray For Snow på Hemsedal Cafe med bål og lystig lag. Her blir det mulig å levere inn brukt skiutstyr som skal selges på loppemarked, og pengene fra salget går direkte til klimaorganisasjonen Protect Our Winters.

Når hele skianlegget åpner kan gjestene i år kjøre en ny løype fra toppen av Hollvin Express. Det blir også en ny løype ned til hotellet Fyri Resort, som åpner den 20. desember.

Lørdag den 23 sesongåpner Haukelifjell, Myrkdalen, SkiGeilo og Rauland. Denne dagen er det også planlagt sesongåpning i Oppdal. I løpet av desember skal også den nye ekspresstolheisen i Vangslia åpne der.

Saken oppdateres etter hvert som flere skianlegg melder om åpne bakker og heiser.

Publisert:

Mer om

Snø

Ski

Trysil

Hemsedal

Hafjell

Norefjell

Kvitfjell

Flere artikler

 1. Alpinanleggene: Sjekk hvor det er snø og hvor det er stengt nå

 2. Alle de største alpinanleggene er stengt

 3. Pluss content

  10 «hemmelige» hytteområder

 4. Pluss content

  Hytte nær skianlegg? Her er det billigst og dyrest

 5. Langrenn eller alpint – her kan du bruke skiene i helgen

Fra andre aviser

 1. Disse skianleggene har åpnet rundt Oslo

  Aftenposten
 2. Her får du Norges beste pudderkjøring

  Aftenposten
 3. Nå er vinteren her

  Bergens Tidende
 4. Snart åpner alpinanleggene. Slik blir afterski under pandemien

  Aftenposten
 5. Fikk avbestillinger for én million uken før påske

  Bergens Tidende
 6. Alpeferie på hjemmebane? Hit kan du reise.

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no