TURISTMEKKA: Vigelandsparken i Oslo får besøk av tusenvis av turister fra hele verden, fra tidlig vår til langt ut på høsten. Foto: Scanpix

Turist-slakt av ferie-Oslo

(VG Nett) I Tripadvisors store reiseundersøkelse kommer Oslo på topp 10 kun én gang: Kåringen av de dyreste byene.

Publisert:

Selskapet tripadvisors.com har foretatt en spørreundersøkelse, hvor turister er blitt spurt om hvilke byer de liker best.

Blant annet får Norges hovedstad delt tiendeplass, likt med Moskva og Amsterdam, for byen med verst arkitektur. Byer som Aten får lavere score for sin arkitektur, skriver iOslo.no.

Hva mener du om Oslo? Diskutér her!

Ingen synes at Oslo er den byen med best arkitektur. Utelivet i byen får heller ingen turister til å skåle og rope høylytte hurrarop. Ingen synes det er best å gå ut i Oslo.

Les også:Dette er Europas vennligste by

Byene Amsterdam og London får imidlertid henholdsvis 17 og 26 prosent av stemmene.

Kun én kategori når Norges hovedstad opp blant de ti «beste»:

Trivelig nok

- Oslo er bare inne på topp 10 i kategorien for dyreste by, hvor byen er rangert som nummer fire, sier kommunikasjonsdirektør Luke Fredberg i Tripadvisor til iOslo.no.

Ellers viser undersøkelsen at ingen mener du finner det beste røverkjøpet i Oslo. Sammen med København er vi nederst på listen, bare forbigått av Helsingfors og Moskva. Det er heller ingen som mener du får mest for pengene i Oslo. Bare Zürich er like ille som Oslo.

47 av de 638 som har svart på undersøkelsen mener Oslo er den dyreste byen i undersøkelsen. London, Paris og Venezia er foran oss på den lite hyggelige listen.

Undersøkelsen viser at 109 personer mener London har de minst trivelige innbyggerne. 231 mener det samme om Paris. Kun to personer varter opp med samme slakt av Oslo.

Svir på pungen

Verre går det ut over gratisattraksjonene i hovedstaden i Norge. Bare 0,31 prosent mener de beste gratisattraksjonene er å finne her. Til sammenlikning mener ingen i undersøkelsen at Stockholm har de beste attraksjonene som ikke gjør et innhogg i reisekassa.

Kun tro prosent mener de mest attraktive innbyggerne er å finne i Oslo. Her går Roma av med seieren. Det er bak både Stockholm og København, skriver iOslo.no.

Over to prosent synes Oslo er den mest kjedelige byen. Brussel troner klart øverst på denne listen.

For romantikk er det bare å dra andre steder enn Oslo. Venezia og Paris stikker ikke overraskende av med seieren. Ingen synes Oslo er mest romantisk.

Byene som har vært med i undersøkelsen er Amsterdam, Aten, Barcelona, Beograd, Berlin, Brügge, Brussel, Bucuresti, Budapest, København, Dublin, Dubrovnik, Edinburgh, Firenze, Helsingfors, Istanbul, Kiev, Krakow, Lisboa, London, Madrid, Moskva, Oslo, Paris, Praha, Roma, St. Petersburg, Stockholm, Venezia, Wien, Warszawa, Zagreb og Zürich.

Publisert:

Mer om

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no